BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI

Example HTML page

BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI
2012-2013 SEZONU

“SIKIYÖNETİM”
YAZAN: ALBERT CAMUS
ÇEVİREN: BERTAN ONARAN
YÖNETEN: TURGAY KANTÜRK
Tarihsel kötülüğün anlatıldığı duvarlarla çevrili bir şehirde, kuyruklu yıldız şeklinde görülen kötü alametle başlayan oyun, Veba’nın ve onun sekreteri Ölüm’ün kenti ele geçirmesiyle devam eder. Yerel otoriteler olayı ört bas etmek ve kendilerini kurtarmak dışında bir çözüm düşünmeye zahmet etmezken halk kırılmaya devam eder. Çürümüşlüğün, acının, sefaletin ve ölümün dehşetli gücüne sahip olan Veba’yı durdurmak olası mıdır?
Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda Turgay Kantürk’ün imgeleminden süzülen, kalabalık bir kadronun vücuda getirdiği Sıkıyönetim; kendi gerçekliğimizi, günlük hayatta her an yemeye alışsak da acısına alışamadığımız tokat gibi yüzümüze vuruyor. Vicdan azabından sakınmak adına normalleştirdiğimiz,
her gün haberlerde görüp duyarsızlaştığımız, içinde yaşamaya devam ettiğimiz kalabalığın hastalıklı bir toplumdan başka bir şey olmadığını hatırlatacak.
Oyunun çevirisi Bertan Onaran’a, müziği Tolga Çebi’ye,dekor tasarımı Ayçın Tar’a,kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç’a,ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, koreografisi ise Pınar Ataer Arda’ya ait .Alican Yücesoy, Defne Şener Günay, Ali Rıza Kubilay, Emrah Eren ,Ayşe Demirel,Cihan İnan Bekar, Esra Ruşan,Tugay Mercan,Evren Erler,Serkan Öz,Cem Sürgit, Faruk Üstün ve Şirin Asutay oyunda rol alan sanatçılardan bazıları.

15,16,23 Şubat Saat 20.30‘da Müşfik Kenter Sahnesi’nde

Carrar Ana’nın Silahları

Yazan:Bertolt Brecht
Çeviren: Yılmaz Onay
Yöneten: Mehmet Ergen

Oyuncular; Munis DÜŞENKALKAR, Cihan BIKMAZ, Elif ÜRSE, Levent TÜLEK, Alper KUT, Burak DUR,
Muhammet ÇAKIR ,Zeynep KÖSE, Ali KİL, Tuğba YARBAĞ, Nevşim Ayşen ERZAT

İç savaşta kocasını kaybeden Carrar Ana, şimdi de iki oğlunu korumaya adamıştır kendisini. Ne seçimleri demokratik yollardan kazanan hükümetin, ne de ordunun yanında olduğunu söyler. General Franco’nun faşist ordusuna karşı savaşan kardeşi Pedro’nun evde saklandığına inandığı silahları almaya gelmesi, iç savaş zamanında tarafsız kalıp kalınamayacağı tartışmasını tetikler.

“… Bir makineli tüfeğin arkasına geçip insanları tarasın diye doğurmadım ben oğlumu. Evet, dünya haksızlıklarla dolu. Ne yapalım yani, biz de o haksızlıkların içinde mi yer alalım. Böyle mi yetiştirdim ben oğlumu… Eve döndüğünde, sırf generalleri yendi diye tekrar kapımı açmamı mı bekleyecek benden? Elini kana bulamış hiç kimse giremez bu kapıdan içeri; kendi oğlum bile…”

İspanya İç Savaşı’nda geçen ve yine o dönemde yazılan bu oyun Brecht’in en dramatik oyunlarından biridir.
13,16, 27 Şubat Saat 20.30 Turhan Tuzcu Sahnesi’nde

Oyunlarımız mayıs ortasına kadar sahnelenecektir..

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir