Bakan Gül’den ‘Enis Berberoğlu’ açıklaması: AYM kararları bağlayıcıdır

AYM’nin ikinci kez ihlal kararı verdiği Enis Berberoğlu dosyası hakkında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır. AYM kararına uyulması hukukun bir gereğidir,” dedi. Gül, annesine hakaret eden kişinin tutuklanmamasına Twitter’dan tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise “Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil,” ifadeleriyle göndermede bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM’nin Enis Berberoğlu için 2. ihlal kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır. AYM kararına uyulması hukukun bir gereğidir. AYM’nin bütün kararları tartışılabilir, eleştirilebilir ama bu uygulanmayacağı anlamına gelmez” dedi. Gül, “Adaletin gözü bağlıdır. Kimsenin o gözün açılmasına izin vermemesi lazım. Hak neyse, hukuk neyse onun yerine getirilmesi hukukun gereğidir” ifadelerini kullandı.

AYM, Enis Berberoğlu hakkında daha önce verilen ihlal kararının uygulanmadığı gerekçesiyle yapılan ikinci başvuruda yeniden ihlal kararı vermişti. İhlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için karar örneğinin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmedilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine küfreden kişinin serbest bırakılması ile ilgili de konuşan Gül, şunları söyledi: “Kadınların haysiyeti onuru her şeyden önemli. Annelerine yapılan saldırııyı şiddetle kınıyorum.. Bu kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Bakanımızın muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, ailesine kimsenin küfretme hakkı yoktur. Aile en kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Kimin annesi olursa olsun en ağır şekilde elbette kınamak, yakışıksız ifadeleri engellemek de hepimizin görevi. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkarılır. Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil. Bu tür hadiseleri de inşallah hiç kimse yaşamaz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesiyle ilgili bir paylaşımın altına küfürlü ifade yazan kişinin tutuklanmamasına tepki göstermiş, Twitter’dan ‘Bakan olsam ne yazar’ diye paylaşım yapmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir