Hakkını arayan sağlık emekçilerinine polis müdahalesi: 8 sağlık emekçisi gözaltına alındı

Ankara Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının özlük haklarının yerine getirilmesi talebiyle yapılmak istenen eyleme polis müdahale etti. 8 kişi gözaltına alındı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Ankara Şehir Hastanesi’ndeki özlük haklarının sağlanması talebiyle yapmak istedikleri alkışlı protesto, polis müdahalesine takıldı.

Eyleme müdahale eden polis, pandeminin başından bu yana Yenimahalle Devlet Hastanesi’nin Covid-19 servisinde görev yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Ali Karakoç, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

‘HAKKINI ARAYAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR SON BULSUN’

Polis müdahalesi ve gözaltılara ilişkin Ankara Tabip Odası’nın sosyal medya hesabından da bir açıklama yapıldı. Yaşanan duruma tepki gösterilen açıklamada, “Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!” denildi.

ATO tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Özlük haklarımızı talep etmek için gerçekleştireceğimiz alkışlı protestoya polis saldırdı! Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Pandemi döneminde artan sorunlarla baş etmeye çalışan, hakkını arayan sağlık emekçilerine yönelik baskılar son bulsun! Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!”

saglik-emekcilerinin-protestosuna-polis-mudahalesi-8-kisi-gozaltina-alindi-832472-1.

POLİS BASIN AÇIKLAMASINA ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Gözaltılara ilişkin bir açıklama da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın sosyal medya hesabından yapıldı.

“Özlük haklarımız için Ankara Şehir Hastanesi önünde yapmak istediğimiz eyleme saldıran polis aralarında Ankara Şube Eş Başkanlarımız, eski Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına altı”ifadelerine yer verilen açıklamada, “Pandemi döneminde artan sorunlarla baş etmeye çalışan sağlık emekçilerine ve yöneticilerimize yönelik baskılar son bulsun, gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Gözaltılara tepki gösteren Ankara Şehir Hastanesi sağlık emekçilerinin alkışlı protestosu da polis tarafından engellendi” denildi.

Öte yandan müdahaleye ve gözaltılara karşı açıklama yapmak isteyen Genel Sekreter Pınar İçel de polisin engellemesiyle karşılaştığı bildirildi.

HDP’DEN TEPKİ: GÖZALTILAR KABUL EDİLEMEZ

Yaşanan olayların ardından HDP’nin sağlıkçı milletvekilleri de Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sağlıkçıların taleplerini dile getirmek için yaptıkları bir eyleme bu şekilde saldırı gerçekleştirilmesi ve gözaltılar kabul edilemez” denildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir