Arsenal’in efsane teknik direktörü Wenger’den, ‘sosyalist misin’ sorusuna yanıt

Arsenal’in eski teknik direktörü Arsène Wenger, “Sosyalist misin?” sorusuna yanıt verdi: “Benim için bir sosyalist, bir toplumun sorunlarını çözmek için bir aradalığa güvenir.”

Arsenal’in eski teknik direktörü Fransız Arsène Wenger, İngiltere’de yayımlanan The Observer gazetesinde okurların ve aralarında Jose Mourinho, Ken Loach ve Jeremy Corbyn gibi ünlü isimlerin olduğu kişilerin sorularını yanıtladı.

Kendisine sorulan, “Sosyalist misin?” sorusuna ise Wenger şu yanıtı veriyor:

“Sizin için sosyalist nedir? Benim için bir sosyalist, bir toplumun sorunlarını çözmek için bir aradalığa güvenir. Öncelikle, bireyin ifadesini destekleyen kolektif bir ortama ihtiyacınız vardır. Bunun ardından, hayatlarından en iyi şekilde yararlanmanın bireyin inisiyatifine bağlı olduğunu düşünüyorum. Ama benim için asıl olan şey kolektif bir ortam.”

Wenger’e bir başka soru ise İşçi Partisi eski lideri ve milletvekili Jeremy Corbyn’den geldi.

Corbyn’in “Bir menajer olarak felsefenizin, yerel toplumun ahlakını yansıttığını hep hissettim. Bunun futbolda bu kadar zor olmaya başladığında bile bu türden ilkelere nasıl sadık kaldınız?” şeklindeki sorusuna ise Wenger şu yanıtı verdi:

“Bugün taraftarların milli takımlarını çok sevdiğini biliyoruz. Büyük kulüpleri de seviyorlar ve doğdukları yerin yerel kulüplerini destekliyorlar. Arsenal’in büyük bir kulüp ve yerel bir kulüp olma avantajı var, ancak bu yerel ruhu geliştirmeye devam etmelisiniz. Emirates stadyumunu inşa ederken sahip olduğumuz şans, hayran kitlemizle kalabilmemizdi.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir