Alibeyköy’de Pir Sultan Abdal Heykeli’nin açılışı yapıldı

Alibeyköy’de Pir Sultan Abdal Heykeli’nin açılışı yapıldı… Açılışa pek çok Alevi kurumunun yanı sıra Baki Düzgün, Hüseyin Doğan, Gani Kaplan, Erdal Yıldırım,CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek,CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu,Levent Tüzel,sanatçı Gülcihan Koç,halk ozanı Arif Sağ,Alibeyköylü İşadamı Halit Atmaca,İşadamı Safi Karayalçın,İş kadını Emel Bilenoğlu ve çok sayıda davetlinin de katılımı ile açılış gerçekleştirildi.

 

heykellPir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesince Cemevi önüne yaptırılan Heykeller Cemevi başkanı ve dedesi Hüseyin Güzelgül’ün açılış konuşması ile başladı.

Alibeyköy’de Pir Sultan Abdal Heykeli’nin açılışı yapıldı (3)

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesince Cemevi girişine yaptırılan PİR SULTAN ABDAL Heykeli açılışı çok büyük bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirildi. Pir Sultan Abdal Heykelinin sağ tarafındaki kaidede 2 Temmuz 1993 de Madımak’ta yitirilen 33 canın isimleri, heykelin sol tarafında ise Dersim Düzgün Baba’dan getirilen bir kaya yer alıyor… Heykelin uzak sol tarafına Alevilik açısından son derece önemli olan Karadut ağacı dikildi. Heykelin ön kısmında küçük bir havuz ve 3 adet Çerağı da kondu..

Açılış semahlar ve konuşmalarla yapılırken yüzlerce kişi de açılışa büyük ilgi gösterdi.

Alibeyköy’de Pir Sultan Abdal Heykeli’nin açılışı yapıldı (1) Alibeyköy’de Pir Sultan Abdal Heykeli’nin açılışı yapıldı (2)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir