AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: Bundan ne muhalefet ne de İBB anlar

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul projesine yönelik eleştirileri yanıtlayan Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin yeni kararların da pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda ele alınacağını bildirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günleri namaz çıkışı açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul Projesi’ne yönelik eleştirilere bir kez daha sert bir dille yanıt veren Erdoğan, “Şu anda başta Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı olsun her türlü adım atmış bulunuyoruz. Bundan ne ana muhalefet ne İBB Başkanı anlar” dedi.

Kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine’ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak” diye konuştu.

Ermenistan’da yaşanan darbe girişimine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar, bunu da Ermenistan halkı tasarrufuna bırakmak lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Şu anda başta Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı olsun her türlü adım atmış bulunuyoruz. Bundan ne ana muhalefet ne İBB Başkanı anlar. Biz ülkemizde hizmet etmek istiyoruz. Boğazın ne tür tehdit altında olduğunu benim İstanbul’da yaşayan halkım gayet iyi biliyor. Ana muhalefet yaptırmayız, istemezük, yahu siz neyi istiyorsunuz ki? Bir sel felaketi oldu İzmir ne hale geldi görüyorsunuz? İstanbul ne hale geldi görüyorsunuz? Tedbirleri var mı yok! İstanbul’da benim belediyeyi devraldığım dönem gibi çöp dağları yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? İstanbul eskiye mi dönecek! Bu benim çılgın proje diye tanımladığım bir projedir. Yeni bir proje değildir. Dünya bu projeyi hayranlıkla izleyecek. Diğer projelerimizi izlediği gibi. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.”

KORONAVİRÜS KISITLAMALARI

Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Pazatesi günü çalışmalar Kabine’ye gelecek ve mutasyonun hangi illerde hangi durumda olduğunu Sağlık Bakanımız sunumunu yapacak ona göre bizler de nasıl tedbirler alabilirz, kafelerle ilgili nasıl adım atarız bunların kararını pazartesi günü Kabine toplantısında alacağız.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir