8 Mart Tatil İlan Edilsin

Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp Kadın kolları tarafından düzenlenen 8 Mart etkinliklerinde kadınlar hep bir ağızdan,8 Mart’ın tatil ilan edilmesini haykırdı.
Kadın Kollarının yanı sıra basın açıklamasına İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat,2009 yerel seçimlerinde aday olan Mimar Ali Galip Mamal,belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri basın açıklamasına katılarak kadınların yanlarında olduklarını gösterdiler.
8 Mart dünya emekçi kadınlar günü dolayısı ile yapılan basın açıklamasın CHP Eyüp kadın kolu Başkanı Aysel Güngörmez ve kadın üyeler tarafın dan gerçekleştirilen basın açıklamasın da 8 Mart’ın geçmişten itibaren nasıl geliştiğinin anlatıldığı basın açıklamasında 1857 yılında ABD ‘nin New-York kentinde 40 bin dokuma işçisinin eşit işe eşit ücret talebi ile başlatılan ve bunun sonucunda çoğu kadın 129 işçinin ölümü ile 8 Mart günü sonlanan ve 1910 yılında Alman Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden olan Clara Zettin önerisi ile 8 Martın dünya emekçi kadınlar günü olarak kutlanmasının altı çizildi.
Aysel Güngörmez konuşmasına şöyle devam etti;8 Mart kadınların dünya çapında şiddete,ayrımcılığa,eşitsizliğe karşı;Eşitlik,özgürlük,dayanışma,adalet ve barış için uzun bir yürüyüş ve mücadelenin simgesi olmuştur.dedi.
Güngörmez konuşmasının devamında;Kadınlar bir yandan emek alanında emek sömürüsü ile şiddete uğruyor,diğer taraftan toplumda yaşayan kadınlar olarak en yakınımızdaki erkeklerden,işyerinde,evde şiddete maruz kalıyor.
Giderek artan kadın cinayetleri devam ederken,iktidarın ifade ettiği koruma teorileri yaşananları anlamsız kılarak endişelerimizi arttırmaktadır.AKP’nin yürüttüğü kadını yok sayan ve sadece aile içinde tanımlayan politikalarla kadının korunamayacağını gün gibi aşikardır;dedi.
Kadın Cinayetlerinde Artış
Güngörmez sözlerini şöyle sürdürdü;Kadın cinayetlerinde yüzde bin dört yüz’e varan artışve haksız tahrik indirimleri ile çıkarılan yasalarla faillerin neredeyse cezasız kalması kaygılarımızda haklı olduğumuzun dedlilidir;dedi.
Güngörmez sloganlarla bölünen konuşmasının devamında şunları söyledi;İktidarın kadını eğitimden uzaklaştıran,çocuk gelinleri meşrulaştıran 4+4+4 eğitim sistemi ile eve kapatan erkek egemen anlayışı,kadınların var olan haklarınıda ellerinden almaktadır;dedi.

Çocuklar Ölmesin,Analar Ağlamasın,Barış Olsun
Güngörmez konuşmasının devamında;
Şiddetin,tacizin engellenmesini istiyoruz.
Ev işçisi ve ev kadınlarına sosyal güvence.
Eşit işe eşit ücret ve insanca yaşam hakkı
Kadın ve emek sömürüsü ile beslenen taşeronlaşmaya son verilmesi.
Kadın bedeni üzerindeki tüm söz ve karar hakkının kadına ait olması.
Savaşlarda çocuklar ölmesin analar ağlamasın barış olsun.
Cinsiyet kotasının kaldırılarak,siyasette ve her alanda eşit temsil hakkı.
Çin,İtalya,Polonya ve İsrail’inde aralarında olduğu 21 ülkede resmi tatil olan 8 Mart’ın Ülkemiz dede Tatil olmasını istiyoruz;dedi.
CHP Eyüp Kadın kolu Başkanı Aysel Güngörmez sözlerini şöyle bitirdi;
Bugün 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü.
Kapitalizm’e,erkek egemenliğine,gericiliğe,sömürüye,güvencesizliğe,şiddete ve savaşa karşı dur demek için buradayız.
Unutmayalımki; Kadınlar özgürleşmeden ve toplumsal kimliklerini,özgürlüklerini tamamı ile kazanmadan özgür olamazlar.Kadınlar erkeğin ve sistemin kölesi olmayacaktır.
Ancak,cesaretimiz kadar özgürüz bu dünyada.diyerek sözlerini tamamladı.Basın açıklamasının sonunda İlçe emniyet müdürü Kenan Şaban Süzgün ve bir kadın polis tarafından kadın kollarına Dünya kadınlar günü dolayısı ile çiçek sundular. CHP’li kadınlar basın açıklamasının ardından dağıldılar.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir