609 lira emekli aylığı bağlanan yurttaş: “İnsanlık onuruna yakışmıyor”

Example HTML page

609 lira emekli aylığı bağlanan yurttaş: “İnsanlık onuruna yakışmıyor”

Dokuz yılı SSK’lı olmak üzere toplam 17 yıl çalışan Mahmut K. isimli yurttaşa, yurtdışı borçlanma gerekçe gösterilerek 609 lira emekli aylığı bağlandı. Tutara tepki gösteren Mahmut K, tepki olarak emekli aylığını çekmeyeceğini söyledi

Bir gün gazetesinden MUSTAFA MERT BİLDİRCİN’İN HABERİ;

Dokuz yılı SSK’lı, sekiz yılı ise BAĞKUR’lu olmak üzere toplam 17 yıl çalışan Mahmut K. isimli yurttaşa 609 lira 35 kuruş emekli aylığı bağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın adresine gönderdiği yazıyla kendisine bağlanan emekli aylığının tutarını öğrenen Mahmut K, tepki olarak emekli aylığını çekmedi. Mahmut K’nın emeklilik talebini ilettiği tarihten bugüne kadar geçen bir yılda biriken toplam aylığı ise yalnızca 5 bin 390 lira oldu.

“İnsanlık onuruna yakışmıyor”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Az sayıdaki istisna haricinde asgari ücretin altında emekli maaşı alan bulunmuyor” sözlerini yalanlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verileri ardından şimdi de yurtdışı borçlanma yapan yurttaşlara 609 lira emekli aylığı bağlandığı ortaya çıktı. SGK’nın kendisine ilettiği yazıyla birlikte gazetemize ulaşan Mahmut K, “Bana bağlanan aylığın miktarı açlık sınırının altında ve insanlık onuruna yakışmıyor” diye konuştu. Tepki olarak emekli aylığını bankadan çekmeyeceğini ifade eden Mahmut K, “Bu aylık sadece bana değil, yurtdışı borçlanma yapan binlerce kişiye bağlandı” dedi.

“Kurumun zararı vatandaşa yükleniyor”

Erdoğan’ın bürokratları tarafından yanlış bilgilendirildiğini belirten Mahmut K, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta tepkisini dile getirdi. Mektubunda Erdoğan’a, mitinglerde kullandığı, “Asgari ücretin altında emekli aylığı yok” sözlerini hatırlatan Mahmut K, “Tarafıma 609 lira yaşlılık aylığı bağlandı” ifadesini kullandı. Mektupta şunlar kaydedildi:

“Öğrendiğim kadarıyla SGK, yurtdışı borçlanma nedeniyle zarara uğramaktaymış. Kurumun zararı, benim gibi vatandaşlara yüklenmektedir. SGK, kendi çıkardığı genelgeler ile vatandaşın primlerini ödeme yaptığı günden, ödeme yaptığı prim günü kadar geriye götürerek emekli aylığının düşük bağlandığı dönemler borçlandırarak vatandaşa 500 ila bin lira arasında düşük aylık bağlamaktadır. Tarafınıza düşük aylıklar ile ilgili yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir