Beyoğlu Belediyesi’nden yaşlı ve engellilere yeni hizmet

Example HTML page

Yaşlı ve engelli vatandaşlara kol kanat germeye devam eden Beyoğlu Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle; engelli ve yaşlı yakınlarına ödenen evde bakım parası incelemeleri bundan böyle Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılacak.

Amacı; Beyoğlu’ nda yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşları yormadan hizmetle buluşturmak olan protokolle; bakım maaşı müracaatları daha kolay olacak. Müracaatlar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ve Müdürlüğe bağlı Dolapdere, Fetihtepe, Hacıahmet, Yenişehir Semt Konaklarındaki şubelerine ve Tophane Engelliler Birimi’ne yapılabilecek.

ARTIK YAŞLILARIN AYAĞINA GİDİLECEK

Hizmetten yararlanmak için daha önce Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalan vatandaşlar, protokolle ikametlerine en yakın noktadan müracaat edebilecek. Müracaat sonrasında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü”nde görev yapan sosyologlardan oluşan 6 ekip, evleri ziyaret edilen hastaların yaşam koşullarını gözlemleyecek. Yapılan inceleme sonrası engelli ve yaşlılara hangi aralıklarla hangi bakımların yapılması gerektiği konusunda bakıcılara bilgi verilirken, dosyaları oluşturmak üzere engelli ve yaşlılara bakan yakınlarına telefonla randevu verilip en yakın büroya çağrılacak. İşlemin son noktasında ise tamamlanan dosyalar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ ne gönderilecek.

İSTENİLEN BELGELER

Engelli ve yaşlı yakınlarına ödenen evde bakım parası müracaatı için istenilen belgeler arasında; engelli ve bakıcının kimlik fotokopisi, sağlık kurulu raporu, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet vesikalık fotoğrafı, varsa öğrenim durumu belgesi, anne-babasının boşanma durumunda varsa boşanma kararı, vasisi varsa, vasilik atanmasına ilişkin mahkeme kararı bulunuyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir