“Z kuşağı Ayasofya kararı ile ilgilenmiyor”

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Z kuşağı olarak tanımlanan gençlerin Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararıyla ilgilenmediğini ifade etti.

"Z kuşağı Ayasofya kararı ile ilgilenmiyor"

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Z kuşağı olarak tanımlanan gençlerin siyasi tercihleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

euronews’ten Dilek Gül’e konuşan Ağırdır, Z kuşağının çok büyük bir kısmının yaşam kaygısı taşıdığını belirterek sosyal medyada bu kadar öfkeli olmalarının altında yatan sebebinin de bu olduğunu ifade etti.

Ağırdır, sosyal medyada siyasilere ya da günlük olaylara verdikleri tepkilerin bir ölçü olarak kabul edilip buradan gençlerin ‘öfkeli’ olduğu tespitinin yapılabileceğini düşünüyor ve sayıları 20 milyonu bulan bu gençliğin önüne bir umut koymanın önemli olduğunu vurguluyor.

Ağırdır, “Eğer bu öfkeyi manipüle ederseniz, içlerinden 100 tane daha Ogün Samast çıkarırsınız. Ama bu öfkenin önüne bir umut koyarsanız müthiş bir enerji üretirsiniz. Eğer muhalefet partileri bu çocukların önüne bir umut inşa edemezlerse, iktidar lehine ya da devletten yana çalışabilir o potansiyel. Bu çocukların hepsinin kategorik olarak özgürlükçü olduğu söylenemez” dedi.

İKTİDARIN HESABA KATAMADIĞI NOKTA

Hepsinin ‘özgürlükçü’ olarak tanımlanamayacağı gibi hepsi için ‘muhafazakar’ demenin de yanlış olduğunu ifade eden Ağırdır, şu ifadeleri kullandı:

“Dindar nesil yetiştirme projesi çalışmıyor. İktidar yanlış yapıyor ya da doğru yapıyordan öte bir durum var. Bu çocuklar temasla büyüyor. Başı açık veya kapalı, Alevi ya da Sunni birbirlerini görerek büyüyorlar. Hepsi aynı okul sıralarında ve yaşam kaygısını aynı biçimde hissederek birlikte büyüyorlar. Ne kadar muhafazakar değerleri varmış gibi görünse de tekçi değiller. Zihin dünyaları çoklu, iktidarın hesaba katamadığı o. Yani babası ile aynı muhafazakarlığı ve dindarlık algısını taşımıyor.”

Ağırdır, bu tespitlerden yola çıkarak Z kuşağının Ayasofya ile ilgili verilen kararla da çok ilgili olduklarını düşünmüyor.

Ağırdır, 15-20 yaş arasında olan ve 2023 seçimlerinde oy kullanması beklenen 6 milyona yakın genç seçmenin yüzde 70’inin var olan siyasetin ve siyasi aktörlerin ülkenin sorunlarını çözebileceğine dair beklentileri olmadığını ifade etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir