Gazetemizin haberi ses getirdi;Her ne kadar resmi sıfat taşımasa da bu yazı takipçisi olacağız

Example HTML page

Haber Etkin Gazetesi /Haber Merkezi

Eyüpsultan cami çevre düzenlemesi kapsamında cami çevresinde bulunan seyyar tezgahların disipline edilmesi anlamında yapılan düzenlemenin ardından cami çevresinde bulunan seyyar esnaf yeni yerlerinde yerini aldı.

Fakat ayrıcalıklı olan sözde gazete bayi hariç.

Ayrıcalıklı bu gazete bayi 23.07.2020 tarihinde belediyenin araçlarıyla taşınarak yüksek katma değeri olan ”Tarihi Eyüpsultan Hamamının” yan tarafına taşındı.

Bunun üzerine Eyüpsultan halkı ve esnafının da bu duruma karşı çıktığını ihtirazlarının olduğunu gördük ve durumu gazetemizin manşetine taşıdık.

Haberimiz üzerine Eyüpsultan Belediye yetkililerin bu sözde gazete bayinin yan tarafına ve ön tarafına ”Bu gazete bayi bir haftalığına geçici olarak buraya konulmuştur yazısının yazıldığını gördük” 24 Temmuz Cuma günü başlayan bir haftalık sürecin de takipçisi olacağız ve Eyüpsultan Kamu oyunu aydınlatmaya devam edeceğiz.

Ne Olmuştu ?

Eyüpsultan Belediyesi Eyüpsultan Cami meydanı düzenleme çalışmalarının bitmesinin ardından mevcut yerlerin tümünün yeni yerlerine taşınırken sözde gazete bayi neden katma değeri yüksek olan Eyüpsultan Tarihi Hamamının yanına bir ucube gibi konduruldu?

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Üyesi Sema Balcı ilgili yerde incelemelerde bulundu. Yetkililerle Görüşmek üzere Eyüpsultan Belediye Başkanlığına gitti.

Eyüpsultan Tarihi Hamamın yan tarafında geçmişte Elmasoğlu Milli Piyango ve gazete Bayi vardı. 1995- 1996 Tarihlerinde küçük gazete bayi olarak taşındığı köşede ki çınarın yanın da yer alıyordu.

Fakat o tarihten bu yana bu büfe gazete satmak yerine oyuncak vs satışı yapmaktadır. Bir anlamda sözleşmesini de ihlal etmektedir.

Bir de üstüne ödül veriliyorcasına katma değeri yüksek yere sözleşmesinin üstünde yer hakkı tanınarak taşınması çite standart değilde nedir?

Yetkililerden Eyüpsultan Kamuoyunu rahatsız eden bu uygulamadan bir an önce dönülmesi ve diğer esnafın yanına kendisine yer verilmesini ve bu esnafımızın da mağdur edilmemesini bekliyoruz.

Böylelikle hem esnaf vatandaş mağdur edilmemiş olacaktır, aynı zaman da katma değeri yüksek olan yerin farklı şartlarda değerlendirilmesiyle Eyüpsultan Halkına daha verimli hizmetler sunulmuş olacaktır.

Gerek İBB yetkililerinden, Gerek Eyüpsultan Belediye Başkanlığı yetkililerinden kamuoyunu rahatsız eden bu uygulama ile ilgili tatmin edici bir açıklama bekliyoruz?

Diğer seyyar esnafın taşındığı yer

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir