Yiyin Beyler Yiyin

Bu Satıştan Kimler Rant Sağladı

İstanbul’da Eyüp ilçesinde yapımı süren Alışveriş merkezi inşaatı onlarca vatandaşın evini oturulamaz hale getirdi. Bölgede yaşayan yüzlerce kişinin tepkisine neden olan inşaata, Eyüp Belediyesi göz yumarken evleri çatlayan vatandaşlara Kaymakamlığın da kayıtsız kaldığı ifade ediliyor.
Yollar Yarılmış,Kaldırımlar Yerinden Sökülmüştür
Buradaki inşaat nedeni ile evlere verdiği zarar’ın yanı sıra yollarda derin çatlaklar oluşmuş yoldan geçen araçlarada,zarar vermektedir.Yakında bulunan polis karakol unun’da iç duvarları çatlamıştır.Yakınından geçen isale hattı dolayısı ile buranın 25 metre çekme mesafesi olması gerekirken yapılan plan değişikliği ile dere koruma bandını önce 12 metreye daha sonrada 10 metreye indirdiler.
Ama görünen o ki bu mesafe yer yer 2,5-3 metreye iniyor yolun bir tarafında bunu uyguluyorlar diğer tarafında ise bu uygulama unutuluyor.

Bu Güç Nereden Alınıyor
Gazete olarak bizde bu İnşaatı yapan firmayı inceledik kimdir diye
Sahibi:Aydoğan Cevahir
Mesleği :İşadamı
Şu an AKP Sarıyer’den il genel meclisinde görevli,ve adı Sarıyer Belediye Başkanlığı için gündemde
Şimdi soruyoruz bu gücü AKP’li olmanızdan dolayımı alıyorsunuz?
Ya da bu gibi yerleri daha rahat yaparım diye mi AKP’den İl Genel Meclisinde yer aldınız?
Yada devletin malı deniz anlayışındanmısınız?
Halk nasıl olsa unutur bizde çantalarımızı rahatça doldururuzmu diyorsunuz?
Her konuşmasında millet diyen Başbakan bu gibi yerler için özel olarakmı görevlendirdi sizi?
Ama eğer millet anlayışınız gördüğünüz en ufak bir yerden bile rant kazanmaksa diyecek bir şeyimiz yok
Yiyin Beyler Yiyin

Vatandaşlar Ne Dedi?
Buraya anayurdumuz diye,yıllar öncesinden geldik.Yıllardır burada ikamet etmekteyiz,bizler buraya geldiğimiz’de burada hiçbir şey yoktu.
Buraların gelişmesi ile rantın olduğunu gördüler,ama dönemin SHP’li belediye başkanı Kadir Akpınar tarafından vakıflar genel müdürlüğünden halk yararına kullanılmak üzere buraya kapalı Pazar ve otopark yapılmak üzere şartlı olarak Eyüp belediyesine devri sağlanmıştır.
Ama ne yazık ki 1994 de Ahmet Genç’in başkan seçilmesinden sonra 2008 yılında,usulsüz olarak Biz Cevahir isimli şirkete satılmıştır.
Usulsüz bir şekilde satışı yapılan bu yerle ilgili Vakıflar genel müdürlüğü,Eyüp belediyesi ve Biz Cevahir şirketi aleyhine Tapu iptal davası açmıştır.
Yargı süreci halkın aleyhine işleyecek şekilde türlü hukuksal yanlışlıklarla dolu olarak Yargıtay aşamasına gelmiştir.
Bu dakikaya kadar bizler Eyüp Belediyesi ve İstanbul büyükşehir belediyesi tarafından yok sayılmaktayız.
Bölgemizin polis merkezi kullanılamaz hale gelmiştir,camii hasarlı olup cemaati huzursuz ve tedirgindir.

CHP HEYETİ İLÇEYE GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ile Haluk Eyidoğan, İstanbul’un Eyüp ilçesinde, bir alışveriş merkezi inşaatı sırasında evlerinin zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlarla bir araya geldi.
Alibeyköy’de bir süre önce başlayan alışveriş merkezinin inşaat çalışmaları sırasında çevrede bulunan binalarda çatlak meydana geldiği ileri sürülmüştü.İddiaların basına yansıması üzerine CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ile Haluk Eyidoğan, bölgede incelemelerde bulundu. Alibeyköy Meydanı’na gelen CHP heyeti, burada vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Kamyonet kasasından oluşturulan platform üzerine çıkan CHP’li vekiller, konuşmalarında AK Parti’yi eleştirdi.
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, “AK Parti, ev sahibi olan vatandaşların evlerini başına yıkmaktadır. Denetimsizlikle üzerine, düşeni yerine getirmemekle, yerel yöneticilik nedir bilmemekle bu işler yaşanmaktadır. Ama az kaldı. 1 yıl sonra İstanbullular huzur içinde yaşayacak” diye konu ştu.
Konuşmaların ardından Genel Sekreter Tamaylıgil ve milletvekilleri, vatandaşlarla birlikte zarar gördüğü söz konusu olan evleri ve yolları gezdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir