TOHUMDAN ÇINARA KADINDAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ; YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın Dayanıma ve Yardımlaşma Derneği yeni dönem hedeflerini düzenlemiş olduğu kahvaltılı toplantıda üyeleri ve destekçileri ile paylaştı.

Sunumunu Tiyatro sanatçısı Deniz ceylanın gerçekleştirdiği toplantıda Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Türkmen Erdoğan Celep yaparken yeni dönem hedeflerini Dernek Başkan Yardımcısı Psikolog; Burak Sefa Pehlivan sundu.

Toplantıya Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, CHP Eyüpsultan İlçe Sekreteri Esra İnci Filizkıran,  İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Mehmet Hulusi Sıvacı, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeleri Filiz Gökçe ve Veli Güngör, CHP Eyüpsultan Kadın Kolu Başkanı Lütfiye Paçaman, CHP önceki dönem İstanbul İl Başkanı Cemal Özdemir, Güzeltepe Mahalle Muhtarı Ulaş Fidan, Göktürk Mahalle Muhtarı Seval Kızılateş, Çok sayıda STK, Siyasi Parti Yöneticisi katıldı.

Dernek Başkanı Türkmen Erdoğan Celep konuşmasında şu ifadelerde bulundu;

Değerli başkanlarım siyasi partilerimizin değerli milletvekilleri meclis üyeleri ve iş insanları basınımızın değerli temsilcileri hepinize Hoş geldiniz diyor yönetim kurulu adına hepinizi saygı ile selamlıyorum. Tohumdan çınara kadın dayanışma ve yardımlaşma derneği olarak çıktığımız bu yolda hedeflerimize ulaşmak için üstün bir çaba harcıyoruz yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla özveri ile çalıştık Tabii bu yol Uzun ve zor bir yol, hedeflerimiz var. Şiddet sorunu çözülmeyen ve ötelenen bir sorun toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak takdir edersiniz ki siyasi çözümle olabilecek durum bize kurulduğumuz günden bugüne kadar çalışmalarımız ve eylemlerimiz bu yönde olmuştur toplumsal cinsiyet eşitliğinin Müfredata girmesi için ve her mahalleye birimlerin açılması için mücadelemiz sürecek dedi.

Celep sözlerine şu ifadelerle devam etti;

‘’DAHA ÇOK DAYANIŞAMA, SIFIR ŞİDDET, YAŞANABİLİNİR DÜNYA’’

Bizler bu yolda yalnız kaldığımız zaman üzülüyor ve motivasyonumuzu kırılıyor.  Oysa bizler kurumlardan yer talebinde bulunduk danışmanlarımız daha iyi bir ortamda yardım alsınlar diye bekliyoruz.

Tabii zaman bizim için önemli hedeflerimiz çok bugüne kadar siz iş insanlarının sayesinde 300 tane haneye yardım ulaştırdık.

 27.500 liralık fatura desteğinde bulunduk Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Tabii ki bizler ekonomik yardım için kurulmadı ancak bizlere ulaşanlar da geri çevirmiyoruz. 

Maddi sorun yaşayanları tek tek çözemeyeceğimizi biliyoruz. Onun için bizler bu sorunların siyasiler tarafından çözüleceğine inanmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte dosyamızı hazırlayıp meclis sunmak ve çözüm için mücadele etmek üzere yola çıktık Türkiye nüfusunun yarısı kadın yarısı erkek olduğuna göre karar mekanizmalarında ki haklarımızı almakla gücümüz bizlerle alakalı kararların altına bizler imzamızı atmalıyız.

Gelecek dönem hedeflerimizi sizlerle paylaşmasını için başkan yardımcımız sevgili; Psikolog Burak Sefa Pehlivan sözü bırakıyorum. Ayaklarınıza sağlık zor şartlarda bizleri yalnız bırakmadınız ileriki süreçlerde de inşallah hep beraber başaracağız hedeflerimize ulaşacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum dedi.

‘’BURAK SEFA PEHLİVAN’IN YENİ HEDEFLER KONUŞMASI’’

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Psikolok Burak Sefa Pehlivan yeni hedeflerden bahsettiği konuşmasında Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak TBMM’“ŞİDEDET OLGUSUYLA MÜCADELE” Kapsamında içerisinde şiddette uğrayan her bir canlıyı kapsayan çünkü canlı diyorum. Yalnızca insanlar değil hayvanlarda şiddete maruz kalıyorlar. Bunun dışında en baştaki önceliğimiz kadınlar olmak üzere, erkekler, LGBTİ+ bireyler, çocuklar, hayvanlar, yaşlılar, engelli bireyleri ve konu olarak iş yaşamını, eğitim, sağlık ve ekonomi konularını kapsayan bir yasa tasarısı örneği hazırlayıp milletvekillerine sunmayı önceliyoruz ifadesinde bulundu

Burak Sefa Pehlivan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Herkese merhabalar, herkesin öncelikle ayağına sağlık çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz için. Pazar günü evinizden uykunuzu bölüp bize destek olmanız bizleri çok mutlu etti. Ayrıca bizleri sunmuş olduğu maddi destek dolayısıyla Eyüp sultan belediye başkanı deniz köken’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum ve Eyüp sultan kaymakamı ihsan karaya, aramızda bulunan değerli milletvekillerine, parti başkanlarına ve parti kadın kolları ve gençlik kolları başkanların ve derneğimizin maddi manevi destekçilerimize teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Bu arada aramızda TPD Yönetim Kurulu üyesi ve psikoloji gençlik derneği yönetim kurulu başkanı servet aşan hocamız vegenç psikologlar dayanışma derneği başkanı ve TPD üyesi olan TPD beraber yol yürüdüğüm dava arkadaşım Şiyar parlak hocam da buradalar. Benim nazik davetimi kırmayıp buraya geldikleri için kendilerine çok teşekkür ederim.

Derneğimizin kuruluş hikâyesinden çıkış noktasından bahsetmek istiyorum. Derneğimiz dernek olmadan önce Emine Bulut’un “ölmek istemiyorum” çığlığıyla Türkiye de derin bir yankı uyandırmıştı. Türkmen başkanımın girişimiyle ilk etapta ölmek istemiyorum platformu kuruldu. Daha sonrasında süreç içerisinde dernek başkanımızın öncülüğünde dernekleşme kararı alındı. Bu derneği diğer kadın derneklerinden ayıran en önemli özelliğinden biri kadın erkek birlikte eşit bir şekilde yol yürümemizdir. Kadın ve erkeği toplumda eşit temsiliyet gücünü ortaya çıkarmaya yönelik yaptığımız bir harekettir.

‘’ŞİDDETE KARŞI KADIN, ERKEK ORTAK MÜCADELESİ PERSPEKTİFİ’’

3. Dalga feminizm akımından yola çıkarak kadın erkek birlikte yürüme kararını dernek başkanımızın ileri atmış olduğu görüşle yola çıkarak böyle bir karar alınmıştır. Sorunları kadın ve erkek olarak birlikte çözülmesi gerektiğine inan kişileriz diyebiliriz çünkü toplum olarak kadın ve erkek olarak varsak bu sorunu da birlikte çözmeliyiz. Derneğe isim koyulurken derneğimizin kurucu üyesi ve aynı zamanda avukatı olan Gökhan arkadaşımızın önerisiyle oluştu.

Tohumdan çınara dedik.

Neden tohumdan çınara çünkü şiddetle mücadele için tohumlarını atmıştık. Bu attığımız tohumlar yeşerip büyüyüp çınar ağacı olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sonrasında logomuzu da tasarlarken bu anlayıştan yola çıkarak logo tasarımcımız bu anlattıklarımızdan yola çıkarak logomuzda da gördüğünüz gibi tohumun içerisinde bebek ve bebeğe bakan anne yani değişimin anneden bebeğe geçişini ucunda da yeşeren ağacı simgeleyen yaprağı görüyorsun bu da anneden çocuğa geçişin büyümesini simgeliyor. Renklerimiz diğer kadın derneklerimizden farklı olmasını istedik.

Turuncu ve yeşil kullandık. Turuncu renk yeniden, yeniden doğmayı aslında temsil eder bu da mücadelemizde yeniden, yeniden kararlılıkla devam ettiğimizi gösteriyor. Yeşil renk huzuru, güveni ve umudu temsil ediyor. Kadınlar çocuklar ve insanlar huzurlu ve güvenli olana kadar umudumuzu yitirmeden savaşacağımızı göstermek istedik.

Türkmen başkanım bugüne kadar yaptıklarımızdan ve arada da olsa yapacaklarımızdan bahsetti sizlere. Ben de bugün sizlere çok vaktinizi almadan derneğimiz olarak ileride yapacaklarımızdan bahsetmek istiyorum.

TBMM’YE “ŞİDEDET OLGUSUYLA MÜCADELE” ÖNERİSİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ

  1. Asıl ve ön önemli nihai hedefimiz az öncede aslında ucundan başkanım bahsetti sizlere bende buna değinmek istiyorum.

Dernek olarak TBMM “ŞİDEDET OLGUSUYLA MÜCADELE” kapsamında içerisinde şiddette uğrayan her bir canlıyı kapsayan çünkü canlı diyorum. Yalnızca insanlar değil hayvanlarda şiddete maruz kalıyorlar. Bunun dışında en baştaki önceliğimiz kadınlar olmak üzere, erkekler, LGBTİ+ bireyler, çocuklar, hayvanlar, yaşlılar, engelli bireyleri ve konu olarak iş yaşamını, eğitim, sağlık ve ekonomi konularını kapsayan bir yasa tasarısı örneği hazırlayıp milletvekillerine sunmayı Bunun dışında eğitim sisteminin şiddeti önleyici bir rol üstlenmesini istedik bununla ilgili belli başlı derslerin müfredata girmesi gerektiğini savunuyoruz. Bunlar toplumsal cinsiyet eşitliği, temel cinsellik eğitimi, insan hakları eğitimi, bebek ve çocuk bakımı eğitimi ve evlilik eğitimi gibi eğitimlerle anaokulundan üniversiteye kadar belli başlılarının yaş düzeylerine uygun olarak konulması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu ve buna benzeri daha birçok şey var bunlar çok uzun ben sadece üstün körü bir fikir oluşturması bakımından bahsettim.

2) Bunun dışında derneğimizde kendi içimizde kadınlara ve erkeklere eğitimler vermeyi düşünüyoruz.

3) kadın ve erkeklere yönelik sanatsal faaliyetler içeren etkinlikler yapmayı düşünüyoruz.

4) dernek içerisinde komisyonlar kurarak çeşitli projelere imza atmak istiyoruz.

5) derneğimizin üye sayısını arttırarak başta İstanbul olmak üzere diğer illerde de şubeleşmeyi düşünüyoruz.

‘’TÜM DOSTLARIMIZI MÜCADELEDE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ’’

Benim sizlere genel olarak anlatacaklarım bu kadar. Derneğimiz kurulana kadar ki süreçten birçok badireler birçok sıkıntılar atlattık fakat yolumuza devam ettik. Bugünde aynı kararlılıkla aynı azimle ve istekle yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul sözleşmesinin 11. Yıl dönümüydü kabul edişinin umut ediyorum ki kadınlar için önem arz eden bu sözleşmenin yeniden yürürlüğe konulmasıdır. İstanbul sözleşmesi yaşatır ve yaşatacaktır demek istiyoruz.

 Ölmek istemiyoruz ile çıktığımız bu yolda artık kadınların ölmesini istemiyoruz. Ben bir erkeğim ama ben bir kadın da olabilirdim. Patriarkal sistemin toplumun her alanında dayattığı tahakkümün artık son bulmasını istiyoruz. Ben bir erkek olarak karşı cinslerimin sokakta akşamları özgürce yürüyebildiği, şiddetin her türlüsüne maruz kalmadıkları, kılık kıyafetinden dolayı ötekileştirilmeden yaşayabileceği bir ortamı inşa etmek için aslında bu yola çıktık. Sadece kadınlar değil şiddete uğrayan çocuklar, engelli bireyler, yaşlılar, çocuklar hatta bu bazen hayvan bazen de doğanın kendisi olabilir.

Biz bunlarla mücadele etmek için şiddet görüntüsünü şiddet denen o sıkıntılı psikolojik durumu ortadan kaldırmaya yönelik hamleler yapmak için biz bu yola baş koyduk. Yani şiddetin kendisini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalara imza atmak için adımlarımız olacak. Biz bu yola tohumları ekip çıktık, çınar ağacı olana kadar mücadelemiz sürecektir. Hepinize tekrardan çok çok teşekkür ederim dedi.

Beni dinlediğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim dedi.

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile dayanışma ve katkıda bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, EYT Federasnonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Partisiz Birleştirici Cumhurbaşkanı Adayı  Dr. Bayram Serdar Savaş, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe, CHP 2014 Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Ferzan Özer, Sanat Yönetmeni ve Saros Gönüllüleri Koruyucusu ve Mücadelecisi Tuğba Diner, Av. Yazar Cengiz Hortoğlu, Çevre Mühendisi CHP Eyüpsultan İlçe Eğitim Sekreteri Didem Eraslan Engin, CHP öence ki dönem İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş, İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Sekreteri Sema Çeçe, Önceki dönem CHP Kadın Kolu Eyüpsultan İlçe Başkanı Arzu Altunay, Yurt Gazetesi Yazarı ve Tasarım Bileşim Hizmetleri Mühendisi Abdullah Ağırkan, İş Kadını ve ÇYDD Göktürk Şubesi Kadın Girişimcilik Projeleri Gönüllüsü Yeşim Tektaşlı, Uzman Klinik psikolog: Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma Derneği Yöneticisi Ayça Ülkü Şimşek, Yazar Mehtap Hamzaoğlu, Truzimci ve Müzisyen İrfan Hakan Cöner, Makine Mühendisi önceki dönem Deva Partisi Eyüp İlçe Başkanı Arife Yıldırım, İş İnsanı Hayri Has, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Veli Güngör, AK Parti Eyüpsultan Kadın Kolu Başkanı Hacer Atilla, Nurtepe Cem Evi Kadın Komisyonu Başkanı Gönül Güngör, Can Kadın Derneği Kurucu Başkanı Altun Bad, Emeğin Eli yardımlaşma platformu Başkanı Filiz  Afşin Gödezli, plaket verildi.

‘’Av. Yazar Cengiz Hortoğlu teşekkür konuşması yaptı’’

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir