TİP, İsrail’i protesto etmek için 20 ilde ve 25 noktada sokağa çıktı

Example HTML page

İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısının ardından, TİP, eylem kararı aldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), dün (17 Ekim) Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne İsrail tarafından düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, İsrail’i protesto etmek üzere 20 ilde ve 25 noktada sokağa çıktı.

İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne dün düzenlediği saldırıda yaklaşık 500 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

TİP, söz konusu saldırının ardından, “Savaş suçlusu katil İsrail’e karşı sessiz kalmayacağız” diyerek Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Burdur, Denizli, Edirne, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Mersin, Muğla, Sakarya, Sinop ve Trabzon’da 25 farklı noktada eylem kararı aldı.

ANKARA’DA İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNE YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Akşam saatlerinde Madenci Anıtı önünde bir araya gelen Ankara İl Örgütü, daha sonra sloganlar eşliğinde İsrail Büyükelçiliği önüne giderek burada bir basın açıklaması düzenledi.

TİP İstanbul İl Örgütü ise çok sayıda siyasi parti, emek-meslek örgütü ve yurttaşın katılımıyla İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘FİLİSTİN BAYRAĞI TAŞIMAYI DAHİ SUÇ HALE GETİRMEYE ÇALIŞAN İŞ BİRLİĞİNE LANET OLSUN’

19 ilde okunan ortak basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail, modern tarihin en kanlı katliamlarına devam ediyor. Gazze’de dün el-Ehli Hastanesi’ne hedef alan, 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı bir insanlık suçudur. Katliamda hastaneye sığınmak zorunda kalan siviller, hastalar ve çocuklar hayatını kaybetti. Hastane vuran, etnik temizliğe girişen, uluslararası hukuku yok sayarak Filistin kentlerini işgal eden, Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çeviren, Filistinlileri yurtsuz, susuz ve ilaçsız bırakan İsrail’i lanetliyoruz.

İsrail savaş aygıtı bu katliamlarında yalnız değil. Emperyalist ABD, Batı’nın kapitalist merkezleri medyası bir oldular. Bu insanlık suçunun kanı hepsinin ellerinde. Çünkü İsrail onlar için büyük bir askeri üs. Çünkü emperyalist Orta Doğu politikalarının merkezinde işgalci İsrail’i korumak var, hem de halkları yok etmek pahasına. Yalnız ABD değil, İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da, Filistin bayrağı taşımayı dahi suç hale getirmeye çalışan bu iş birliğine lanet olsun.

‘İSRAİL’LE İLİŞKİLER KESİLSİN, HER TÜRLÜ ANLAŞMAYA SON VERİLSİN’

Bugün yapılacak şey kınama mesajları yayınlamak değil. İsrail’le ticaret alanında, güvenlik alanında işbirliğine devam edip, İsrail Büyükelçisi’ne nota dahi vermeyip kınama mesajları yayınlamak ikiyüzlülüktür. AKP’yi uyarıyoruz: Irak işgalinde ABD’nin ortaya ortağı olmaya çalıştınız, bu halk size izin vermedi. ABD’yle birlikte Suriye’yi yakıp yıkmaya kalktınız, kabul etmedik. Bugün de bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz. Bugün yapılması gereken somut adımlar atmak, yaptırım uygulamaktır. Bölgemizi kan gülüne çeviren ABD’nin İncilik’te, Kürecik’te üstlenmesini kabul etmiyoruz. Bu üsler derhal kapatılsın. İsrail’le ilişkiler kesilsin, her türlü anlaşmaya son verilsin.

Filistinliler, Araplar, Yahudiler, Kürtler, Türkler, Ermeniler olarak biz bölge halkları kendi sorunlarımızı kendimiz çözeriz. Hiçbir halkın bir diğerine düşmanlığı yok, olamaz. Dünyanın dört bir yanında bütün halklar devrimci, ilerici güçler işgal politikalarına karşı duruyor. Halklara düşmanlık edenler emperyalistlerdir. Onların işbirlikçileridir. Halkları birbirini düşürmeye çalışanlara, düşmanlık tohumları atanlara, silah tüccarlarına lanet olsun. Orta Doğu’da yayılma emelleri olanlara lanet olsun. Biz dil farkı, din farkı bilmeyiz. Biz halkların kardeşliğinden barıştan yanayız. Biz Filistin’in direnişinden yanayız. Kahrolsun emperyalistler, eli kanlı katiller ve onların işbirlikçileri. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın özgür Filistin!”

‘İSRAİL, KATLİAMLAR YAPMIŞ VE YAPMAYA DEVAM ETMEKTEDİR’

İstanbul’da düzenlenen ortak basın açıklamasında ise şunlar dile getirildi:

“Değerli basın emekçileri, Filistin halkının sevgili dostları,

İsrail, dün akşam saatlerinde, içerisinde yüzlerce hasta, sivil ve sağlık çalışanının bulunduğu Gazze’deki El-Ehlî Hastanesi’ni bilerek ve hedef alarak bombalamış, yüzlerce (bazı kaynaklara göre binden fazla) insan hayatını kaybetmiştir.

İsrail, yaklaşık 75 yıldır pek çok Filistinli sivili bilerek ve isteyerek katletmiştir. İsrail’in sağlık merkezlerini hedef alarak bombalaması da ilk değildir. Emperyalist devletlerin desteğini arkasına alan, siyonizmi kendisine düstur edinmiş İsrail, Filistin ve bölgedeki diğer halkların yaşam hakkını hiçe saymış, katliamlar yapmış ve yapmaya da devam etmektedir.

‘HASTANE BOMBALAMAK, İNSANLIĞIN DÜŞECEĞİ EN BARBARCA DÜZEY’

Evet, bizler, Filistin halkının meşru ve haklı mücadelesinin yanında olan örgütler olarak, İsrail’in bu bozuk sicilini gayet iyi biliyorduk. Ancak, bizce, dün yaşanan hastane katliamı her türlü başka silahlı eylemden çok başka bir yerde konumlanmaktadır.

Hastaneyi bombalamak çok başka bir seviyeyi temsil eder. İnsanlığın düşeceği en alt, en iğrenç ve en barbarca düzeydir. Bu seviye Nazi Almanyası, Mussolini İtalyası ve IŞİD ile aynı kategoridedir. İsrail giriştiği bu eylemle katliamcı, barbar karakterini bir kez daha kanıtlamış, adeta altına imzasını atmıştır. İsrail’in gerçekleştirdiği bu katliamı en üst perdeden lanetliyoruz. Filistin halkına baş sağlığı diliyor, en içten dayanışma duygularımızı gönderiyoruz.

‘İSRAİL, ULUSLARARASI MAHKEMELERDE CEZALANDIRILMALI’

İsrail, tüm uluslararası sözleşmelere aykırı biçimde, savaşta dahi dokunulamayacak yerler olan hastaneyi bilerek ve isteyerek bombalayarak açıkça bu hukuku çiğnemiştir. Dolayısıyla İsrail uluslararası mahkemelerde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Ne yazık ki Gazze’de insanlık dramı artarak devam etmektedir. Hastanelerdeki tıbbi ilaçlar ve malzemeler tükenmiş, temiz su ve gıdaya erişim her geçen gün zorlaşmaktadır. Başta Türkiye olmak üzere dünya ülkeleri Filistin halkının boykot çağrısını desteklemeli, İsrail ile tüm ilişkileri kesmeli, Gazze’ye bir insani koridor açılması ve saldırıların son bulması için İsrail’e baskı uygulamalıdır.

‘YAŞASIN ÖZGÜR FİLİSTİN’

Filistin halkının yaşadığı katliamlar, yalnızca Filistin halkının meselesi değildir. Meselenin kaynağı emperyalist paylaşım ve çıkarlardır. Bunun adı Ortadoğu’da İsrail, başka coğrafyalarda ABD, NATO vb.dir. Aktörler değişse de mağdur olanlar ezilen halklardır, emekçilerdir.

Bugünden tezi yok İsrail, Gazze’ye dönük tüm operasyonlarını sonlandırmalı, Gazze’ye bir insani koridor açılmasına müsaade etmeli, son giriştiği katliam da dâhil olmak üzere tüm katliamlarının hesabını vermelidir. Bizler, Filistin halkının dost örgütleri olarak her fırsatta Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterecek, İsrail’i katliamlarını sonlandırıncaya kadar her fırsatta protesto etmeye devam edeceğiz.

Yaşasın halkların kardeşliği! Yaşasın özgür Filistin!”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir