CHP’li Zülfü Çakar: Halkın parasına çökerek itibarsızlaşan kişilerin isminin yaşatılmasını ahlaki bulmuyoruz…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 5’inci toplantı dönemi Ekim ayı 3’üncü bileşimi Meclis Başkanı vekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığın da gerçekleşti.

2024 Bütçesi ve performans programının görüşülerek onandığı toplantıda CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar söz alarak bütçe ve performans programı üzerine kendisinin ve partisinin görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Çakar; yapmış olduğu değerlendirme konuşmasın da: Kentsel Dönüşümden, Yurt Sorununa ve Kreş Sorunları dile getirirken sosyal belediyeciliğe, Bağımlılıkla Mücadeleye, tarım ve hayvancılık sorunlarına dikkat çeken bir konuşma yaparken Sponsorlar konusuna da değindiği Osmanlı Parkta Yapılan Kütüphaneye verilen İsmi meclisin gündemine taşıdı. ‘’Halkın parasına çökerek itibarsızlaşan kişilerin isminin yaşatılmasını ahlaki bulmuyorum’’ dedi. Ziraat Bankasından aldığı kredi ile medya Doğan Medya Grubunu ele geçiren daha sonrada bu krediyi ödemeyerek Göktürk Kemerköyde golf sahasının borcuna karşılık el konduğu ile bilinen Demirören Grup Sahibi Erdoğan Demirören’in İsmi Osmanlı Park’da inşa edilen Kütüphaneye verilmişti.

Başkan Zülfü Çakar konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Sayın başkan değerli meclis üyeleri, çok kıymetli bürokratlarımız, saygıdeğer misafirlerimiz, basınımızın değerli emekçileri bizleri canlı yayından ve sosyal medya üzerinden izleyen sevgili Eyüpsultan halkı hepinizi şahsım ve CHP grubu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Eyüpsultan belediyesinin 2024 yılı bütçe ve performans programı üzerinde düşüncelerimizi açıklamak üzerine söz almış bulunuyorum.

31 Mart 2019 seçimlerinde 5 yıllığına Eyüpsultan’ımıza hizmet etmek için seçilmiştik önümüzde 6 aydan daha az bir zaman kaldı geçen bu süre içerisinde Eyüpsultan halkı için doğru olan kararları alabilmek için çalışıp çabaladık yeri geldi hem fikir olduk oy birliği ile karar verdik yeri geldi doğruyu bulabilme adına önerilerimizi ve düşüncelerimizi ortaya koyduk kamu yararını gözeterek itiraz hakkımızı kullandık ve yakınlaşan yerel seçimler sonrasında karnemizi teslim edecek olan bu süredeki çalışmalarımızın değerlendirmesini yapacak olan ve taktir edecek olan Eyüpsultan halkıdır.

Kalan süremiz içerisinde de kamu yararı gözeterek çalışmalarımızı neticelendirip halkımıza daha yaşanılır bir Eyüpsultan bırakmayı diliyorum. Önceki dönemlerde çok az farkla kaybettiğimiz yerel seçimlerden başarılı bir şekilde çıkarak Eyüpsultan’ımızı CHP yerel iktidarı ile hak ettiği sosyal belediyecilik ile tanıştırmak en büyük dileğimizdir.

‘’SİYONİZMİN ZULMÜNE DİRENEN FİLİSTİN HALKINA SELAM OLSUN’’

Sözlerimi yıllardır dünyanın gözünü kapatıp kulağını tıkadığı İsrail’in Filistin halkına yapmış olduğu büyük zulmü ve müslüman halkın katledilmesini kınayarak sürdürmek istiyorum. Emperyalist ülkelerin özellikle Amerika, İngiltere ve İsrailin uşaklığını yapan Ortadoğu’daki bazı Müslüman ülkeler İhvan kardeşliği ve mezhep ayrımcılıkları tuzağına düşerek birbirleriyle uğraşıp savaşırken BOP projesine destek olduklarının ve oluşturulmak istenen büyük İsrail devleti hayali olan ülkelerin ekmeğine yağ sürdüler. Bir avuç Yahudi sığınmacı olarak geldikleri Filistin’i planlı bir şekilde işgal etmiş ve Müslüman halka soykırım uygulamıştır. Tüm Dünyada buna sessiz kalmıştır. Bu savaşta hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Ortadoğuda önümüzdeki süreçteki gelişmeleri açıkçası endişeyle takip etmekteyiz.

Önceki meclis konuşmalarımda BOP eş başkanlığı ve Irak için onaylanan teskere konusunda bu sürece dikkat çekmiş bu gün olan olayları önceden işaret etmiştim. BOP projesi büyük İsrail devleti projesidir, bu oyuna gelinmemesini söylemiş idim. O gün bu teskereyi onaylayanlar ve alkışlayanlar Irak’ta ve Ortadoğu’da akan Müslüman kanından sorumludur.

KENT KONSEYİ 4.5 YILDIR ISRARIMIZA RAĞMEN GERÇEKLEŞMEDİ’’

4.5 yıldır ısrarla söylememize ve teklifte bulunmamıza rağmen Eyüpsultan Halkının yararına olacağını düşündüğümüz tüm çağdaş kentlerin yönetim paydaşı ‘’Kent Konseyi’’ bir türlü gerçekleşmedi. Bu konuda neden çekiniyorsunuz bir türlü anlamış değiliz

Katılımcı sosyal belediyeciliğin önemli unsurlarından biri olan halkın ihtiyaçları konusunda kendilerinin görüşlerini bildirdiği ve karara katkı sundukları bir kurum olan Kent Konseyini kurmak İnşAllah CHP’sinin bizim yerel iktidarımızda bize nasip olacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ülkemizin öncelikli sorunlarından birisi Deprem kuşağı üzerinde olması ve yaşadığımız büyük depremler 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizde büyük bir yıkım ve can kaybına yol açan deprem sonrası dikkatler yine Çarpık kentleşme usulsüz imar planlaması, depreme dayanıksız eski yapılar ve denetimsiz yapılan yeni inşaatlar ve İmar aflarına çevrildi. Bu hatalar maalesef acı bir şekilde karşımıza çıktı.

Yıllardır ihmal edilen kentsel dönüşüm çalışmaları gündeme geldi. İstanbul ve Eyüpsultan’ın da en büyük sorunlarından biride kentsel dönüşüm ve tapu mülkiyet meseleleridir. Yaklaştığı söylenen büyük İstanbul depremi ciddi bir tehlike arz ederken maalesef kentsel dönüşüm çalışmaları beklenen düzeyde olmadığı gözlenmektedir. Çalışmaları süren yerlerde de vatandaşlarımızın şikayetleri devam etmektedir.

Bu çalışmalar İBB ve ilçe belediyemiz ile iş birliği içinde sürdürülerek bir an önce hızlı bir şekilde neticelendirilmeli ve vatandaşlarımız rahat bir nefes almalıdır.  Eyüpsultan belediyemizin yapacağı söylenen Çırçır Mahallesi garaj üstü kentsel dönüşüm projesi ile alakalı belediye başkanımızdan aydınlatıcı bir bilgilendirme talep ediyoruz burada yaşayan vatandaşlarımız konu hakkında yeterli bir bilgilendirme yapılmadığından ve ödenecek meblağların yüksekliğinden şikayet etmekteler bu konularla alakalı meclisimize açıklama ve sunum yaparsa bizlerde vatandaşlarımızı bilgilendirmiş oluruz.

‘’YURT VE BARINMA SORUNU’’

Bıkmadan usanmadan dile getireceğim sorunlardan biri olan öğrenci yurtları konusunu yine gündeminize taşıyacağım, ülkemizdeki ekonomik koşulların geldiği durumu bilmem anlatmama gerek var mı şartlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Şehir dışından gelen öğrencilerimizin barınma ve yerleşim meselesi karşımıza büyük bir sorun olarak çıkmaktadır. Döviz kurlarının TL karşısında ezici hakimiyeti, ülke ekonomimizin çöküşü Enflasyonun önlenemeyen yükselişi ile birlikte Kiraların neredeyse asgari ücretle yarışır bir duruma gelmesi çocuklarını okutmaya çalışan aileleri çok zor durumda bırakmıştır.

KYK yurtlarının yetersiz olması İnsanları özel yurtlara yönlendirmiştir. Özel yurt fiyatlarına yetişmek emekçi ve dar gelirli aileler için mümkünün çok ötesinde eminim fiyatları duymak dahi istemezsiniz. Belediyelerin yurt konusuna el atması gerektiğini geçen yıl konuşmamda belirtmiştim.  Belediye başkanımız Sayın Deniz Köken meclis sunumunda konuşmam üzerine önümüzdeki yıl yurt inşaatına başlama sözü vermesine rağmen henüz bu hayata geçirilmemiştir.

İnşAllah önümüzdeki dönem CHP belediyesi olarak bize nasip olur.

Bu arada İBB başkanımız Ekrem İmamoğlu 2019 yılında İstanbul seçimini kazandığında bu konuya büyük önem vermiş 0 (Sıfır) olan yurt sayısını 14’e çıkarmış yatak kapasitesi de 5.000 i geçmiştir. İBB yurtlarında kalmak için başvuru sayısı bu yıl 22.000’i geçtiğini düşünürsek yurt sayısının artmasının gerekliliğini daha iyi anlarız Sayın Ekrem İmamoğlu önümüzdeki yıl yurt ve yatak sayısının arttırılacağı müjdesini de vermiştir. İBB yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olmak üzere barınma karşılığı aylık 1.300 TL. ödemektedirler. Verilen bu hizmetler öğrencilerimize ve çocuklarını okutan aileler için büyük bir katkı sağlamıştır. Yurt konusundaki hassasiyetinden dolayı İBB başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve emeği geçen her kese teşekkür ederiz.

 ‘’KIREŞ SORUNU’’

 İlçemizde eksikliği hissedilen konulardan biriside kreş eksikliğidir çalışan kadınlarımız ve ev hanımlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak çocuklarını ana okulu ve kreşlere bıraktıktan sonra kendilerine daha fazla zaman ayırarak sosyalleşeceği  alanların eksikliği hissedilmektedir. Bu kreşlerden çalışan hanımların faydalanacağı gibi ev hanımlarınında haftanın belli günlerinde çocuğunu bırakarak kendilerine zaman ayıracak fırsatlar yaratmalıyız.

‘’BAĞIMLILIKLA MÜCADELE’’

Ülkemizde Çok ciddi ve endişe duymamız gereken, göz nurumuz evlatlarımız ve gelecekleri için en büyük tehlike olarak gördüğümüz  her geçen gün kullanma yaşları neredeyse ilköğretim seviyelerine düşen alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığıdır.

Geçtiğimiz yıl belediyemiz bünyesinde oluşturulan genişletilmiş Bağımlılıkla mücadele komisyonunda bulunan arkadaşlarımızla birlikte Eyüpsultan ilçesinde ilgili kurumlar ve bağımlılıktan kurtulmaya çalışan vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde açıkçası durumun vahameti endişelerimizi bir kat daha arttırmıştır.

Bu illete alışan her kardeşimizin ayrı bir hikayesi var özellikle aile bireyleri bu konuda çok dikkatli gözlem yapmalı oğlum kızım yapmaz dememeli çok geçmeden bu alışkanlığı fark ederek gerekli müdahaleyi yaparak tedavi yoluna gidilmeli ve asıl sorun tedavi sonrası meşgale ve sosyal faaliyet eksikliği onun için spor, sanat ve kültür merkezlerinin daha da arttırılması ve bunların ulaşılır olmasının önemi çok büyüktür.

Kemerburgaz’da Belediyemizin yapmış olduğu bağımlılıkla mücadele merkezi “ bağımsızlık Köyü “ belediyemizin başarılı çalışmalarından biridir belediyemiz bünyesinde oluşturulan genişletilmiş komisyon ile yaptığımız incelemelerde bunun önemini bir kez daha fark etmiş olduk Gençlerimizi çocuklarımızı alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığına teslim etmemek için herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir. bu konuda mücadele veren kurum ve kişilere emeği geçen her kese teşekkür ederim.

‘’KIRSAL VE KÜLTÜREL KİMLİĞİ KORUYARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA KATKI SAĞLAMAK KIRSAL KARAKTERLİ MAHALLELERE YÖNELİK BÜTÜNCÜL STRATEJİLERİN GELİŞTİRİLMESİ’’

”TARIM VE HAYVANCILIK”

Daha önceki konuşmalarımda da ifade ettiğim gibi Eyüpsultan ilçesi tarım ve hayvancılığa müsait yeşil alanları çok olan ender ilçelerimizden bir tanesidir. Maalesef bu alanlarımız yanlış uygulamalarla ellerimizden kayıp gitmektedir. Tüm uyarılarımıza rağmen köylerimizde kaçak yapılaşmalara göz yumulmakta ve bu yerlerimiz imar rantına kurban edilmektedir.

Geçtiğimiz dönemlerde Kemerburgaz – Göktürk arasında iki kemer arası diye tabir ettiğimiz yerlerde gayri yasal yapılaşmalar, kaçak binalar depolar barakalar iş yerleri atölyeler konteyner gibi yapılaşmalara izin verildiği için bu bölge tarım vasfına uygun değil diyerek imar rantına kurban edilmiştir.

Aynı tehlike diğer köylerimize de sirayet etmiş başta Odayeri, Işıklar, İhsaniye olmak üzere birçok kırsal mahallelerimizde aynı yapılaşma örnekleri görülmektedir.  Kaçak yapılaşma imar ve imar rantı köylerimizi de şehirleşmiş alanlara çevirmek üzere bu konuda belediyemiz katı bir tutum sergilemeli kaçak ve ruhsatsız yapılaşmalara kesinlikle ve kesinlikle müdahale etmeli yeşil ve tarım alanlarının katledilmesine göz yummamalıdır. Yoksa her şey için geç olacaktır.

Köylerimiz ilçemiz için bir avantaj teşkil etmesine rağmen geçtiğimiz dönemlerde doğru kullanılmamış tarım ve hayvancılık bu bölgelerimizde gözle görülür biçimde gerilemiştir hatta yok olmaya yüz tutmuştur. Yem fiyatlarının artması Ormanlık ve tarıma elverişli alanlarımızın imar rantına kurban edilmesi artan maliyetler. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın belini bükmüştür. Hükümetin ve belediyelerimizin köylülerimize teşvik ve desteği artarak devam etmeli tarım ve hayvancılık bu bölgelerde geliştirilmeli organik tarım desteklenmeli seracılık geliştirilmeli süt ve süt ürünleri imalatını arttırıcı çalışmalar yapılmalı ve bu ürünlerin pazarlanmasında belediyemiz öncülük yapmalıdır.

‘’BELEDİYEMİZİN ARSA VE MÜLK SATIŞI’’

Eyüpsultan belediyesinin 2024 bütçesi belirtildiği gibi 4.800.000.000 TL’dir bu bütçe bugüne kadar elde edilirken Eyüpsultan belediyesi çok kıymetli taşınmazlarını elden çıkarmıştır. 30 yıla yakın süredir Ak Parti tarafından yönetilen Eyüpsultan belediyesi kötü yönetimler sonucu borç batağına sokulmuş ve çok önemli ve değerli arsa ve emlakları borç mahsuplaşması ve borç ödemeleri yüzünden birer birer elden çıkarmışlardır.

Bunların içerisinde çok özel ve güzel konumda olan ve İlim yayma cemiyetine bila bedel 25 yıllığına kiraya verilen benim ve arkadaşlarımın sık sık dile getirmesiyle birlikte burası kültür bakanlığına borç mahsuplaşması ve bazı arsa alımı karşılığı devredilmiş fakat değişen bir şey olmamış burasının bir kısmı kütüphane olarak hizmete açılmış ama diğer kısım yine aynı cemiyetin kullanımında kalmıştır. Artık bu keyfi uygulamalara bir son verilmeli kamunun yerleri yine kamu yararına kullanılmalıdır. Başarısız yönetimlerin cezası halka kesilmemelidir.

Daha öncede dile getirdiğimiz ve satışına karşı çıktığımız 3106 parsel olarak bilinen Kemerburgaz bölgesindeki arazilerimiz belediyemiz tarafından kamu yararına yatırım yapmak yerine satılarak elden çıkarılmıştır. Son olarak Rami Kışlası içerisinde bulunan kütüphane binasının bulunduğu arazi Kültür bakanlığına devredilmiş karşılığında bazı parseller alınmıştır. Biz bunlarında satılacağını öngördüğümüzde bize niyet okuyuculuğu yapıyorsunuz diyorlardı.  2024 bütçesinin gelir hanesinde görüldüğü üzere 2.433.607.000 TL. arsa ve emlak satışı yer almaktadır. Saygıdeğer Eyüpsultan halkının dikkatini çekmek istiyorum önümüzdeki yerel seçimlerde Ak partiye oy verdiğiniz taktirde Eyüpsultan halkının kıymetli arazileri “ yetişen alıyor kampanyası ile tekrar satışa sunulacaktır.

“ Gerçi yetişenin almadığı Ak partili Milletvekilleri ve yöneticilerinin bu arazileri aldığı bugüne kadar gözümüzden kaçmamıştır.

HALİÇ KIYILARI İBB’NİN ÇALIŞMALARI İLE EYÜPSULTAN HALKINA NEFES ALDIRMIŞTIR

Eyüpsultan ilçemizin çehresi İBB belediyemizin çalışmaları ve yatırımları ile farklı bir çehreye kavuşmuştur sahil bandı halkımızın nefes alabileceği alanlara dönüşmüştür Feshane kebap kokularından kurtarılmış ARTİstanbul Feshane olarak harika bir kültür sanat müzesi haline gelmiş yapılan etkinlikler sergiler ve konserler ile halkımızın sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği zaman geçirebileceği bir alan olarak hizmete sunulmuştur.

Altınboynuz sosyal tesisleri halkımızın hizmetine açıldıktan sonra ilgi odağı olmuştur yemek öncesi ve sonrası güzel bir zaman geçirilecek bir alan kazanılmıştır. ‘’Silahtarağa Gençlik Parkı’’ ailelerin ve çocukların güzel vakitler geçirdiği belturu ve oyun alanları ile kentimize değer katılmıştır.

‘’HALKIN PARASINA ÇÖKEN, İTİBARSIZ KİŞİLERİN İSMİNİN YAŞATILMASINI AHLAKİ BULMUYORUZ’’

 Osmanlı parkına değinmeden geçemiycem bu alanda bulunan tesisimiz yenilenmiş yanına bir kütüphane yapılmış Alibeyköy halkının buluştuğu alanlardan biri olmuştur emeği geçenlere teşekkür ederken kütüphaneye verilen isimle alakalı ihtirazı mı yapmak istiyorum Ziraat bankasından çekmiş olduğu kredinin üzerine yatıp Göktürk- Kemerköydeki yeşil alan rezerv yapı alanı ilan ettirilerek ziraat bankasına devredilmişti ve geçtiğimiz günlerde yetkili mahkeme tarafından bu plan iptal edilmiştir.

Halkın parasına çöken Demirören Grup, Erdoğan Demirören‘in ismin bu kütüphaneye verilerek ölümsüzleştirilmeye çalışılmasını çok ahlaki bulmuyoruz.

Evet sponsor ve devlet desteği alarak bazı yatırımlar yapılmıştır bunları önemsiyor ve değerli buluyoruz.

Eyüpsultan belediyesi Osmanlı park sosyal tesisini ve kütüphaneyi yapacak veya daha dürüst sponsor bulacak güçtedir. Onun için toplum gözünde itibarsızlaşmış kişilerin isimlerinin yaşatılmasını red ediyoruz. 

Son olarak şunu söylemek istiyorum Eyüp sultan halkının yararına olan ve ilçemizin çehresini değiştirecek bütün projeler bizim açımızdan önemlidir ve bu çalışmaları CHP meclis gurubu olarak destekleyeceğimizi söyledik destek olmaya da devam edeceğiz. Çünkü Eyüpsultan bizim yaşadığımız yer ve Eyüpsultan bizim sevdamız ilçemizi ve halkımızı seviyoruz halka hizmet Hakka hizmet şiarımızla doğru ve faydalı çalışmalarda yanınızda olacağımızdan emin olabilirsiniz. Yanlış veya hatalı bulduğumuz konularda ise Eyüpsultan halkının menfaatini göz önünde bulundurarak uyarı görevimizi yapacağız.

Zülfü Çakar; 2024 yılı bütçe ve performans raporu hakkında konuşmamı sabırla dinlediğiniz için ve 2024  yılı bütçe ve performans raporunu hazırlayan başta Medine Gürsoy müdürüm olmak üzere katkı sunan bürokratlarımıza belediye personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder Eyüpsultan halkına hayırlı olmasını dilerim. Hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlıyorum ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir