Teşhis hayat kurtarır

Vuhan’daki hastalar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, teşhis konmadan Covid-19 nedeniyle ölenlerin oranı binde 66

Çin’de koronavirüsten ölümler ve hastanede tedavi gerektiren vakalarla ilgili ilk kapsamlı araştırmada, teşhis konmadan koronavirüsten ölenlerin oranının binde 66 olduğu belirtildi. Rapora göre, 80 yaş üzerindeki hastalarda ölüm oranı yüzde 7,8.

Lancet Infectious Disease dergisi tarafından yapılan ve Guardian gazetesi tarafından yayımlanan araştırma, Çin’in Vuhan kentinden koronavirüs teşhisiyle tahliye edilen 689 kişiyle ilgili verileri temel alıyor. Mevcut durumda 800 bin vakaya karşılık 689 kişinin temel alınması bazı kısıtlılıklar içerse de raporda önemli tespitler yer alıyor. Öne çıkan kısımlar şöyle:

80 YAŞ UYARISI

► 10-19 yaş arasındaki hastaların binde 4’ü hastanede tedaviye ihtiyaç duyarken 80 ve üzeri yaştakilerde bu oran yüzde 18’in üstünde.

► 40’lı yaşlardaki hastaların yüzde 4’ü, 50’li yaşlardaki hastaların da yüzde 8’den fazlasının hastanede tedavi altına alınması gerekiyor.

► Teşhis konmadan ölen hastaların oranı binde 66.

► 10 yaşın altındaki hastalarda ölüm oranı %0.0016. 80 yaş ve üzerindeki ölüm oranı ise yüzde 7,8.

‘SİSTEM ÇIKMAZA GİRER’

Sonuçlar, koronavirüsü salgınında dünya genelinde belirginleşen tabloyu yansıtıyor; hastalığın akciğer ve kalp gibi başka sağlık sorunları olan ileri yaşlardaki kişilere daha fazla zarar verdiğini teyit ediyor.

Raporu kaleme alan ve İngiltere hükümetine koronavirüs salgını konusunda danışmanlık hizmeti veren uzmanlar, küresel nüfusun yüzde 80’inin Covid-19’a yakalanabileceğini ve hastanede tedavi gerektiren vakaların sayısının en modern sağlık sistemlerini bile çıkmaza sokabileceği uyarısında bulunuyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir