Suruç’ta AKP’lilerle esnaf arasında silahlı kavga

Example HTML page

Suruç’ta AKP’lilerle esnaf arasında silahlı kavga

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilerin Suruç’ta esnaf ziyareti yaptığı sırada esnaftan gelen tepki üzerine başlayan tartışma ölüm getirdi. Tepki üzerine başlayan tartışma koruma ve ailelerin de katılmasıyla büyük çaplı kavgaya dönüştü. Bıçak ve silahların da kullanıldığı kavga ve sonrasında hastanede yaşanan saldırılar nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Ölenlerin İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız, Celal Şenyaşar ve kardeşi olduğu öğrenildi. Yaralılardan 4’ünün de yine Yıldız’ın kardeşleri olduğu belirtildi. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yıldız’ın onlarca yakını da hastaneye gitti.

CHP SURUÇ İLÇE BAŞKANI: BABA VE OĞUL HASTANEDE KATLEDİLDİ

Evrensel’e konuşan CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören; Celal Şenyaşar’ın babası Esvet Şenyaşar’ın hastaneye kaldırılan oğlunun yanına gittiği sırada Yıldız’ın yakınlarının saldırısına uğradığını söyledi. Gören, medyanın haberi çarpıtarak verdiğini, Şenyaşar ailesinin sabah işe giden, akşam evine dönen esnaf olduğunu söyledi. Ayrıca, Gören kentin abluka altına alındığını da ekledi.

Evrensel’in hastaneden ulaştığı bir başka kaynak ise sayıları 50’yi bulan Yıldız’ın yakınlarının hastaneyi bastığını; etrafa ateş açtığını iddia etti. Etrafa açılan ateş nedeniyle Celal Şenyaşar ve kardeşinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yine hastaneye giden baba Esvet Şenyaşar da Yıldız’ın yakınları tarafından hastane içerisinde darbedildi. Öldü denilerek bırakılan Şenyaşar, yoğun bakıma kaldırıldı.

Sağlık Bakanı: Uçak ambulans gönderildi

Bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da olayı haber alır almaz Suruç’a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ARTIK BU TÜR OLAYLAR DA TARİHTE KALMALI​

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çıkan olaylar ile ilgili olarak “Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız oradaki gerginlik sona erer” dedi.

Habertürk TV-Bloomberg HT ve Show TV ortak yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bu tür olaylar olmamalı, tarih olmalı” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedirler. Giderler kendi tercih ettikleri kişiye oy verirler. Bir insanlar, çatışma, yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız gerginlik sona erer. Politikacıların da dikkatli bir dil kullanması gerekiyor. Artık bu tür olaylar da tarihte kalmalı.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KAYA’DAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı TV programında, “Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi.” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, Suruç’ta 3 kişinin yaşamını yitirdiği kavgaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığını belirtildi. Olay yeri ve hastane çevresinde güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

“14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BBC TÜRKÇE: AKP MİLLETVEKİLİNE “DÜKKANIMA GİREMEZSİN” DEDİ

Hatice Kamer imzasıyla BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim kampanyası sırasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 5 kişinin öldüğü iddia edildi.

BBC Türkçe’ye konuşan, Suruç’ta yaşayan ve adını vermek istemeyen bir kaynak, kavga sonucu 5 kişinin de ağır yaralandığını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre İbrahim Halil Yıldız’ın ziyaret ettiği esnaflardan biri tepki gösterip AKP milletvekiline “Dükkanıma giremezsin” dedi.

Milletvekilinin bölgeden ayrılmasının ardından çevredekiler dükkana girip esnafla kavga etti. Dükkan sahibi kaçtı.

Çevredekilerin müdahalesi, silahlı ve bıçaklı kavgaya ve çatışmaya dönüştü.

Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra kavga hastanenin acil servisinde de sürdü.

ÖLÜ SAYISI 4’E YÜKSELDİ

Suruç’ta, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile beraberindekilerin esnaf ziyareti sırasında çıkan olaylarda yaralanan 1 kişi daha kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ölü sayısının 4’e yükseldiği olaylarda, yaralanan 8 kişinin tedavisi ise sürüyor.

CHP’Lİ TANAL VİDEO PAYLAŞTI

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da sosyal medya hesabında olay yerinden bir video paylaştı. Tanal videoyu “AK Parti Milletvekili Adayı Şanlıurfa Suruç’ta esnaf ziyareti sırasında esnaftan tepki görmüştür. Tepki üzerine bölgeden gelen videoda görünen olaylar meydana gelmiştir. Şanlıurfalı hemşehrilerim sükunetini korumalıdır” mesajıyla paylaştı.

https://twitter.com/twitter/statuses/1007272632256008192

AKP Milletvekili Adayı Şanlıurfa Suruç’ta esnaf ziyareti sırasında esnaftan tepki görmüştür. Tepki üzerine bölgeden gelen videoda görünen olaylar meydana gelmiştir. Şanlıurfalı hemşehrilerim sükunetini korumalıdır.

BAKAN KAYA: MİLLETVEKİLİMİZ 4 AĞABEYİNİN YARALI OLDUĞU BİLGİSİNİ VERDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, katıldığı bir televizyon programında olaya ilişkin şunları söyledi: “Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız” dedi.

KALIN: FAİLLER ADALET ÖNÜNE ÇIKARILACAK

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Suruç’taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: SİYASİ VAKAYSA SONUÇLARI ÇOK FARKLI OLUR

Başbakan Binali Yıldırım da yaşananlarla ilgili açıklama yaptı:
“Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır, arkasında herhangi bir siyasi sebep yoktur. Eğer öyle ise tabii ki sonuçları çok daha farklı olur.”

TTB: HASTANELERİN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN

Olayla ilgili TTB Merkez Konseyi de bir açıklama yayınladı. Açıklamada yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı dilenirken yaralıların bir an önce tedavilerinin yapılması için yetkililerin gerekli ortamı sağlaması çağrısı yapıldı.

Yaşanılan çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi’nin içerisinde de saldırıların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada “Ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmiş olduğu bilgisi, hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koymaktadır. Aynı zamanda yaralıların çevredeki devlet hastanelerine sevki için 112 ambulanslarının hizmet vermesinin engellendiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmeti vermesinin engellendiğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamadığını göstermektedir. Sağlık Bakanlığının ve Şanlıurfa Valiliğinin bir an önce bölgedeki sağlık kurumlarının hizmetlerini yapabilmesine yönelik gerekli önlemleri almasını ve kamuoyunu tatmin edici bir bilgilendirme yapmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

AKP SÖZCÜSÜ’NDEN PARTİLİLERE ÇAĞRI

AKP Sözcüsü Mahir Ünal bir açıklama yaparak, “Suruç’taki partililerimize ve seçmenlerimize itidal çağrısı yapıyorum. İbrahim Halil Yıldız kardeşimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: ‘POLİS KAYITLARI VAR’

Başbakan Yıldırım, ‘Faillerin veya zanıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polis kayıtları var. Tespitleri var” dedi.

Başbakan, Suruç’taki olayın tamamen kontrol altında olduğunu belirterek, “Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor. Şu anda kontrol altına alınmış durumda” şeklinde konuştu.

Yıldırım, “Sebebi ne olursa olsun, zorla, kanla seçim kazanılmaz. Seçim demek demokrasi demek, seçim demek insanların iradelerini hür bir şekilde sandığa yansıtması demek” diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ‘HAZIRLANILMIŞ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilgili, “Esas itibariyla bu saldırıda hazırlanılmış bir durum söz konusu” açıklamasında bulundu.

CHP’Lİ İRGİL’DEN SURUÇ SORULARI

CHP milletvekili Ceygun İrgil, Suruç’ta yaşanan olaya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı. İrgil, basının olayı ‘AKP’ye saldırı’ olarak verdiğini dile getirerek, sorular sordu.

Suruç’ta tüm basın “AKP’ye saldırı” diye veriyor
Sorular
1. Bir insan kendi dükkanında gelen heyete silahla saldırır mı?
2. Saldırdı diyenlerden 3 ölü, saldırılanlardan ise bir ölü var
3. Saldırdı denenler yaralı hastaneye gidiyor, hastanede intihar mı ettiler?
Çok karışık konu

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir