Süleyman Soylu yerel seçimde oy kullanacak Suriyeli sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “53 bin 99 Suriyeli 31 Mart seçimlerinde oy kullanabilir.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçimde oy kullanacak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş Suriyeli sayısını açıkladı.

SOYLU: 53 BİN 99 SURİYELİ OY KULLANABİLECEK

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmış 53 bin 99 Suriyeli 31 Mart seçimlerinde oy kullanabilecek”dedi.

Öte yandan Soylu, açıklamasında yerel seçim günü “547 bin kolluk personelimizi görev başında olacaktır” dedi.

Süleyman Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Adres bilgilerinde eksiklik olduğunu tespit ettiğimiz 363 bin 555 vatandaşımıza çağrıda bulunduk, SMS ile bildirim yaptık. 64 bin 348 vatandaşımız başvuruda bulundu ve bu sayede bilgilerini güncelleyerek oy kullanmalarının önündeki engeli kaldırmış olduk. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına hak kazanmış 53 bin 99 Suriyeli 31 Mart seçimlerinde oy kullanabilecek. Seçim günü 547 bin kolluk personelimiz görev başında olacak.

Yaptığımız risk analizleri ve bundan önce meydana gelen seçim olaylarının tahlili neticesinde terör örgütünün tehdit ve baskı yoluyla vatandaşlarımızın oy kullanma hakkına tesir edebileceği değerlendirilen 11 il ve 12 ilçemize, yine bu il ve ilçelerdeki üs bölgelerinde görevli 6 bin 680 ilave kolluk personeli, seçim günü için görevlendirildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir