Sol parti ve kurumlardan kayyum atamalarına sert tepki: Halkın iradesi teslim alınamaz!

Example HTML page

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına sol parti ve kurumlardan sert tepki geldi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yaptığı açıklamada, “Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanlarınının görevden alınarak kayyum atanması, halkın iradesini çalmaktır” ifadelerini kullandı.

“KAYYUM DÜZENİ DİKİŞ TUTMAZ”

ÖDP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanlarınının görevden alınarak #kayyum atanması, halkın iradesini çalmaktır. Zorbalıkla yetkiler gasp edilebilir, binalar teslim alınabilir ama halkın iradesi teslim alınamaz. Bilenmeli ki bu #kayyum düzeni artık dikiş tutmaz” ifadeleri kullanıldı.

Özgürlük ve Dayanışma@odpbilgi

Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanlarınının görevden alınarak #kayyum atanması, halkın iradesini çalmaktır.

Zorbalıkla yetkiler gasp edilebilir, binalar teslim alınabilir ama halkın iradesi teslim alınamaz.

Bilenmeli ki bu #kayyum düzeni artık dikiş tutmaz.19510:19 AM – Aug 19, 2019Twitter Ads info and privacy83 people are talking about this

“SARAY REJİMİ İNTİKAM İÇİN HALKIN İRADESİNİ TANIMIYOR”

Halkevleri de yaptığı açıklamada, “Halkın iradesini kayyumlarla gasp edemezsiniz” dedi. Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, “31 Mart seçimlerinde ağır bir yenilgi alan Saray rejimi intikam için halkın iradesini tanımıyor. Seçimlerden iki buçuk yıl önce kayyum atanarak gasp edilen halkın iradesi bir kez daha bir saray darbesi ile gasp ediliyor. Diyarbakır Büyükşehir’i 1,5 milyar, Van Büyükşehir’i 1,5 milyar TL, Mardin Büyükşehir’i 1,5 milyar TL borç içine sokanlar, belediyeleri israf, yolsuzluk ve kamu zararı batağına sokanlar tekrar kayyum atanıyor” denildi. Halkevleri’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Halkevleri@Halkevleri

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu’ndan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’ne atanan #kayyum‘a dair açıklama: Halkın İradesini Kayyumlarla Gasp Edemezsiniz!

View image on Twitter

5311:22 AM – Aug 19, 2019Twitter Ads info and privacy54 people are talking about this

“İRADE GASPI KABUL EDİLEMEZ”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, kayyum atamalarına tepki göstererek, “Halkın iradesine el koyma operasyonu devam ediyor. AKP seçimle alamadığı yönetimleri merkezi iktidar gücüyle almayı hedefliyor. Bu hukuksuzluk çarkı tek adam yönetiminin bir siyasal rejim olarak yerleşmesi için dönüyor. İrade gaspı kabul edilemez” dedi.

“SARAY FAŞİZMİNE KARŞI TEK SES OLALIM”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de bir açıklama yayımlayarak kayyum atamalarına tepki gösterdi. TİP’ten yapılan açıklamada, “Diyarbakır, Van ve Mardin’de seçilmiş büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak, kayyum atanması halkın iradesinin fiilen gasp edilmeye çalışılmasıdır.Üç kentimizin belediye başkanı da açık ara kazandıkları seçimin ardından, bir önceki kayyum döneminden kalan milyarlarca lira borca rağmen görevlerini layığıyla yerine getirmeye çalışan isimlerdir. Türkiye İşçi Partisi olarak, seçilmiş belediye Eşbaşkanları Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk’ün, partileri HDP’nin ve en temel haklardan biri olan seçme hakkı ellerinden alınmaya çalışılan yurttaşlarımızın yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. Tüm yurttaşlarımızı, Türk-Kürt kardeşliğine, özgürlüklere ve demokrasiye düşman Saray faşizmine karşı tek ses olmaya davet ediyoruz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir