Sendikaya Üye Oldular,İşlerinden Oldular

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden kuvars kumu madeni işçileri, eylem yaptı.

received_1028502553908255

Dev Maden Sen’e üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia eden 8 işçi, diğer işçiler ve aileleriyle birlikte Terzi Köyü’ndeki kuvars kumu madeni önünde toplandı. ‘Sendika hakkımız engellenemez’, ‘Borcam işçisi taşeron istemiyor’, ‘İşten atıldık, işimizi geri istiyoruz’ dövizleri taşıyan yaklaşık 30 kişi, işten atılan 8 işçinin işlerine geri dönmesini istedi.

 

Dev Maden Sen örgütlenme sorumlusu Mustafa Alkış, 8 işinin geçen hafta sendikaya üye olmalarının ardından işten atıldıklarını söyledi. Alkış, “Çalışma koşullarının kötüleşmesine, yıllardır çalışmalarına rağmen maaşlarının halen asgari ücret sınırında olmasına, işçi sağlığı ve işçi güvenliği tedbirlerinin uygulanmamasına, işçilere verilen sözlerin hiçbirisinin tutulmamasına ve iş yerindeki keyfi uygulamalara karşı işçi arkadaşlarımız Dev Maden Sendikası’na örgütlendiler. Bu örgütlenmeyi engellemek isteyen işveren, önce işçileri tehdit etmeye başladı, ardından da işten attı” dedi.

 

Maden şirketi yetkilileri ise işçilerin işten çıkarılmasının sendikalaşmalarıyla ilgili olmadığını söyledi. Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir