Rusya’dan Erdoğan’a Yanıt: Özür Dilemelerini Bekliyoruz

Kremlin sözcüsü Dimtri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü sözlerine ilişkin yöneltilen soruya “Türkiye’nin hala özür dilemesini ve tazminat ödemesini bekliyoruz” diye cevap verdi.

Rusya'dan Erdoğan'a Yanıt Özür Dilemelerini Bekliyoruz

Türkiye-Rusya ilişkilerine dair Kremlin’den yeni bir açıklama geldi.  Reuters’ın haberine göre;  Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Rusya, uçağın düşürülmesinin ardından  Türkiye’nin hâlâ ikili ilişkileri onarmak için gerekli adımları atmamasını üzüntüyle karşılıyor.” dedi.

“RUSYA. ÖZÜR VE TAZMİNAT BEKLİYOR”

Peskov,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamalarına dair bir soru üzerine ise, “Rusya,  Türkiye’nin düşürülen uçak için hâlâ özür dilemesini, açıklama yapmasını ve tazminat ödemesini bekliyor” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, ilk adımı  Türkiye’nin atması gerektiğini söyleyen  Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin’in açıklamalarını şöyle yorumlamıştı:

“Beni meraklandıran konu o, acaba bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor onu ben anlamakta zorlanıyorum. Yoksa biz  Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Biz kesinlikle  Rusya ile münasebetlerimizi bozmak isteyen değil geliştirmeyi arzu eden bir ülkeyiz. Sayın  Putin ile bizim ilişkilerimiz çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost noktasındayken böyle bir konuma gelmesi veya bir piloton yaptığı bir hata ya da yanlış sebebiyle (Rus pilotu kastediyor) koskoca  Türkiye’yi feda etmesi gerçekten düşündürücü. Biz burada  Rusya ile münasebetlerimizi kesinlikle yeniden geliştirmenin yeniden çok daha farklı bir konuma taşımanın gayreti içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki biran önce bu sıkıntı aşılır ve  Türkiye ile  Rusya şu son 10 yıl içinde attıkları adımları yeniden atarlar.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir