Putin’den ilk açıklama geldi: Rusya çetin bir mücadele veriyor

Example HTML page

Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin’in, Rusya Savunma Bakanlığı’na yönelik “silahlı ayaklanma” çağrıları, Rusya’yı hareketlendirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin’in, “silahlı ayaklanma” çağrılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, Rusya’nın geleceği için “çetin bir mücadele” verdiğini söyledi.

“Rusya geleceği için çetin bir savaş veriyor, Batı’nın tüm askeri ve enformasyon makinesi Rusya’yı hedef alıyor.”

“Şu anda birlik içinde olmalıyız. Diğer her şey şu an kenara bırakılmalı. Hiçbir şey şu an önemli değil. Dış düşmanlarımız bizim birliğimizi yok etmek istiyor. Bizim askeri dostlarımız bizim için şu an ayaktalar. 

Her türlü savunmaya hazırız. Bugün karşımızda olan tam da hainliktir. Özel çıkarlarını düşünenlerle karşı karşıyayız. Biliyorsunuz aslında Wagner güçleri de Rusya için kendi hayatlarını veriyordu. Rusya’nın birliği için hayatını veriyordu ama onların arasında şu an hainler var. Onlar silahlı ayaklanmayı organize ettiler.” 

“Herhangi bir iç ayaklanma bize bir darbedir, halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Bunun cezası çok ağır olacaktır. Silahlı isyanı organize eden herkes cezasını alacak. Biz, kanun önünde ve halkımızın önünde cevabını vereceğiz.”

“Rostov’daki durum karmaşıklığını koruyor, devlet kurumlarının çalışmaları kesinlikle engellenmiş durumda, ancak istikrarın sağlanması için harekete geçilecek. Bizim askeri yönetimimizin güçleri şu an bloke edildi. Şu an ben sadece askeri temsilci değil Rusya vatandaşı olarak elimden gelen her şeyi yapacağım sözünü veriyorum. Yeter ki halkımızın güveni sağlansın. Yeter ki halkımıza silah kaldıran herkes cezasını çeksin. Bu hatadan dönün. Lütfen bu suçu işlemeyin.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir