‘Normalleşme’ sağlığı hiçe sayarak başladı

Example HTML page

‘Normalleşme’ kararları halk sağlığı açısından büyük riskler barındırırıyor. Şehirler arası seyahat yasağı kalktı; plaj, park, kafeler gibi insanların yoğunlukla bulunduğu alanlar yeniden açıldı. Verilen kararlarla ekonomik kaygıların insan sağlığının önüne geçtiği gözler önüne serildi

Tedbirlerin gevşetilmesi üzerine uzmanların ‘ikinci dalga’ uyarısı dikkate alınmadı. Halk sağlığı hiçe sayılarak ekonomik kaygılar gözetilerek ‘normalleşme’ kararları alındı. Vaka sayılarında azalma gerçekleşmezken alınan ‘normalleşme’ kararları büyük riskler barındırıyor. Şehirler arası seyahat sınırlamaları gibi pek çok yasak sona ererken; plaj, park, kreş, bakımevi, restoran ve kafeler gibi alanlar yeniden açıldı.

Bugünden itibaren hizmet vereye başlayan kafe ve restoranlar için yeni kurallar belirlendi. Restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi, tatlıcı ve içerisinde yeme-içme hizmeti sunan işletmelerde alınması gereken önlemler rehberi yayımlandı. Rehberde şu maddeler yer aldı:

►Her masada el antiseptiği veya kolonya bulundurulacak.

►Misafirlere tesise girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulanacak.

►Tesis girişlerinde el antiseptiği olacak ve misafirlerin ellerini antiseptikle temizlemelerinden sonra girişleri sağlanacak.

►Maskesiz müşteri içeri alınmayacak. Misafirin yanında yoksa verilmek üzere maske bulundurulacak.

MASALAR ARASI MESAFE KORUNACAK

►Yemek servisi verilen masalar arası mesafe her yönden 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek. Grup halinde gelen müşteriler için masa birleştirmeleri yapıldığı takdirde diğer masalarla aradaki 1,5 metre mesafe korunacak şekilde yapılacak.

►Masalarda sadece karşılıklı oturma düzeni sağlanacak. Masa yanlarına sandalye konulmayacak ve masa yanlarına oturma düzeni oluşturulacak.

►Genel tuvaletlerin giriş kapıları mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenecek. Düzenlenememesi halinde giriş kapılarının kollarının sık sık dezenfeksiyonu sağlanacak. Tesis içerisinde çocuklara ayrılmış oyun odaları hizmete açılmayacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir