Mithat Sancar: İktidar, sorumluluğunu örtmek için bizi günah keçisi ilan ediyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Irak’ın Gara bölgesinde PKK’nin alıkoyduğu 13 kişiyi öldürmesine ilişkin olarak, “Bu bir katliamdır, biz bunu açıkça kınıyoruz” dedi. İktidarın konu özelinde sorumluluğu olduğunu dile getiren Sancar, “İktidar, sorumluluğunu örtmek için partimizi günah keçisi ilan ediyor” ifadelerini kullandı.

Sancar: İktidar, sorumluluğunu örtmek için bizi günah keçisi ilan ediyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Gara’daki ölümler başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin öldürülmesine ilişkin, “Ortaya çıkaramazsak ne adaleti ne barışı sağlayabiliriz” diyen Sancar, iktidarın bu konuda sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Gara’da bu kadar açık sorumluluğu olan iktidar, sorumluluğunu örtmek için partimizi günah keçisi ilan ediyor. Muhalefeti de kendi sorumluluğuna ortak etme peşinde koşuyor. İşte bu yeni ve ağır bir operasyondur. Bu demokratik siyasete ve demokrasi umuduna yönelik bir operasyondur” diye konuştu.

‘OPERASYON BU ŞEKİLDE Mİ YAPILMALIYDI?’

Sancar, iktidarın sorumluluğunun iki alanda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birincisi, operasyonun yapılma şeklidir, ikincisi, operasyon dışındaki seçeneklerin değerlendirilmemiş olmasıdır. Operasyonun amacı neydi? Cumhurbaşkanı’nın dünkü konuşmasından anlıyoruz ki amaç, alıkonulan görevlilerin kurtarılması olarak belirlenmiş. Eğer amaç gerçekten alıkonulmuş ve bugün rahmete gitmiş bu görevlilerin kurtarılmasıysa operasyon bu şekilde mi yapılmalıydı?”

‘KÜRT SORUNU BÖYLE ÇÖZÜLMEZ’

“HDP’nin tutumu bellidir, biz demokratik çözümde ısrarcıyız” ifadelerini kullanan Sancar, ülkeye barışın demokratik siyasete saygı duyularak gelebileceğini kaydederek şunları söyledi:

“Biz kayıtsız şartsız hayattan yanayız, bu yol yol değildir. Kürt sorunu bu politikalarla çözülmez, sadece derinleşir, acı büyür. Toplum büyük tahribatlar yaşar. Toplum haline gelebilmemiz için tercihimizi hayattan yana kullanmak zorundayız. Sorunları diyalogla, müzakereyle çözmeyi seçmeliyiz. Bunu yapamazsak, diğer yol nefret dilidir, ölüm patikasıdır, yoksulluktur.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir