MHP: AKP’deki bölünme hazırlığı çok büyük

MHP kurmayları, AKP’deki bölünme hazırlığının çok büyük olduğunu, yüzde ikilik bir oranın dahi çok değerli olacağını söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Partililere yönelik ikinci kez çağrı yapması kulisleri hareketlendirdi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Partililere yönelik iki kez yinelediği “yuvaya dönün” çağrısının ardında “partisini 2023’e hazırlamak olduğu” belirtiliyor. Çağrının amacının “salt MHP’ye dönük değil, Cumhur İttifakı tabanını genişletmek olduğu” ifade edilirken, bu süreçte Bahçeli’nin “partisine bir şekilde gönül kırgınlığı içinde bulunan ülkücülerin MHP’ye dönmeleriyle, bu tabanı ‘kendi mahallesinde’ toplamak istediğine” dikkat çekiliyor. Parti kurmayları, “İYİ Parti’nin tam olarak parti olamadığını” ileri sürüyor.

AKP içinde yeni parti tartışmaları devam ederken, geçen haftalarda da İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı öncesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İYİ Partililere yönelik “yuvaya dönün” çağrısı gelmişti. Bahçeli, İYİ Parti’nin kurultayı sonrasında, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında da bu çağrısını yinelemişti. Bahçeli’nin bu çağrısının perde gerisinde, “partisini 2023’e hazırlamak” olduğu belirtiliyor. Çağrının “salt MHP’ye dönük olmadığı” ifade edilirken, asıl amacın “partisine bir şekilde kırgın ve küskün olan ülkücüleri yeniden MHP çatısı altında toplayarak, Cumhur İttifakı’nın çatısını genişletmek olduğu” ifade ediliyor.

Parti kurmayları, “MHP’ye gelmeleri önemli değil. AKP’ye de gidebilirler. AKP’deki bölünme hazırlığı çok büyük. Partiden büyük kopuş olmasa bile yüzde 2 bile değerli olacak. Önemli olan Cumhur İttifakı çatısı altında birleşilmesidir” yorumunda bulunuyor. MHP’de “İYİ Parti’nin henüz partilileşme sürecini tamamlayamadığı ve bir kimlik sorunu yaşandığı değerlendirmeleri yapılıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir