Lavrov’dan İdlib açıklaması: Rusya terörle mücadeleden vazgeçmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib’de yaşanan krizle ilgili konuştu. Lavrov, ‘Avrupa’nın mülteci krizinin çözülmesi için Rusya’nın terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğini’ kaydetti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib’de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü’nün aktardığına göre, Finlandiyalı mevkidaşıyla Helsinki’de yaptığı görüşmede İdlib konusuna değinen Lavrov, gazetecilerin Türkiye’nin sınırı açmasıyla ilgili sorusu üzerine, ‘Avrupa’nın mülteci krizini çözmesi için Rusya’nın terörle mücadeleden vazgeçemeyeceğini’ söyledi.

‘BATILI ÜLKELER MÜLTECİ SAYISINI ÇARPTIRIYOR’

Lavrov’un açıklamalarının ardından Rusya Savunma Bakanlığı’ndan da mültecilerle ilgili açıklama yapıldı. 2020’nin başından bu yana Suriye-Türkiye sınırından en fazla 35 bin mültecinin geçtiğini iddia eden bakanlık, Batılı ülkelerin sayıyı çarpıtarak fazla gösterdiğini savundu.

Bakanlık, İdlib’deki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 200 bin kişinin de Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında olduğunu ifade etti. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov da yaptığı açıklamada, “İdlib’de milyonlarca kişilik sığınmacı akımı oluştuğuna dair eleştiriler gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir