Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi: Cumhuriyet Halk Parti’sinin 99 yılı Eyüpsultan’da törenle kutlandı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi CHP’nin kuruluşunun 99 yılını Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak törenle kutladı.

CHP’sinin 99 Yılı Törenine CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Güler Işıkcevahir ve Memet Sevim, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup sözcüsü Ali Haydar İşkar,

CHP Eyüpsultan Belediye ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Esentepe, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Binali Özgül, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ramazan Güven,

2014 CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Ferzan Özer, 2019 CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu, İlçe yöneticileri, Mahalle temsilcileri ve Parti üyeleri katıldı.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ: EYÜPSULTAN / İSTANBUL

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Partisinin Kuruluşunun 99 yılı dolayısıyla törene katılan partililere hitaben yapmış olduğu konuşmasın da Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır. CHP İktidarında soygun ve talan düzeni kaldıracağız toplumsal barışı ve güveni tekrardan tesis edeceğiz dedi.

Sarıtaş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili mücadele arkadaşlarım değerli CHP’li yoldaşlarım bu gün burada bulunmamızın Kurucu ve ebedi liderimiz  Gazi Mustafa Kemal Atattürk’ün huzurunda bir kez daha haykırıyoruz.

Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında. Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir.

 ‘’SARAYA KARŞI MİLLETİN KAYITSIZ ŞARTSIZ EĞEMENLİĞİ’’

Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir.

Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır.

Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız.

Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı tüm toplumsal kesimlerle yanıt üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir.

CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz.

Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız.

‘’CHP İKTİDARINDA BARIŞI, HUZURU VE REFAHI TEKRARDAN TESİS EDECEĞİZ’’

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği merkezine alan, toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyaseti inşa etmek idealiyle durmaksızın çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesi ile herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa, birikime, gelecek vizyonu ve siyasi iradeye de sahiptir.

Cumhuriyet Halk Partisi, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir dedi.

‘’Sorumluluğumuz büyük , kararlıyız’’

Sarıtaş konuşmasını; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir.

Kuruluş Yıl Dönümümüz kutlu olsun ; ifadeleriyle sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir