Kılıçdaroğlu’nun yolunu kestiler: Yeter artık, böyle adaletsizlik görmedim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aracını durduran çiftçiler, yaşadıkları zor durumdan dert yandı. Bir Çiftçi, “Ağlıyorum, yeter artık. Ben böyle adaletsizlik, böyle pahalılık 82 yaşındayım görmedim.” diyerek tepkisini dile getirirken Artan girdi maliyetlerinden dert yanan başka bir çiftçi ise, “Mazot geçen sene 6 bu sene 27 lira. Karnımızı doyuramıyoruz. Böyle adalet olmaz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta esnaf ziyaretinde bulunarak esnafın sorun ve taleplerini dinleyip, çözüm önerilerini anlattı. Vatandaşların yoğun ilgisi sonrası esnaf ziyaretini yarım bırakmak zorunda kalan Kılıçdaroğlu, Meydan Çarşısında toplanan Tokatlı vatandaşlara hitap etti.

Program sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun aracını durduran çiftçiler, mazot fiyatlarından şikayet ederek çiftçilere destek verilmesini talep etti.

“KURTARIN BİZİ”

“Kurtarın bizi” diyen bir çiftçi, “Ben 65 yaşındayım, çiftçilik yapamıyorum. Kendi ekmeğimizi satın alıyoruz.” diyerek dert yandı.

“BEN BÖYLE ADALETSİZLİK, BÖYLE PAHALILIK GÖRMEDİM”

Kılıçdaroğlu’na kafasına kasket takan bir başka çiftçi ise, “Hoş geldin, çiftçi Kemal, köylü Kemal, köylünün dostu, köylünün başkanı Kemal hoş geldin.” sözleriyle Kılıçdaroğlu’nu karşıladı. Çiftçi,  “Ağlıyorum artık. Yeter artık. Ben böyle adaletsizlik, böyle pahalılık 82 yaşındayım görmedim. Umudumuz altılı masa. Bir araya gelin altılı masayla bu işi bitirin.” diyerek feryat etti.

“AĞLAMAK İSTİYORUM”

Maddi sıkıntı nedeniyle hayvanlarını satarak, tekstilde çalışmak zorunda kaldığını anlatan başka bir çiftçi ise Kılıçdaroğlu’na şu şekilde dert yandı: “Hayvanlarım vardı satıldı. Maddi sıkıntıya düştüm. 4 yıldır tekstil işçisiyim. Ağlamak istiyorum ama güçlü olmak istiyorum. Ayakta duracağım. 2023 seçiminde inşallah ülkemize hepten güneş doğacak. Ben ineklerimi geri istiyorum. Ben tekstil işçisi olmak istemiyorum. Tekrar ineklerimi sağmak, süt üretmek istiyorum. Buzağılarımı yetiştirmek istiyorum. Biz yardım edin.”

“KARNIMIZI DOYURAMIYORUZ”

Artan girdi maliyetlerinden dert yanan bir çiftçi ise, “Mazot geçen sene 6 bu sene 27 lira. Karnımızı doyuramıyoruz. Motorlarımızın depolarını dolduramıyoruz. Karnımız aç, motorlarımız da aç. Geçen sene yem 90 liraydı, bu sene 350 lira. Hayvanlarımız aç, kesime veriyoruz, satıyoruz. Böyle adalet olmaz.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: TÜM SORUNLARIN TAMAMINI ÇÖZECEĞİZ

Kılıçdaroğlu ise çiftçilere şu şekilde cevap verdi: “Çiftçinin kazanması lazım. Çiftçiyi toprağa, hayvanına küstüremezsiniz. Bütün çiftçiler ucuz mazot alacak. Meraklanmayın, biraz sabredin. Tüm bu sorunların tamamını çözeceğiz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir