Kılıçdaroğlu: Rüşvet alan birisi bizim bayrağımızı temsil edemez

Example HTML page

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta STK, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu. Liyakatin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Üzülerek söylüyorum bugün çürümenin içindeyiz. Büyükelçi atıyorsunuz. Büyükelçi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eder, bayrağını taşır arabasında. Eğer rüşvet alan birisini büyükelçi atarsanız o devlette çürüme başlamış demektir. Rüşvet alan birisi bizim bayrağımızı temsil edemez.” dedi.

Tokat’ta ziyaretlerini sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, STK, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’na katıldı.

“TÜRKİYE’Yİ BUGÜN İÇİNDE BULUNDUĞU BU TABLODAN ALTI LİDER ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Burada konuşma gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, “Altı lider bir aradayız. Millet İttifakı diyoruz. Her birimiz ayrı partiyiz doğru, ayrı programımız var doğru ama Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu bu tablodan altı lider çıkarmak istiyoruz. Millet İttifakı Allah nasip eder iktidar olursak çiftçilerin kredilerinin faizlerini ilk bir hafta içinde sileceğiz. Zaten batırmışsınız.” dedi.

“TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİ KURULMALI”

Muhtarların güçlendirilmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Eğer muhtarlık kurumunu güçlendirirseniz demokrasiyi de güçlendirmiş olursunuz. Sizin bağımsız bir muhtarlık kanuna ihtiyacınız var. Bunun için çalışmalarımızı yaptık. AKP-MHP oylarıyla reddedildi ama iktidar olursak muhtarlık kanunu çıkacak. Kendi mahallesiyle ilgili belediye meclisi bir karar alacaksa muhtar mutlaka katılmalı hem söz ve hem de karar sahibi olmalı. Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalı.” diye konuştu.

“RÜŞVET ALAN BİRİSİNİ BÜYÜKELÇİ ATARSANIZ O DEVLETTE ÇÜRÜME BAŞLAMIŞ DEMEKTİR”

Liyakatin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Üzülerek söylüyorum bugün çürümenin içindeyiz. Büyükelçi atıyorsunuz. Büyükelçi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eder, bayrağını taşır arabasında. Eğer rüşvet alan birisini büyükelçi atarsanız o devlette çürüme başlamış demektir. Rüşvet alan birisi bizim bayrağımızı temsil edemez. Ben bu konuda hassasım ama sizin de hassas olmanız gerekir. Bayrak, vatan hepimizin. Rüşvet alandan olmaz. Arkeolog kazı yapar, başımın üstüne. Siz arkeologu Merkez Bankası’na atarsanız o iş olmaz. Bankacılık, finans konusunda eğitim yapan insanları getireceksiniz oraya. Liyakatin olduğu yerde yolsuzluk, rüşvet olmaz. Liyakat olmazsa herkes malı götürmeye başlar. Devleti soyulacak araç olarak görmeye başlarlar.” dedi.

“KİM VERDİ BU PARAYI?”

ABD’ye yaptığı ziyareti hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Ben gittim ABD’de gökdelenin önünde durdum. Buraya oğlun para gönderiyor kızın orada gökdeleni yaptırıyor. Nasıl oluyor bu? Soruyoruz, kim verdi bu parayı? Gizli…ABD’den öğreniyoruz. Kim para göndermişse onu Hazine Bakanlığı kendi sitesinde yayınlıyor oradan öğreniyoruz. Giden para sizin paranız. Her şeye vergi ödüyoruz. Şimdilik teneffüs ettiğimiz havada vergi yok. Elektrik düğmesine bastığınızda dört çeşit vergi ödüyorsunuz. Musluğu açtığınızda beş çeşit vergi ödüyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“BEŞLİ ÇETE SALTANATINA DA SON VERECEĞİZ”

“İsrafı kesinlikle önleyeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, Devlet soyuluyor. O kadar lüzumsuz harcamalar var ki.. Stratejik Planlama Teşkilatı kurulması lazım. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı sağlanacak. Bu beşli çete var ya… Gelir, Dolar garantisi veriyorlar. Bu beşli çete saltanatına da son vereceğiz. Katma değeri yüksek ürün üretemeyen bir Türkiye’nin dünyada söz sahibi olma şansı yoktur. İnsanoğlu tekerliği 1 milyon yılda keşfetmiş. Bana ‘Sen ABD’ye niye gittin’ diyorlar. Dünyanın bir numaralı üniversitesine gittim. Bilimi, teknolojiyi, bilim insanlarını gördük. Türkiye bunun neresinde? 21. yüzyıl bilim yüzyılıdır. Türkiye bir kör dövüşü içinde gidiyor.” ifadelerini kullandı.

“YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu bitireceğiz. Aile Destekleri Sigortasıyla. Bir ailenin geliri asgari ücretin altındaysa devlet o aileye yardım yapıyor. Onun yoksulluğunu devlet dışında kimse bilmiyor. 51 yıldır bu kanun çıkmıyor.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir