Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Topuğunuz kıçınızda Putin’e koşuyorsunuz

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim askerimi vuran kim olursa olsun benim düşmanımdır. Ben niye onların ayağına gideyim? Topuğunuz kıçınızda Putin’e koşuyorsunuz. Hiç kimse unutmasın” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

“Bu grup toplantısı benim için de zor olan bir grup toplantısı. Hepimizin yüreği kanıyor. Ciddi bir gelecek endişesi taşıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Egemen güçlerin burada taşeronluğuna soyunmak en büyük tehlikedir, maşa konumuna Türkiye Cumhuriyeti devletini sokmayın dedik” ifadelerini kullandı.

Bugün saat 15.00’te TBMM Genel Kurulunda yapılacak İdlib konulu kapalı oturum öncesinde partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

>>Bu grup toplantısı, benim için de zor olan bir grup toplantısıdır. Meseleyi nasıl anlatacaksınız, neler söyleyeceksiniz? Hepimizin yüreği kanıyor ve gelecek kaygısı yaşıyoruz. Türtkiye iyi yönetilemiyor.

>>Egemen güçlerin bu ülkeden nasıl kovulduğunu ülkeyi yönetenler biliyorlar mı? Defalarca uyardık, egemen güçlerin taşeronluğuna soyunmak en büyük tehlikedir derdik. Maşa konumuna Türkiye’yi sokmayın dedik. Defalarca söyledik, dilimizde tüy bitti.

>> Komşumuz bir ülkenin rejimini değiştirmek içn çaba harcıyorsunuz. Sana ne kardeşim? Git uluslarası kuruluşlara, ‘buynu kabul etmiyoruz’ dersin. Biz hiçbir zaman Suriye’dek rejimi savunmadık, savunmuyoruz da. İstiyoruz ki barış içinde yaşayalım. Arzumuz budur bizim.”

>>Tek bir Mehmetçiğin tırnağı Suriye’den de, Libya’dan da İdlib’den de değerlidir diyoruz.

‘BOP EŞBAŞKANLIĞI GÖREVİNİ SANA KİM VERDİ?’

>> 26 Şubat 2006’da Erdoğan Üsküdar’da konuşuyor; ‘Biz orta Doğu’da Kuzey Afrika projesinin eş başkanıyız. Biz orada görev irfa ediyoruz. Böyle bir görev seçilerek verilmiştir.’ Sana bu görevi kim verdi? Sana Büyük Orta Doğ Projesi’nin eş başkanlık görevini kim verdi?”

Erdoğan’ın daha önce dile getridiği “Suriye’de bizi bir oyuna çekmeye çalışıyorlar” sözlerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Ne değişti, ne oldu da Suriye’ye girmeye karar verdin? Sana kim bu talimatı verdi?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendi sözlerini hatırlatarak Suriye’ye girme kararının ABD’nin önceki Başkanı Obama’nın telkini ile alındığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Suriye’nin parçalanması kimin işine yarıyor? Akıl var akıl. Aklını kiraya vermeyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini bileceksin, Ortadoğu’yu bileceksin, Arap dünyasını bileceksin. Falif Rıfkı Atay’ın ‘Zeytindağı Anıları’nı okuyacaksın” dedi.

27 Şubat gecesi İdlib’de şehit olan askerlerle ilgili açıklamayı Hatay Valisi’nin yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu kadar önemli bir olay varsa, bu kadar şehidimiz varsa TBMM’nin toplanması lazım. Bunu asla siyasi polemik konusu yapmayacağız’ dedik. Şehitler hepimizin şehidi. Bir tırnağına Suriye’yi değişmeyiz.”

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

>> Ekonmiden bahsetti, işsizlikten bahsetti, bir sürü şeylerden bahsetti. Tabii bir de benden bahsetti. Biz ne kadar sorumluyuz, beyefendi ne kadar sorumsuz. ‘Kılıçdaroğlu beni aramadı?’ diyor. Kardeşim arayacak olan sensin ben değilim. Arayıp ne olacağını izah edeceksin.

>> Bir cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa ülkeyi yönetemez. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Sigortası yok koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin.

>> Konuşmayı duyunca kanım dondu. Bu nasıl vicdansızlıktır. Bu nasıl bir sorumsuzluktur.

>> Erdoğan açıklamasını duyunca gerçekten çok üzüldüm. İnsanda biraz ahlak olur, vicdan olur ya. Nasıl böyle konuşursun. Bari cümleyi açarken, baş sağlığı dile ya. Nasıl bir yönetim anlayışıdır, nasıl bir kibirdir insan olarak anlamakta zorlanıyorum. Biraz vicdan, ahlak lazım, biraz adalet, hukuk, insana saygı lazım .’Şehitler tepesi boş kalmayacak’ diye açıklama yaptı. Arif Nihat Asya’nın bir şiiri. Çok güzel bir şiir aslında. Şehitler tepesi zaten boş değil ki. O tepede yüz binlerce şehit var. O tepede dalgalanan bayrağımız var. Sen öyle bir pozisyon alıyorsun ki neden ben buraya daha fazla şehit defnetmiyorum, o tepe asla boş kalmayacak, sürekli şehitler gelecek diyor. İnsanda biraz vicdan olur. O gece on binlerce anne uyumadı. Çocuğu Suriye’de olan, Irak’ta olan annelerin dramını bu saray sosyetesi biliyor mu acaba ya!

>> Ama o gece bu memleketin Cumhurbaşkanı yoktu. O gece bu memleketin bakanları yoktu, Özellile de Milli Savunma Bakanı yoktu. Genelkurmay Başkanı yoktu. Neredeydiniz o gece? O gece sadece Hatay Valisi vardı. Ben bunları söylemeyeceğim de kahramanlık edebiyatı mı yapacağım?”

>> Bir yüzbaşının annesi, ‘Bunları dile getirmezsen hakkımız helal etmem sana’ dedi.

>> Metehan’dan bu yana ordunun emir komuta zinciri bozulmamıştır. İlk kez 20 Temmuz sivil darbesinin ardından bozulmuştur. Bu ülkede artık hiçbir kuvvet komutanı genelkurmay başkanına bağlı değildir.

>> Beyefendi o gece benim aramamı bekliyor. Ben seni niye arayacağım. Çık sen millete bilgi ver.

>> O gece kimse çıkmadı sonraki gün de çıkmadılar. İki gün sonra Genelkurmay Bakşkanı twit attı. Yeni öğrenmiş herhalde. Bu tablo Türkiye’nin iyi yönetilmediğini gösteriyor.

‘TOPUĞUNUZ KIÇINIZDA PUTİN’E KOŞUYORSUNUZ’

>> Bunlar mı vatansever, bunlar mı Türkiye’nin çıkarını savunacakalar? Emperyal güçlerin maşası olanlar Türkiye’yi düzlüğe çıkaramazlar. Putin’e telefon eder, Merkel’e telefon eder, Trump’a telefon eder. Onlar gelip vururlar, kendisi ayaklarına koşar. Benim askerimi vuran kim olursa olsun benim düşmanımdır. Ben niye onların ayağına gideyim? Topuğunuz kıçınızda Putin’e koşuyorsunuz. Hiç kimse unutmasın, Mısır’daki sağır sultan da duysun. Biz saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açtık. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Bizim vatan, bayrak sevgimşiz lafla değildir

>> Egemen güçler neden CHP’nin iktidar olmasını hiç istemezler. Çünkü bilirler ki CHP’ye onların istedikleri sözü geçiremezler. Çünkü CHP, Türkiye’nin çıkarını savunur.

>> Şehitler tepesi boş kalmayacak. Daha çok gelirse o kadar memnun kalacak beyefendi. Şehitler tepesi zaten boş değil. Bu ülkenin her karış toprağında şehitler var. Adamın haberi yok bundan. Bu devletin nasıl kurulduğundan haberi yok bu insanın. Siz oturursunuz 34 şehidimiz olur sarayınızda oturursunuz, çayınızı içersiniz. İdlib’de neler olduğunu telefonla dinlersiniz. Milletin önüne çıkmaya utanırsınız, üç gün sonra çıkarsınız hedefiniz Kılıçdaroğlu. Feriştahınız gelse bizi deviremez. Sizin çocuklarınız beş tepede, saraylarda oturacak da keyif çatacaklar bu ülkenin fakir fukaranın çocuğunu şehitler tepesine layık göreceksin. Sen git. Elinden tutan mı var! Kahramanlık edebiyatı yapıyorsun.

>> Hangi milletvekilinin çocuğu İdlib’de, hangi para babasının çocukları Suriye’de? Kimin çocukları orada? Saray sosyetesinin çocukları orada mı? Hepsi bedelli yaptılar. Vay Kılıçdaroğlu yine orduyu böldü yanlış söyledi derler şimdi. Doğru kardeşim.”

>> Erdoğan gidiyorsun bazı yerlere, öl de ölelim diye slogan atıyorlardı. Gönder oraya. Ama yapmıyorsun? Seni kefenle karşılayanlar vardı niye göndermiyorsun oraya? Daha acı olanı ne biliyor musunuz? Özgür Suriye Ordusu’nu Kuvayi Milliye’ye benzetmesidir. Hangi Kuvayi Milliye’ci egemen güçlerle aldığı parayla başka yerlerde mücadele etti ya. Obama yönetiminden beri geliyor ÖSO. Sen söylüyorsun. Para vermezsen hepsi isyan edecek. Kendi toprağı bayrağı için canını ortaya koyan adam

‘ÇANAKKALE’YLE İDLİBİ BİR TUTUYORSAN VAY MEMLEKETİN HALİNE’

>> Sen birilerinin telkinleriyle insanı öldürüyorsun. Bütün bir dünyanın bildiği bir bilge değil mi Şeyh Edebadi. Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir. Ben söylemiyorum bütün hayatı savaş meydanlarında geçmiş bir komutan söylüyor bunu. ‘Milleti savaşa götürünce vicdanımda azap duymamalıyım.’ Kim söylüyor Gazi Mustafa Kemal söylüyor. Erdoğan yine kendisini tutamıyor, arka arkaya uzun konuşmalar. Şu açıklamayı yapıyor; Bay Kemal şehadet nedir bilmeyen bir kişi. İnanıyorum ki CHP’ye gönül veren vatandaşların onun peşinden gitmeyeceklerdir” diyor.Çanakkale ile İdlib’i kıyaslamak gibi bir şey olabilir mi. Çanakkale vatan toprağı ya burası. Sen İdlib’le Çanakkale’yi bir tutuyorsan vay bu memleketin haline. Nasıl bir cehalettir anlamakta zorlanıyorum. Emin olun eğer Çanakkale ile Suriye’de bir yeri beraber tutacaksan o yerin adı Süleyman Şah Türbesi’dir. Sen Süleyman Şah Türbesi’ni IŞİD terör örgütünden kaçırmadın mı? Bayrağını indirmedin mi? Bana gelip Çanakkale örneğini veriyorsun. Bu beceriksizliğe bakın ya. Acizlik içinde ne söylediğini bilmeyen garip bir adam. “

>> Sen kim tarih kim ya! Sen adını bile zor yazarsın. Şehitlerimiz hepimizin baş tacı. Bu ülkenin şehitleri bu ülkenin onurudur. Bayrağı vatanı için hayatını veren herkes bizim şehidimizdir. Bu topraklar onların yurdudur. Nerede ölürlerse ölsünler onların yeri bizim bağrımızdır.

>> Biz bir an önce oturalım TBMM’de bunu konuşalım. O gece TBMM Başkanı’na da söyledim. Hemen toplanmamız lazım. ‘Hayır toplanmayalım. Sanki olağanüstü bir olay olmuş gibi o intiba ortaya çıkar’ Zaten olağanüstü olay oldu. Biz cumartesi acil toplanalım diyoruz ne gerek var diyorlar. Ben milletime soruyorum ya bunlarca vicdan, ahlak var mı? Şehadette bahsediyorlar, sen şehadetten anlar mısın? Asker yolu gözleyen bir annenin dramını anlar mısın sen? Meclis bunları konuşup görüşmeyecekse neyi konuşacak. Biz bu meclise hangi gerekçeyle gazi meclisi, dedik? Meclis’e gelmiyor. Niye gelmiyorsun? Bari meclise gel. Meclis’e bilgi ver. Trump’a, Putin’e, Merkel’e bilgi veriyorsun, Gazi Meclisine bilgi vermiyorsun? Niye. Milletvekillerinin yüzüne bakmaktan utanıyorsun ondan mı acaba?

>> Bizim ülkemizde bir Bay Kemal var bana sürekli soru soruyor onun adına ben sormazsam döndüğümde yine bana soracak, Bay Kemal bu soruları sormamı istiyor:

  1. Sayın Putin birliklerimizin yerini sizlere bildirmemize rağmen askerlerimiz niye şehit ettiniz?
  2. İlk saldırının ardından uyarmamıza rağmen neden ikinci kez askerlerimizi vurdunuz?
  3. Yaralıların ve şehitlerin Türkiye’ye getirilmesi için uçaklara neden izin vermediniz?
  4. Sayın Putin savaş hukukunda yaralıları vuran ambulanslar vurulmaz. Siz yaralılarımızı almaya gelen ambulansları bile neden vurdunuz?

>> Gazetecilerden ricam, uçakta gelirken Erdoğan’a sorsunlar, ‘Bay Kemal’in sorularını Putin’e sordunuz mu?’ diye. Demokrasiden yana, barıştan, huzurdan, insandan yana olan Millet İtifakı bütün bu sorunları aşacaktır. Türkiye bölgesini en güçlü ve en saygın devleti olacaktır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir