KADIKÖYLÜLERİN İTİRAZI VAR!

Example HTML page

Kadıköylüler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Kadıköy Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın da kaldırılmasını içeren Haydarpaşa Garı ve Kadıköy Meydanı Planına itiraz ediyor. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, haftasonundan itibaren yaklaşık 300 vatandaşın belediyeye gelerek itiraz dilekçesi doldurduğunu, itirazın sadece meydan düzenlenmesine değil, Haydarpaşa Garı çevresinde yapılaşma getiren planın tamamına olduğunu kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na Kadıköy Belediyesi’nin itirazından sonra Kadıköylüler de itiraz ediyor. Haftasonu olmasına rağmen Kadıköy Belediyesi’ne gelerek plana bireysel olarak itiraz edip dilekçe dolduran vatandaşlar, dün de mesai saatinden itibaren Kadıköy Belediyesi’ne itiraz için başvuru yaptılar. Nüfus cüzdanı ile geldikleri Belediyede, Kadıköy Belediyesi’nin hazırladığı dilekçeyi imzalayarak bireysel başvuru yapıp itiraz hakkını kullanan Kadıköylüler, Atatürk Anıtı’nın kaldırılmamasını, planın değiştirilmesini, Kadıköy’e yakışır bir meydan düzenlenmesi yapılmasını istediler. Plana itiraz etmek isteyen Kadıköylüler Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar başvuru yapabilecekler. Kadıköy Belediyesi, itirazları takip ederek yasal işlemleri gerçekleştirecek.

ÖZTÜRK “ATATÜRK HEYKELİNİ TARTIŞTIRIP HAYDARPAŞA’YI KAÇIRIYORLAR”

Kamuoyuna Atatürk Anıtı’nın kaldırılmak istenmesiyle yansıyan Haydarpaşa Garı ve Kadıköy Meydanı Planı’na hem Kadıköy Belediyesi’nin hem de Kadıköylülerin itirazı olduğunu kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiklerini söyledi. Konunun topluma sadece Atatürk Anıtı’nın kaldırılacağı şeklinde yansıdığını oysa bununla beraber başka konuların da olduğunu belirten Öztürk şunları söyledi:

“Planın adı, Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ancak, bu planda korunan bir şey yok. Anıtlar Kurulu, Haydarpaşa Garı’nın tarihi işlevinin sürmesi görüşünü kararlaştırdı. Buna rağmen, Haydarpaşa Garı çevresinde büyük bir yapılaşma yoğunluğu getiriliyor. Haydarpaşa Garı için “kültürel tesis, konaklama alanı, alt katlar gar, üst katlar konaklama tesisi” ifadesi kullanılıyor. Yani oraya nostaljik bir tren gelecek, üstü yine otel yapacaklar. Oysa hemen garın arkasına yine tamamı turizm ve konaklama olmak üzere bir alanı ayrılmış. Bunlar varken niye Gar bir daha konaklama tesisi yapılıyor? Amaçları Atatürk heykelini tartıştırarak, aslında Haydarpaşa Projesini kaçırmak.”

Planda Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanın “Panayır ve Fuar alanı olarak” işaretlenip ayrıldığını da kaydeden Öztürk, Kadıköylülerin ve kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin samimiyetine inanmadığını söyledi. Öztürk şunları söyledi:

“Atatürk Anıtı’nın bulunduğu meydan 4729 metrekarelik bir alan olarak ayrılıp, fuar, panayır ve festival alanı olarak planlanmış. Plan notu olarak da “sökülüp takılabilen üniteler yer alabilir, bodrum kat yapılmamak” şartıyla ifadeleri eklenmiş. Büyükşehir Belediyesi, Anıtı kaldırmayacağız diyor, bunda samimiyse gelsin plandaki bu fuar ve panayır alanı bölümünü, Atatürk heykelinin olduğu bölümden alıp, başka yere kaydırsın. Orada İSKİ ve İSPARK’ın alanı var. Fuar için bu bölümler uygun. Büyükşehir, Kadıköylülerin denizi gördüğü, törenler için kullandığı Anıttan ve çevresinden elini çeksin. Biz Kadıköy’e yakışır bir meydan istiyoruz. Kadıköylülerin hakkını korumak zorundayız. Planın sadece Kadıköy Meydanı, Atatürk Anıtı bölümü değil, bunlarla beraber bölgedeki yoğunluğu arttıracak diğer detaylarıyla tamamına itirazımız var.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir