İYİ Parti Suruç’a heyet gönderdi

İYİ Parti Suruç’a heyet gönderdi

İYİ Parti, Urfa Suruç’ta dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı yerinde incelemek için bölgeye heyet göndereceğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray, “Olayın hemen ardından farklı kaynaklardan farklı haberler paylaşılmaya başlanmış ve vahim iddialar da gündeme gelmiştir” dedi ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den aldığı bilgilere göre olayın “PKK-AKP çatışması olmadığını” belirtti.

Çıray, “Seçim çalışmalarının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin pek çok ilinde İYİ Parti ve diğer muhalefet partilerinin stantları, seçim irtibat büroları ve partililerine yönelik çeşitli saldırılar düzenlenmiş ve buna karşın seçim çalışmalarının güvenliğini sağlayamayan AKP hükümetinin acz içindeki tutumu nedeniyle, benzer olaylar sürmeye devam etmektedir” dedi.

Halkı sağduyuya ve sükûnete davet eden Çıray, ölenlerin ailelerine baş sağlığı diledikten sonra “Bu vesile ile konunun ve iddiaların incelenmesi ve milletimize en doğru bilginin verilmesi için İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine İYİ Partililerden oluşan bir inceleme heyeti gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti incelemeler sonrası toplanan bilgileri kamuoyu ile paylaşacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir