İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI BUĞRA KAVUNCU: “VATANSEVERLİĞİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ ÇEVRE BİLİNCİDİR”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında yürüyüş etkinliği düzenledi.

Haber Etkin: Ramazan YİĞİT

İstanbul’daki Belgrad Ormanında düzenlenen çevre yürüyüşüne, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Arzu Önşen, İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları Başkan Yardımcısı İlker Faki, İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız ve partililer de katıldı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında yürüyüş etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında konuşma yapan Buğra Kavuncu Vatan severliğin önemli göstergesi çevre bilincidir ifadesinde bulundu.

Kavuncu konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Belgrad Ormanı’ndaki Neşetsuyu Parkurunda başlayan yürüyüşe vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yürüyüş ve orman haftası konusunda konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Partililerimizle birlikte, güzel havayı değerlendirmek ve bu cumartesi gününü hep birlikte geçirmek istedik.

Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığımızın da desteğiyle çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik.

Binbir güzellikle dolu ülkemizde maalesef çevre konusunda yeterli hassasiyet oluşmadı. Çevre kirliliğiyle birlikte konumumuz gereği küresel iklim krizinden en çok etkilenecek ülkelerden biriyiz. Bununla ilgili hem genelde hem de yerel yönetimlerde kapsamlı politikaların oluşturulması gerekiyor” dedi.

“ÇEVREYİ KORUMAK MİLLİYETÇİLİĞİN GEREĞİDİR”

Doğayı ve çevreyi korumanın aynı zamanda gelecek nesillere önemli bir miras bırakmak olduğunu hatırlatan Kavuncu, “Vatanseverliğin en önemli göstergesi çevre bilincidir. Çevre konusunda duyarlı ve bilinçli olmamız gerekiyor.

Mümkün olan her düzeyde gerek önlemler gerek de daha yaşanılabilir ve yenilenebilir bir çevre için mücadele etmemiz lazım. İYİ Parti olarak bunu önemsiyoruz çünkü bizim milliyetçilik anlayışımızın daha çağdaş, modern ve yenilikçi olabilmesi için çevre çok büyük önem taşıyor. Sürdürülebilirlik çok önemli. Geleceğin anahtar kelimesi gerçekten bu olacak.

2016 yılından beri yürürlükte olan Paris Anlaşmasını onaylamayan tek G20 ülkesi maalesef Türkiye. Ülkemizi Angola, Eritre, Lübnan, Libya veya Güney Sudan kategorisinde görmek üzücü bir durum. Elbette ülkemizin de kendi şartlarına göre geçerli sebepleri olabilir fakat bu noktada biraz daha makulu aramak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir