İnan Güney;CHP Beyoğlu Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı
İnan Güney;CHP Beyoğlu Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.
İnan Güney 26.10.2018 Cuma günü saat 19.00 da CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığın da düzenlemiş olduğu toplantıda açıkladı.
Toplantıya,SHP Eski Beyoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Aslan,CHP ikinci bölge Milletvekili Yüksel Manşur ve çok sayıda STK Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi,Mahalle Muhtarları,CHP eski Beyoğlu İlçe Başkanları İsmail Polat ve Muharrem Bulut çok sayıda partili katıldı.
İnan Güney Açıklamasın da şu ifadeleri kullandı;
Çok değerli yol arkadaşlarım,İlçe Başkanım,Milletvekilim,İl yöneticilerimiz STK’larımızın degerli temsilcileri ve muhtarlarımız,beni yalnız bırakmayarak degerli vaktinizi ayırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim HOŞ GELDİNİZ iyi ki varsınız dedi.
Değerli arkadaşlarım öncelikle kendimden kısaca bahsetmek isterim izninizle.
İNAN GÜNEY Kimdir?
1977 İstanbul doğumlu, Sivas nüfusuna kayıtlı, Evli, Üç kız babası,Mali müşavir,
İşadamı
Eğitim Bilgileri;
Kabataş Erkek Lisesi (1994)
Lisans, Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi (1999)
Lisans Tezi; Türkiye’de Konut Sorunu ve Çözüm Önerileri
Yüksek Lisans, Marmara Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı (2003)
Yüksek Lisans Tezi; Türkiye’de Büyükşehir Yönetimi; ‘’İstanbul Büyükşehir Belediye Örneğinde Yönetim, Siyasal Temsil ve Sorunlar’’
Siyasi Özgeçmişi:
1999 yılında partime üye oldum;
Sandık görevlisi, okul ve alan sorumlusu, seçim kurulu görevlisi,
gençlik kolları yöneticiliği, İlçe yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum;
Şubat 2011 – Aralık 2014 Beyoğlu İlçe Başkanı;
25. Dönem İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı
(30 Mart 2015 önseçiminde 2. Bölgede 10.250 oy ile 13. Sırada;
1.250 oy ile Beyoğlu üyesi adaylar arasında Beyoğlu İlçemizde 1. sırada yer aldım.)
26. Dönem İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı
İstanbul kurultay delegesiyim.
-İletişim Biligileri;
-Gsm: (0532) 337 34 88
-Web: www.inanguney.com
-e- Mail : inanguney@gmail.com
-twitter : @inanguney
-facebook: @inanguney77
4500 yılllık geçmişe sahip, 2600 yıldır yerleşim bulunan; Ceneviz, Bizans, Arap ve Osmanlı izleri taşıyan medeniyetler mozaiği BEYOĞLU..
250.000 nüfusu, 8.76 km2 yüzölçümü, 282/ km2 nüfus yoğunluğu, iki seçim bölgesi ve 45 mahallesi; Tarihi, kültürü, sanatı, eğlence sektörü, sokak sanatçıları, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı, İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, İstanbul Boğazı, Tarihi Tersaneleri, Çiçek Pasajı, Afrika Pasajı, Hazzopulo Pasajı ve diğer onlarca tarihi Pasajı, Mimar Sinan’ın Cami-i Kebir’i, Kasımpaşası, Okmeydanı ile İstanbul’un ve Türkiye’nin gözbebeği BEYOĞLU..
İlk Belediye binası 6.Daire-i Belediye, ilk sinema salonu olan Majik Sineması, ilk havagazı fenerleri, ilk tramvayı, ilk yeraltı metrosu, ilk dolmuşu ile ilklerin ilçesi PERA..
Sevdamızdır Beyoğlu; derdimiz üzüntümüz, kederimizdir Beyoğlu; mutluğumuz, eğlencemiz yani bizim yaşantımızdır Beyoğlu dostlar..
İnan Güney sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;
Beyoğlu gülüyorsa bilinki Türkiye mutludur; Beyoğlu öksürüyorsa bilin ki Türkiye hastadır.
Peki Beyoğlu gülüyormu? Beyoğlu’nun Ahvaline bir göz atalım;
Beyoğlunu 24 yıldır yöneten kadroların 2019 yılı bütçesine baktığımızda yılda
6.500.000,00 TL faiz ödemekte, yani ortalama 150 işçi maaşını her ay faiz olarak ödemekte, bütçe açığını kapatabilmek için 52.000.000,00 TL Demirbaş yani arsa ve bina satışı planlamaktadır. Yani 24 yılın sonunda taşınmaz satmaz ise Mali olarak batma noktasına dayanmış bir belediye yaratmıştır AKP belediyeciliği..
Beyoğlu’nu, İstiklal Caddesini, esnaf kardeşlerimizi, spor kulüplerimizi, STK’ları, yöre derneklerini, muhtarlarımızı, gençlerimizi mutsuz kılan AKP kadrolarına karşı, Beyoğlu’nu mutlu kılacak Çağdaş, Atatürkçü kadroların göreve gelme ve MUTLU BEYOĞLU’nu yaratma zamanı gelmiştir değerli dostlar;
Zarrabların önüne yatanların yerel siyasi uzantıları Beyoğlu’nda Demirören’in, Çalıkların, büyük inşaat lobilerinin önüne yatmakta, Beyoğlu’ nun her metrekaresi, tarihi, kültürü, sanatı yani Beyoğlunu Beyoğlu yapan tüm değerleri halka rağmen çıkar gruplarına, rant odaklarına peşkeş çekilmektedir. Beyoğlu’nu yağmalayan bu zihniyete karşı her zaman Beyoğlu’nun ve Halkın çıkarını düşünen ÖNCE İNSAN diyen bir anlayışı Beyoğlu’nda iktidar yapma zamanı gelmiştir değerli dostlar;
1830 yılında yapılan tarihi Narmanlı Han, Majik Sineması, Atatürk Kültür Merkezi, Muammer Karaca Tiyatrosu, Tarih-i 6.Daire-i Belediye Binası, Kalyoncu Kışlası, Karaköy Yolcu Salonu, Galata Kulesi, Fındıklı Parkı, Gezi Parkı gibi tarihi ve kültürel mirası Otel, AVM, Residence hırsıyla inşaat lobilerine peşkeş çeken Rant odaklı belediyecilikten; Sosyal Demokrat, Halkçı, Şeffaf, Katılımcı ve Sosyal belediyeciliğe geçme zamanı gelmiştir değerli dostlar..
Sokak müzisyenlerine karşı aslan kesilen, sokak müzisyenlerini seyyar satıcı mantığı ile zabıta arabalarına doldurup müzik aletlerine el koyan bu sanat düşmanı anlayışa Beyoğlu’nda son verme zamanı gelmiştir..
Beyoğlu Kültürel yozlaşmayı en hızlı, en gözle görülür şekilde yaşamakta, her gün İstiklal Caddesi’nde yeni bir tatlıcı açılmakta, yeni bir arapça tabela asılmakta, nargile kafeler gece 12 den sonra fuhuş yuvasına dönmektedir. Beyoğlu yaşatılan bu kültürel yozlaşma sonucu önemli ve ağırlığı olan marka değerlerini kaybetmiş, Beyoğlu hafızalarda adeta bir batakhane noktasında değerlendirilir olmuştur..
Tarlabaşı Projesinden Taksim Gezi Planlarına, aşağı doğru inersek Galataport ve Haliç Port, yukarıda Okmeydanı dönüşümü; hepsini birden düşündüğümüzde Beyoğlu’nu Nish’teki dünyanın en lüks inşaat fuarında pazarlayan bir büyük rant aklı çalışıyor ve Beyoğlu Büyük İnşaat Lobilerine peşkeş çekiliyor. Halka rağmen halk için yapılan bu projelerde halkta yok, küçük esnafta yok..
Beyoğlu’nda Sorunlar ve Çözüm Önerilerimiz;
Okmeydanı Kentsel Dönüşümü:
5 Mahalleyi, 22.000 konutu, 4500 işyerini ve 100.000 kişiyi ilgilendiren Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmaları 2012 yılında başladı. 12.01.2012 tarihli İBB 4.Birleşime ait zabıtlara bakıldığında görüleceği üzere, belediye başkanına “çık kürsüden metrekareye metrekare vereceğim de” dediğimizde başkan kürsüye çıkıp bunu söyleyememişti. Bizlerde belediyenin kapalı kapılar ardında, halka sormadan, odalar ve üniversitelerden görüş almadan, ben yaptım oldu mantığıyla hazırladığı sürgün planlarını dava ederek iptal ettirdik.
Tarlabaşı’nda 30.000 m2, 546 hak sahibinin olduğu küçük bir alanın dönüşümünde 300 dava açılmış, bazı davalr AİHM kadar gitmişse, buranın 40 misli büyüklüğünde ki Okmeydanı’nda durum ne olur düşünmek gerekir diyorum..
Bizler Ankara’da Portakal Çiçeği Vadisi Projesi ile dönüşümü 25 yıl önce yapmış, halkçı ve sosyal belediyeciliğin temsilcileri olarak, dönüşüm derdi olan, dönüşümden mağdur olma potansiyeli olan insanlarımıza üç şeyi taahhüt edeceğiz;
1 – Dönüşümün kentsel sürgünle değil, halkın yerinde kalacağı bir
dönüşümle sonuçlanacağını,
2 – Bölge halkından dönüşüm sürecinde hiçbir para talep edilmeyeceğini
3 – Karar alma süreçlerine halkın katılacağı şefffaf bir dönüşüm.
Esnaf:
Dünyada olmayan bir yasak Masa sandalye yasağı, tüm kapalı yerlerde sigara yasağı, eğlence mekanlarına yaşatılan ruhsat zulmü, tadilatı bitirilmeyen, bilerek uzatılan İstiklal Caddesi ve Şişhane Meydan onarımı, zabıta terörü altında ayakta kalma savaşı veren Beyoğlu esnafı ile belediyeyi yerel iktidarımızda barıştıracağız.
Masa sandalye yasağı dönemimiz de esnaflardan, Stk lardan, Baro’dan ve belediyeden temsilcilerin katılımıyla oluşturulacak bir komisyonun bir aylık bir çalışmasıyla çözüme kavuşturulacaktır.
Taksim yapılacak festivaller, yöresel günler,halk konserleri,açık hava sinema gösterimleri ile yerli ve yabancı turist için tekrar cazibe merkezi haline getirilecek ve bu ilgi esanfımızın yüzünü tekrar güldürecektir.
Tarihi ve Kültürel Miras:
Tersaneler: Haliç, Taşkızak ve Camialtı Tersaneleri dünya denizcilik tarihinde Venedik’ten sonra en eski tersanelerdir. Kapı kollarından, dikili ağaçlarına, tersane gemi havuzlarından, üretim elemanlarına kadar her şeyi tarihi değer taşıyan tersanelerimize yapılmak istenen 2 adet Rixos Otel, yat limanı ve 1000 kişilik cami projesi (Beyoğlu’nun en büyük camisi burada olup amaç diğer projelere olacak itirazlarımızı cami ile örtmek, susturmaktır) Osmanlı, Türk ve Dünya denizcilik mirasına ihanet olacaktır.
Denizcilik Müzesi, Açıkhava sinemeları, denizcilik lisesi ve halka açık peyzaj alanları ile Tersaneler bölgesini Beyoğlu ve İstanbul, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getireceğiz.
Galataport, Haliçport ve Martı Projesi: Beyoğlu’nun denizle bağlantısını kesecek, tarihi ve doğal dokuyu, doğal dengeyi ve silueti bozacak bu ve benzeri projeleri yeniden değerlendirip, gerektiğinde gerekçeleri halkımızla paylaşıp bu projelerin iptali için çabalayacağız.
Buraları yine tersaneler bölgesindeki projeler ile değerlendireceğiz.
Gezi Parkı: Yetkilerimiz çerçevesinde Beyoğlu’nun ender yeşil alanlarından olan Gezi Parkı çocuk parkı, koşu ve bisiklet parkuru ve yepyeni peyzajı ile yine halka ait, eğlence ve dinlenme mekanı olarak kalacaktır. Gezi Parkı içine bedel ödeyen Berkin’den Ali İsmail’e tüm bedel ödeyen gençlerimizin heykeli yapılacaktır.
Galatasaray Meydanı: Yetkilerimiz çerçevesinde Cumartesi Anneleri’nin 20 yıldır sessiz, sedasız, alkışsız oturma eylemi yaptığı bu meydana, artık analar ile özdeşleşmiş bu meydana Berfo Ana Heykeli yapılarak meydan yine Cumartesi Günleri 12:00 – 12:20 arası analara tahsis edilecektir.
Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan tüm tarihi, kültürel ve sanatsal değerler orijinal haliyle korunacak, bu yapılara hiçbir rantsal proje için müsaade edilmeyecektir.
Taksim, İstiklal Caddesi ve diğer tüm yeşil alanlarda gelmiş geçmiş ünlü Türk büyüklerinin heykelleri, özgeçmişleri ile donatılacak Beyoğlu eski kimliğine kavuşturulacaktır.
Muhtarlar:
Devlet yapılanmasının halka en yakın, doğrudan seçilen ilk halkası; Mahallenin bileni, kanaat önderi muhtarlarımızla belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Muhtarları belediye koridorlarında el pençe duran, ricacı konumdan çıkarıp icraat yetkileri ile donatacağız. Muhtarların Beyoğlunda yıpranan itibarlarını iade edeceğiz.
Muhtarlardan sorumlu bir müdürlük oluşturulacak, belediye binasında gelen muhtarların oturup işlemlerinin yapılacağı bir oda ve sekreterya kurulacak, sorun ve önerileri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır.
Muhtarlıklarımızın kira, sekreterya, elektrik, su ve kırtasiye giderleri karşılanacaktır.
Mahalleleri ile ilgili gündemlerde muhtarlar meclise davet edilecek, kanun gereği direk söz hakkı alamasa da öncesinde muhtarın görüş ve önerisi doğrultusunda meclisten karar çıkartılacaktır.
Spor:
Amatör Spor Kulüplerinin oluşturulacak müdürlük ile sportif giderleri, bonservis ücretleri karşılanacak, Beyoğlu’nda 3 tane olan semt sahalarının sayısı arttırılacaktır.
Sivil Toplum Kuruluşları:
Beyoğlu’nda kurulu yöre dernekleri, meslek örgütleri, odalar ile yakından ilişki kurulup karar alma süreçlerine aktif katılımları sağlanacaktır.
STK’lardan sorumlu müdürlük oluşturulacak, belediye binasında gelen STK temsilcilerinin oturup işlemlerinin yapılacağı bir oda ve sekreterya kurulacak, sorun ve önerileri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır.
Kadın Sığınma Evleri, Kimsesizler Yaşam Merkezi:
50.000 ve üstü nüfusta kadın sığınma evi mecburu iken Beyoğlu’nda belediyeye ait bir kadın sığınma evi yoktur. Beyoğlu gibi günlük nüfusun normal nüfusunun 10 katına bile çıktığı bir ilçede yeteri kadar Kadın Sığınma Evi ve Kimsesizler için Yaşam Merkezleri kurulacaktır.
Engelli Koordinasyon Merkezi ve Yaşlılar Evi:
Engelli vatandaşlarımızın gelebileceği, kendi imkanları ile gelemeyenlerin evinden belediyemiz tarafından alınıp tekrar evine bırakılacağı, sağlık ve fizik tedavi hizmetlerinin verileceği, mesleki bilgi ve beceri kazanabileceği, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunabileceği, ücretsiz yemeklerini yiyip çaylarını içebilecekleri Koordinasyon Merkezi oluşturulacaktır.
Aynı imkanların sağlandığı Yaşlı Evlerimiz mahallelerimizde oluşturulacaktır.
Kadınlarımız hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da olmalıdır. Bu amaçla her mahalle de çalışan, üreten anneler için çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabildiği ücretsiz kreşler açılacaktır.
Öğrenci Yurtları:
Öğrencilerimiz cemaat yurtlarına mahkum etmiyeceğiz. Anadolu’dan gelen dar gelirli çocuklarımızın; Atatürkçü ve çağdaş kadrolar tarafından yönetilen, huzur ve güvenle kalabileceği erkek ve kız öğrenci yurtlar açacağız.
Yeşil Alan, Park ve Otopark:
İlçemizdeki yeşil alan, park ve otopark yapılacak alanları 24 yıldır imara açan AKP belediyeciliği gelinen noktada Beyoğlu’nu yeşil alan, çocuk parkı ve otopark sorununu en fazla yaşayan ilçelerden biri haline getirmiştir.
Sorunun çözümü için çalışma yapılıp, projeler üretilecektir.
Aile Sigortası:
İlçemizde bulunan dar gelirli ailelerimiz tespit edilip, hanedeki kadınların adına çıkartılacak kart ile her ay düzenli olarak nakdi yardım yapılacaktır.
Sosyal Belediyecilik:
Halka en yakın yönetim kademesi olan belediyeler, yerel halka insan onuruna yakışır asgari düzeyde bir yaşam standardı sağlamayı hedef edinmelidir. Bunun için;
*Asgari yaşam sınırındaki fakir ve muhtaçlara, hiçbir fark gözetilmeden ayni ve nakdi yardımlar yapılacak,
*Ekonomik krizden dolayı büyük sıkıntı çekilen Beyoğlumuzda Ekonomik anlamda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak sosyal projeler birinci önceliğimiz olacaktır,
*Geçim koşullarını iyileştirici hizmetler sunulacak, iş imkanları yaratılıcaktır,
*Sosyal kesimlere, gençlere, kadınlara, çocuklara yönelik sosyal, kültürel, rehberlik, danışmanlık ve rehabilite hizmetleri verilecek,
*Polisiye tedbirlere ek olarak uyuşturucu ile etkin mücadele edilecek, gençlerimiz bu illetten kurtarılacaktır.
Beyoğlu, Pera’yı yönetmeye talibiz değerli dostlar..Muhalefeti örgütleyip, taban ittifakını sağlayıp iktidar bayrağını almaya talibiz değerli dostlar..
ÖNCE İNSAN DİYORUZ, ÖNCE SANAT, ÖNCE KÜLTÜR, ÖNCE TARİH, ÖNCE BEYOĞLU’NU BEYOĞLU YAPAN DEĞERLER DİYORUZ..
MUTLU ESNAF, MUTLU HEMŞEHRİLER, MUTLU BEYOĞLU DİYORUZ..