HAZİRAN AYI MECLİSİNE ÇARŞAMBA PAZARI HUSUSU DAMGASINI VURDU

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşen Beylikdüzü Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Başkanlık teklifi olarak sunulan Sulh Protokolü’nde Çarşamba Pazarı’nın belediyeye 22 milyon TL’lik büyük bir borç oluşturduğunu belirten İmamoğlu, “Bu dosya 2009’da sulh ile çözülmüş olsaydı, zarar bu kadar büyük olmayacaktı. Şu an ki borç meblağsı ile tam 4 tane Çarşamba pazarı yapılabilirdi” dedi.

 bey2 bey1 HAZİRAN AYI MECLİSİNE ÇARŞAMBA PAZARI HUSUSU DAMGASINI VURDU

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclisi 1. Oturumu gerçekleşti. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde açılan oturum, Manisa-Soma’da şehit verilen işçiler için saygı duruşuyla başladı. Toplantıda 3 yazılı, 2 sözlü önerge, başkanlık teklifi ve gündem maddeleri görüşüldü.

AK Parti grubundan gelen yazılı önergede; belediye tarafından açılan spor okullarının ücretli olacağının belirtilmesi yönündeki beyana yanıt veren Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Aksine biz şu ana kadar bir kısmı ücretli hizmet veren yaz spor okullarını tamamen ücretsiz hale getirmek için çalışıyor, ilçe spor müdürlüğü ve ilçe spor kulüpleri ile toplantılar yapıyoruz” dedi.

“Sosyal Belediyeciliği Hakim Kılacağız”

Şu ana kadar yapılan belediye kültür gezilerinin de artık ücretli olacağına yönelik söylemlerin ifade edildiği diğer bir AK Parti grubu yazılı önergesi hakkında açıklama yapan İmamoğlu, böyle bir durumun gerçek dışı olduğunu söyleyerek, “Biz sosyal belediyeciliği bu ilçede hakim kılacağız. Bu gezileri bütün Beylikdüzü’ne yayıp, ülkemizin çok değerli kültürel noktalarına vatandaşlarımızı ulaştıracağız. Ama ücret bizim aklımızdan geçen bir konu asla olmayacak” dedi.

Yeni Alanda Kurs İmkanı Sunulacak

Haziran ayı meclis toplantısında ele alınan sözlü önergede ise; Marmara Mahallesi İhlas Marmara Evleri 1. Kısım’da bulunan Büyük Çarşı AVM içinde yer alan halk eğitim kurslarında el sanatları bölümünün kapanması konusu ifade edildi. Marmara Mahallesi’nde halk eğitim kurslarının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Başkan Ekrem İmamoğlu, kurs alanının yetersiz olduğunu belirterek, “Kan ter içinde çalışan hanımefendiler, her gittiğimizde bizi buradan kurtarın diyorlardı. Fiziki koşulları uygunsuz bir ortamdı” dedi.

“İhlas 2. Kısım’da hizmete açılacak bu yerde incelemelerde bulunduk. Halk eğitim, bölgenin faydalanabileceği bir merkezin orda olabileceği yönünde görüş bildirdi. Biz de kursların orada verilmesini planlıyoruz. Tek sıkıntı olabilecek konu ulaşımda da servis imkanı sağlayacağız. Ferah, keyifli ortamlarda kurs alabilmeleri adına çalışma yaptık. Biz Marmara Mahallesi’nde hizmetlerimizi arttırmak için, vatandaşlarımızı sosyal ve kültürel faaliyetlerle nasıl ulaşabiliriz, buna çalışıyoruz” diye konuştu.

“Gerekirse Büyükşehir’e Gideceğiz”

Ulaşımla ilgili revizelerin de konuşulduğu mecliste Beylikdüzü girişindeki ulaşım sıkıntısının çözülmesi için gerekli görüşmelere başladıklarını belirten İmamoğlu, “Geçen dönemde bu sorunu pek çok kez gündeme getirdik; ancak kürsüden olumsuz dönüş aldık. Biz, Büyükşehir ile ortak iş üreteceğiz. Beylikdüzü, Beykent girişi, Yakuplu Kavşağı, Liman Yolu ile ilgili sorunların hızlı şekilde çözülmesi için çalışacağız” dedi.

“Beylikdüzü halkı adına yüreğim acıdı”

Başkanlık Teklifi olarak sunulan Sulh Protokolü kapsamında Çarşamba Pazarı sorunu değerlendirildi. Bu tasarının görüşülen birinci maddesinde pazarın inşaatının bitirilerek hizmete açıldığı; ancak parasının ödenmediği, şu anki belediye yönetiminin ciddi bir borç yükü altına girdiği belirtildi. Başkan İmamoğlu, “Ne acıdır ki şu anda 10 milyon TL’ye dayanmış bir dosya, daha önce bu konu 2009’da sulha kavuşturulmuş olsaydı çok daha az zarar olacaktı. Ek ihalelerle birlikte o gördüğünüz Çarşamba pazarının Beylikdüzü halkına maliyeti 22 milyon TL.Bu meblağ ile 4 tane Çarşamba pazarı yapılırdı. Bu durum, kamu kaynaklarının doğru kullanılmadığı konusunda önemli bir örnektir. Beylikdüzü halkı adına benim yüreğim acıdı” diye konuştu. Teklif, Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevki oy çokluğu ile kabul edildi.

Müdürlüklerde Düzenleme…

Mecliste ayrıca belediyeye yeni bir birim kazandırma girişimi olan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulmasına yönelik gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Diğer yandan sağlık işlerinin bir birimde toplanması, toplumun daha doğru bir sağlık hizmeti alması ve hasta bakımlarının daha sağlıklı yapılabilmesi adına Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün de kurulması maddesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Meclis 2. Oturumunun 5 Haziran Perşembe günü Saat 10.00’da yapılmasına karar verilerek, ilk oturum sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir