Hafta sonuna kadar İstanbul’da hava nasıl olacak?

Example HTML page

Hafta sonuna kadar İstanbul’da hava nasıl olacak?

Meteorolojinin günlerdir yaptığı uyarıların ardından İstanbul’da dün gece şimşek, gök gürültüsü ve şiddetli yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda ise dolu yağışı görüldü. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul’a inecek uçaklar şiddetli yağış nedeniyle havada tur atmak zorunda kalırken, 6 uçak ise başka havalimanlarına yönlendirildi. İstanbul’da önümüzdeki günlerde de aralıklarla yağmur yağacağı belirtildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı, rüzgarın güney ve batı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) yağış beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul’da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda dolu yağışı etkili oldu. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul’a inecek uçaklar şiddetli yağış nedeniyle havada tur atmak zorunda kalırken, 6 uçak ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Önceki gün vatandaşlar dolu yağışında araçlarının zarar görmemesi için halılarla, battaniyelerle, naylonlarla önlem almıştı. Dolu yağışı gerçekleşmezken ortaya renkli görüntüler çıkmıştı.

Dün akşam meteorolojinin yeni uyarısının ardından İstanbul’da şimşek, gök gürültüsünden sonra sağanak yağmur ve dolu yağdı. Cadde ve sokakları su bastı, kanalizasyonlar taştı. Bazı noktalarda yollar göle döndü. Ağaçların da devrildiği kentte trafik aksadı. Sürücüler zor anlar yaşadı.

YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ DE AKSATTI

İstanbul Atatürk Havalimanı’na inmeye çalışan uçaklar, şiddetli yağış nedeniyle 30 dakika ile 1 saat arasında havada tur atamak zorunda kaldı. İniş yapacak 6 uçak ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

İSTANBUL’DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir