Gaziosmanpaşa'da HDP'lilerden bir vatandaşa linç girişi

Example HTML page

Ellerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan bir grup, Gaziosmanpaşa Merkez Camii önüne gelerek burada bir süre oturma eylemi yaptı. Bu sırada gruptakilerin bazıları ile burada bulunan bir vatandaş arasında çıkan sözlü sataşma sonrası, gruptakiler bu vatandaşa saldırdı. Linç tehlikesi geçiren vatandaşı, olay yerine güvenlik önlemi almaya gelen çevik kuvvet ekipleri kurtararak, ekip otobüsüyle buradan uzaklaştırdı. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel’in olay yerine gelmesi sonrası, gruptakiler oturma eylemini bitirdi. Gruptakiler bu sırada çevrede güvenlik önlemi alan polise havai fişek, taş ve şişelerle saldırdı. Polis, protestoculara biber gazı ile müdahalede bulundu.

ATM’LERE SALDIRDILAR

Müdahale sonrası Küçükköy Caddesi üzerinden kaçan gruptakiler, burada bulunan bankaların camlarını ve ATM’lerini kırdı. Çevrede bulunan işyerlerine zarar verdi. Ellerinde sopa ve döner bıçaklarıyla eylem yaptılar Olayların yatışmasından bir süre sonra, ‘Polise kalkan eller kırılsın’ şeklinde slogan atan bir grup, hastanenin bulunduğu bölgeye yürümek istedi. Ellerinde sopa ve döner bıçakları bulunan grubun önü çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Grup, polis müdürleriyle görüştükten sonra cadde üzerinde İstiklal Marşı okudu ve toplu halde bölgeden uzaklaştı.


“STANT AÇILMADAN ORGANİZE BİR SALDIRI GÖRDÜK”

Olaydan sonra bir açıklama yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, stant kurmak isteyen arkadaşlarına silahlı ve bıçaklı saldırı yapıldığını belirterek, “Bugün Gaziosmanpaşa Meydanı’nda ‘Öcalan’a özgürlük’ standı açılmak üzereyken, arkadaşlarımız silahlı bir saldırıya uğradı. Silah, bıçak ve demir çubuklarla yapılan saldırıda bir arkadaşımız çok ağır yaralandı. Birkaç arkadaşımız da ayakta tedavi edildi. Biz bunun bir gladyo operasyonu olduğuna eminiz. Bir kontrgerilla operasyonu olduğuna eminiz. Henüz daha stant açılmadan organize bir saldırı olduğunu gördük. Bugün bu saldırıyı yapanlar, devletin aklını temsil ediyorlar. Bu olayı birkaç tane organize olmayan çapulcu yapmaz. Bu çakalları, çapulcuları kullanan bir devlet aklı var’ şeklinde konuştu.

MHP: İLGİMİZ YOK

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, gerginlikle ilgili yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayla ilgilerinin olmadığını belirterek, bazı basın yayın organlarının kavgada MHP teşkilatını taraf olarak göstermesini, “kasıtlı duruş” olarak nitelendirdi. Mehmet Bülent Karataş, şunları kaydetti: “MHP teşkilatları ve mensupları ülkemizde kargaşa ve kaosa sebebiyet verecek hiçbir olayın içinde var olmamış ve olmayacaktır. MHP mücadelesini sokaklarda değil, demokratik yollarla, meydanlarda ve sandıkta verecektir. Kaos tetikçisi medya kuruluşlarının, ülkücüleri bu kör dövüşünün tarafı olarak sunma çabalarını esefle kınıyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir