Feshane’de izdiham yaşandı..

Example HTML page

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feshane'de Sivas Günleri programında Gazze'de yaşanan olaylara değindi. Kılıçdaroğlu, Filistin'in bağımsız bir devlet olarak dünyadaki yerini alacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feshane'de Sivas Günleri programında Gazze'de yaşanan olaylara değindi. Kılıçdaroğlu, Filistin'in bağımsız bir devlet olarak dünyadaki yerini alacağını söyledi.

Sivaslılar Platformu tarafından Feshane'de düzenlenen Sivas Günleri programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,MHP Genel Başkan yardımcısı İstanbul milletvekili Celal Adan,CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı SezginTanrıkulu,Umut Oran,CHP Genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil,Malik Ejder Özdemir,Eyüp İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat,ilçe yönetim kurulu üyeleri,ile çok sayıda partili ile adeta CHP günü yaşandı.

İlk olarak Sivas Valiliği'nin standına giren Kılıçdaroğlu, burada karşılaştığı BBP Genel Başkanı Mustafa Desdici ve Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'le ile bir süre sohbet etti. Ardından Divriği ilçesinin standına giden Kılıçdaroğlu'na burada organik bal, yöresel kuru kaymak ve Divriği pilavı ikram edildi. Standları tek tek gezen Kılıçdaroğlu'na gösterilen ilgi ve basın mensuplarının görüntü alma telaşı izdiham yaşanmasına neden oldu.

Feshane’de Kurulan Yöresel stantları gezdi. Stanttaki Sivaslılar ile sohbet eden Kılıçdaroğlu çay içti ve ikramları kabul etti. Kılıçdaroğlu daha sonra bir stantta yayıkta tereyağı yaptı. CHP Genel Başkanı yöresel lezzetlerin sergilendiği bir stanttan tereyağı satın aldı. Stantları gezdikten sonra Kılıçdaroğlu protokolün bulunduğu alana yöneldi. Kılıçdaroğlu'nun gezdiği sırada zaman zaman izdiham da yaşandı.

Gecede bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu 2 Temmuz olaylarına değindi. Bu olaylarla Sivaslıların hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sivas Belediye Başkanı konuşma yaparken 2 Temmuz'dan söz etti. O konuda Cumhurbaşkanı'na bir dilekçe ile gittiklerini ifade ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak söylüyorum; 2 Temmuz olaylarında hiçbir Sivaslı'nın dahili yoktur, çünkü Sivas'a kimsenin böyle bir kötülüğü kimsenin de yapmaya hakkı yoktur. Aşık Veysel'in kentine, dünyaya sevgiyi, barışı aşılayan ozanların harman olduğu bir kentte şiddete hangi Sivaslı başvurur. Hiçbir Sivaslı bu tür olaylara prim vermez.” diye konuştu.

Gazze'de yaşananlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Bir insanlık dramı yaşanıyor orada. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Filistin'in bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yer almasını istiyoruz. Kanlarıyla ve canlarıyla mücadele ediyorlar. Kadın-erkek, çoluk çocuk demiyorlar, sadece kendi ülkelerinde kendi topraklarında bağımsız bir devlet olarak onurlarıyla yaşamak istiyorlar. Bütün dünyaya söylüyoruz, Filistin bağımsız bir devlet olarak dünyada yerini alacaktır.”

zp8497586rq
Example HTML page