Eyüpsultan’da “Sonsuzluk ve Ötesi” sergisi sanatseverlerle buluştu

Example HTML page

Eyüpsultan Belediyesi’nin kültür-sanat alanındaki etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Galeri Eyüpsultan, çağdaş sanatın önemli temsilcilerini bir araya getiren “Sonsuzluk ve Ötesi” sergisine ev sahipliği yaptı.

Serginin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’le birlikte başkan yardımcıları, meclis üyeleri, eser sahipleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılışında konuşan Başkan Özmen, Eyüpsultan’ın kültürün ve sanatın İstanbul’daki önemli buluşma noktalarından biri haline geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“EYÜPSULTAN, KÜLTÜR VE SANATIN ÖNEMLİ BULUŞMA NOKTALARINDAN BİR HALİNE GELİYOR”

“Bugün burada “Sonsuzluk ve Ötesi Sergisi”nin açılışına hep birlikte tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Eyüpsultan ilçemiz, kültürün, sanatın ve yaratıcılığın İstanbul’daki önemli buluşma noktalarından biri haline geliyor. Bu sergiyle “sonsuzluk” kavramını sanatın farklı biçim ve yorumlarıyla buluşturuyoruz. Sanatçılarımızın her biri, kendi alanında ülkemizin zengin kültür mirasını, çağdaş yorumlarla birleştiriyor.

Türkiye’nin çağdaş resim sahnesinin duayenlerinden Devrim Erbil, İstanbul manzarasını çizgilerin ve renklerin ritmiyle yeniden kuruyor. Süleyman Saim Tekcan, gravür ve baskı sanatıyla Anadolu’nun izlerini tuvaline taşıyor. Erol Deneç, mitoloji ve doğayla örülü düşsel dünyasını bizlerle paylaşıyor. Yalçın Gökçebağ, Anadolu yaşamını sade, renkli ve kavramsal bir üslupla yorumluyor. Ve heykelde ise Nilay Kan Büyükişleyen ile gibi sanatçılar, doğa, figür ve malzeme ilişkisini özgün biçimlerle işliyorlar. Ayrıca, sergimizde eserleriyle yer alan değerli sanatçılarımız Aydemir Atalay, Zahit Büyükişleyen, Fevzi Karakoç ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu, renk, biçim ve anlamı ustalıkla bir araya getirerek sergimize derinlik katıyorlar.

“HEDEFİMİZ, İLÇEMİZİN HER FERDİNİN SANATLA, ESTETİKLE BULUŞABİLECEĞİ BİR ORTAM YARATMAK”

Eyüpsultan Belediyesi olarak hedefimiz, sadece bir sergi açmak değil; ilçemizin her ferdinin sanatla, estetikle ve güzellikle buluşabileceği bir ortam yaratmaktadır. Bugün burada bu hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Bu vesileyle emeği geçen tüm sanatçılarımıza, küratörlerimize, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Sanatın birleştirici gücünü hissettiğimiz bu özel etkinlikte hepinizle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Sizleri, sanatın ritmiyle, çizgisinin derinliğiyle, renklerin sonsuzluğuyla buluşmaya davet ediyorum.

Konuşmaların ardından Başkan Özmen, sergiye katılımlarından dolayı sanatçılara tek tek teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.  Açılış kurdelasını kesilmesinin ardından sergiyi sanatçılarla birlikte gezen Başkan Özmen, eserler hakkında bilgi aldı.

SERGİDE 10 SANATÇININ ESERİ YER ALIYOR

Sanat Yönetmenliğini Tamer Levent, küratörlüğünü ise Vedat – Şenay Akdamar’ın üstlendiği sergide; Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Erol Deneç, Yalçın Gökçebağ, Aydemir Atalay, Zahit Büyükişleyen, Fevzi Karakoç, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Nilay Kan Büyükişleyen ve Erdoğan Acar gibi Türk resim ve heykel sanatının usta isimlerinin 78 tablo ve 34 heykelden oluşan eserleri yer alıyor.

Ziyaretçilerine resimden heykele uzanan geniş bir yelpazede sanat deneyimi sunan sergi, 1 – 30 Kasım tarihleri arasında Galeri Eyüpsultan’da görülebilecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir