Eyüpsultan’da Binler ‘’Yaşasın Cumhuriyet,Yaşasın Demokrasi dedi…

Example HTML page

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Eyüpsultan’da binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayına binlerce vatandaş katıldı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Fener alayı Veysel Karani Cami’nin önünden başlayıp Sayayokuşu caddesinden devam ederek Çırçır Mahallesi ve Alibeyköy merkez Mahalleden geçerek İBB’nin düzenlediği Fatih Erkoç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama konseri ‘’Yaşasın Cumhuriyet,Yaşasın Demokrasi’’ etkinlik alanı Osmanlı Parkına ‘’Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Demokrasi sologanı ile yürüdü.’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamın da Fatih Erkoç alanda toplanan 10 Binlere muhteşem bir dinleti sundu.

Fatih Erkoç’un şarkılarını ‘’Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Cumhuriyet sologanın büyüleyici etkisi ayrı bir anlam kattı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek Sanatçı Fatih Erkoç’a çiçek verdi. Günün anlamını içeren bir konuşma yaptı.

Sinan Akçiçek yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Çok kıymetli Eyüpsultanlılar birazdan burada İsatnbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Cumhuriyetimizin 96’ncı yılı kutlamaları kapsamında değerli sanatçımız Fatih Erkoç’un güzel sesinden dinleyeceğimiz muhteşem şarkılarıyla kutlayacağız.

İstanbul da Ekrem imamoğlu Başkanımızla her şey güzel oldu 2023’de de Cumhuriyetimizin 96 yılını kutladığımız TÜRKİYE’de çok daha güzel olacak dedi.

Emperyalist güçler ülkemizi işgal ettiğinde her şey daha bitmedi diyerek silah arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’dan Samsun’a oradan da Anadolu hareketini örgütleyip bu güzel demokrasiyi bizlere emanet eden Ülkemizin kurucu lideri büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunarım bu gün burada bir kez daha Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelesi bayrağını yere düşürmeyen bizlere ulaşmasını sağlayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla sevgiyle anıyorum.

”Yaşasın Cumuriyet, Yaşasın Demokrasi dedi.”

Göktürk de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Göktürk Mahalle Temsilciliği’de Göktürk’te Saat 17.00 da Yapmış olduğu Fener Alayı yürüyüşüyle görkemli bir kutlama gerçekleştirdi.

Göktürk’te düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek,CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek,CHP Göktürk mahalle temsilcisi Yeşim Tektaşlı katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Eyüpsultan Şube Başkanı Filiz Tunç Yıldırım’ın tarafından okunan basın açıklaması;

Filiz Tunç Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yerverdi;

“Bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal’in tutuşturduğu meş’alenin, elden ele, gönülden gönüle dolaşmasıdır; zor ve uzun bir sürecin sonucudur CUMHURİYET.

Milletimizin her bir ferdinin cesaretidir,inancıdır, kararıdır, uğruna ölünesi vatanıdır CUMHURİYET.

Emperyalist oyunları görmek, anlamak ve bu oyunları bozmaktır, sözde değil özde milli olmaktır CUMHURİYET Akıldır, bilimdir, çağdaşlıktır; çocuklarımızın mutlu yarınlarıdır, kadın ve erkeğin el ele koştuğu hedeftir CUMHURİYET.

29 Ekim 1923 tam bağımsızlığın kendisidir. Bunu dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Eşitliktir, kardeşliktir, laikliğin teminatıdır CUMHURİYET.
Cumhuriyet aldığımız nefestir, kimsesizlerin kimsesidir….
Biz çok sesli ve çok renkli bir ülkeyiz. Ama asla ayrışamayız. Söz konusu vatan olursa Cumhuriyet değerlerinde hemen birleşiriz. Bunu kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.
Başta ulusal kurtuluşumuz için canla başla mücadele etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.

Emperyalizme karşı elde ettiğimiz büyük Zafer varoluşumuzun en büyük Bayramı CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 96. yılı kutlu olsun.
YAŞASIN DEMOKRASİ, YAŞASIN CUMHURİYET”

Eyüpsultan Belediye Başkanlığı da Eyüpsultan ve Göktürk Mahallesin de düzenlediği Fener alayı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96 yılını kutladı.

Eyüpsultan Merkez ve Göktürk’te bando ve mehter eşliğinde düzenlenen fener alayı yürüyüşüne ellerinde bayraklarla genç, yaşlı yüzlerce Eyüpsultanlı eşlik etti.

AL BAYRAĞIN GÖLGESİNDE KUTLAMA

Eyüpsultan Belediyesinin her yıl binlerce Eyüpsultanlıyı büyük bir coşkuyla bir araya getirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında da farklı etkinliklerle kutlandı.

Saat 18:30’da Kasım Çavuş Camisi önünde toplanan yüzlerce Eyüpsultanlı ellerinde Türk bayraklarıyla Eyüpsultan Meydanı’na yürüdü.

DİK DURMAYI BU MİLLET HER ZAMAN BAŞARMIŞTIR”

29 Ekim kutlamalarının ilk durağı olan Eyüpsultan Camii Meydanında yüzlerce Eyüpsultanlıya hitap eden Başkan Deniz Köken, şunları söyledi:

“Elde yok avuçta yok. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir diyen büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve dua ile yâd ediyoruz. Ve yarın Cumhuriyeti kuracağız diyen o Meclis bugün 96 yıl sonra yine bu cami meydanında hep beraber bizleri bir araya getirmiş oldu.

96 yıl sonra yine dünyanın egemen güçlerinin hayır demesine rağmen sınır güvenliğimizi korumak için Cerablus’a, El Bab’a, Afrin’e yürüyün gidin diyen Cumhurbaşkanımıza da saygılar sunuyorum buradan.

O yüzden biz hiçbir zaman hiçbir dönemde eğilmedik. Hep dik durduk. Diklenmeden dik durmayı da bu millet her zaman başarmıştır.”

ELDE BAYRAKLAR DİLLERDE MARŞLAR

Mehter takımı ve bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde vatandaşlar Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yılını kutladı.

Ardından kutlamalara Göktürk’te devam edildi. 20:30’da Göktürk Ek Hizmet Binası önünde toplanan kalabalık, meşalelerle Göktürk Meydan’a yürüdü.

Burada da mehter ve bando gösterisi eşliğinde kutlamalar ilerleyen saatlere kadar sürdü.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir