Eyüpsultan Belediye Meclisi; 8 Seçim 1 toplantı dönemi Aralık ayı 2’nci bilesimi yapıldı

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim 1 toplantı dönemi Aralık ayı 2’nci bilesimi Meclis Başkanı Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı.

Meclis Başkanı Mehmet Er Başkanlığın da yapılan, Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim 1 toplantı dönemi Aralık ayı 2’nci bileşiminde aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.

Gündem;

Gündem maddeleri oy birliğiyle geçerken gündemin 7 Maddesi Hukuk Komisyonu raporu tekrar görüşülmek üzere Hukuk komisyonuna oy birliğiyle gönderildi.

Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 85 yıl dönümün de Rami Bilgi evi Öğrencileri tarafından Mecliste bulunan Kadın meclis üyelerine ve Belediyede çalışan kadınlara çiçek verildi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın Madenciler günü dolayısı ile yapmış olduğu meclis konuşması.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine Çelik’in Ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verişinin 85 yıl dönümü nedeniyle yapmış olduğu meclis konuşması.

Emine Çelik yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım,basınımızın değerli temsilcileri , 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin yıl dönümü..

İnsan hakları ve demokrasi kavramları kadının yönetimde söz sahibi olduğu şartlarda daha da güçlenecektir. Bir ülkede yaşayan kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde söz sahibi olmasının o ülkenin medeniyet düzeyinin de göstergesidir.

“Dünyanın birçok ülkesinde kadınların seçme ve seçilme hakkı düşünce aşamasında bile değilken, 84 yıl önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması Türkiye’de yasal hale gelmiştir. Ulu Önder Atatürk, ‘Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır’ demiştir ve bu düşünceden yola çıkarak, Türk kadınının toplumsal hak ve yönetimde söz sahibi olması temeli 5 Aralık 1934’te atılmıştır”

Siyasette, iş dünyasında ve hayatın her alanında kadının varlığı her zaman önemlidir.

“Kadınların fırsat ayrımcılığına uğramadan hayatın her alanında görünür hale gelmesi, bir ülkenin refahı, huzuru, barış içinde yaşaması ve üretkenliğinin artmasının da kaynağıdır. Bu nedenle kadına yönelik şiddet ve negatif ayrımcılık ancak bir toplumun ilerleyişinin körelmesine hizmet eder. Tarihimizin her döneminde saygın bir yere sahip olan kadınlarımız, ortaya koydukları başarılarla Türk kadınının gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Bizler de kadınlarımızın temel hak ve demokrasi adına attığı her adımda Yanlarında olacağımızı ,Kadınlarımızın eğitimde, sanatta, sporda, iş dünyasında, sosyal yaşamda ve ekonomide olduğu gibi, siyasette de hak ettikleri yere geleceklerine olan inancımla, bu anlamlı günü en içten dileklerimle kutlarım. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına ve milletimize armağan ettiği kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85. yılında, varlıkları ile ellerinin değdiği her yeri değiştiren, güzelleştiren, yaşanılır kılan tüm kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutlarım.”

CHP Eyüpsultan Belediye Grup sözcüsü Mustafa Tüysüz’ün meclis konuşması.

AK-Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Seçkin Turan’ın Meclis konuşması.

İYİ PARTİ Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nail Balkan’ın meclis konuşması.

MHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Serkan Cihan’ın Meclis Konuşması.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı’nın meclis konuşması.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir