Eyüp Demokrasi Hareketi Çalışmalarına Hız Verdi

DSCF3934

 

Dursun Kılıç / Selahattin Sorucu

EYÜP-Özgürlük ve demokrasi olmadan hiçbir sorunu çözemeyiz. Düşüncesiyle yola çıkan ve içinde aydın, siyasetçi bulunan ve sözcülüğü Ahmet Kadri Güremek’in yaptığı Eyüp demokrasi platformu çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde Eyüp silahtarda bulunan Birsen düğün salonunda geniş katılımla yapılan tanıtım toplantısıyla Eyüp demokrasi platformun çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yapılan tanıtım toplantısı sonrasına Troyka medya grubumuzun sorularını yanıtlayan Eyüp demokrasi platformu sözcü Ahmet Kadri Güremek;

Amacımız, yörecilik ve etnik kimlik, inançsal mezhepsel farklılıklar, kişiye dayalı ekipleşmeler ve şahsi çıkarlara dayalı siyasi anlayışın değişmesi amacıyla Bir araya gelen ideolojik ve ilkeler doğrultusunda, emekten yana, birbirine samimiyet ve sadakat esasıyla bağlı toplumda karşılığı olan güçlü bir takım oluşturmak ve toplumsal sorunlarımıza ortak akıl ile çözümler bulmaktır. Dedi Güremek “Örgütlü toplum ise demokrasinin temelidir. Üreterek örgütlü ortak bir mücadele ile tüm Eyüp halkının kendini içinde hissedeceği ve güven duyacağı büyük bir resim oluşturarak, ortak aklı işleterek Eyüp’te CHP’nin yerel iktidarı kazanacağı hedefine ulaşacağımız inancındayız.

top online casino biggest

Ortak akılla demokratik çözüm arıyoruz

Ahmet Kadri Güremek sözlerin devamında  “İlçemizde siyasal görüşleri farklı da olsa demokrasiye inanan ve ilkeler üzerinden halk için siyaseti hizmet aracı olarak benimseyen, mevcut ağırlaşan sorunlara ortak akıl ile demokratik çözüm arayan tüm katmanları aynı çatı altında toplamak ve tabandan yukarıya doğru ortak örgütlü bir mücadele yürütmek amacıyla bu platformu oluşturduk.

Bizler parti içi tartışmalara kapalıyız, parti içinde hiçbir yöneticiye veya gruba karşı bir çalışma içinde değiliz; karşı olduğumuz tek yapı: yıllardır bireysel menfaatleri uğruna uyguladığı sömürü, rant ve baskı politikalarıyla halkın ensesinde adeta boza pişiren mevcut iktidardır.
.

Özellikle bölgemizde yerel yönetimlerin önemliliği ve ağırlaşan sorunların çözümü için belediye kadrolarının liyakat esasına göre, ilkesel duruşu olan, katılımcı sosyal demokrat belediyecilik kadrolarının oluşması için ortak mücadele vermektir.

Birsen düğün salonunda düzenlediğimiz ilk salon toplantımızda bulunan arkadaşlar, 1,5 yıllık çalışmanın sonucu ve özetidir. Sağduyulu üyelerin özverili çalışmaları ile bu platform oluştu. Ve yukarda sözünü ettiğimiz ortak hedefe inanan herkesi bu platform çatısı altında mücadeleye davet ediyoruz. Toplantılarımıza davet yöntemi bire bir temas yöntemi ile olduğundan henüz bir şekilde kendisine ulaşamadığımız veya daha sonra ileri bir zamanda bu çalışmaya katacağımız kişilerden şimdiden özür diliyoruz.

Katılımcılık ilkesini, demokratik disiplin ve hiyerarşi ile birlikte yürütemeyen örgütler, başarılı çalışma yapamaz; bütünlüklerini koruyamazlar. Tartışmalar ve eleştiriler: Parti programı ve ilkeleri çerçevesinde kaldığı sürece, kişisel ve grupsal çıkarları ön plana çıkarmadığı sürece ve gerçeklikten ve bilimsellikten uzaklaşmadığı sürece, partiye canlılık kazandırır ve partinin ideolojisinin, programının ve politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunur.

CHP’nin Eyüp’te yerel seçimi kazanması hedefi için hep birlikte çalışmaları hızlandırarak sürdürme kararlılığındayız. Yeni kitleleri partiye kazandırma çalışmalarına devam edip, Eyüp seçmen profilinin, CHP Eyüp üye profiline denk düşmesi için çalışmalarda bulunacağız. Halkın talebi ve katılımı doğrultusunda konusunda uzman kadrolar ile sosyal proje çalışmaları yapacağız.

Example HTML page

One Comment

  • yakup şenol dedi ki:

    değerli kardeşim ve aile dostum Ahmet,çalışmalarınızı elimden geldiğince takip ediyor ve seni taktir ediyorum.çalışmalarının devam etmesi dileğiyle… 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir