Eski AKP’li Bakan İdris Naim Şahin’den adaylık için CHP şartı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ordu adayı olarak konuşulan İdris Naim Şahin’le ilgili, “İl başkanımız ve il teşkilatımız çok istiyor. Ama benim bildiğim kadarıyla İdris Naim Şahin, CHP ile iş birliği şartıyla aday olmayı istiyor” dedi.

CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen yerel seçim işbirliğinde sona gelindi. 21 büyükşehir belediyesinde anlaşan iki parti, 18-20 il ve bazı büyükşehir ilçeleri üzerindeki görüşmeleri sürdürüyor. Bu hafta sonuçlanması beklenen çalışma kapsamında, işbirliği yapılacak büyükşehir belediyeleri arasında yer almayan Ordu da gündeme geldi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in CHP’nin Ordu adayı olabileceği iddia edildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Şahin ile ilgili “Ordu siyasetine damgasını vurmuş, halktan kopmamış değerli bir siyaset adamı. Tabii ki bu süreçte o da değerlendiriliyor” sözleri iddiaları güçlendirdi. Bu arada, Şahin’e, İYİ Parti’nin de ayrıca adaylık teklif ettiği ileri sürüldü.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre; Meclis’teki makam odasında bir grup gazeteciyi kabul eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İdris Naim Şahin ile Ordu adaylığı için konuşuyor musunuz?” sorusuna “İl başkanımız ve Ordu il teşkilatımız çok istiyor. Ama benim bildiğim kadarıyla İdris Naim Şahin, CHP ile iş birliği şartıyla aday olmayı istiyor” yanıtı verdi. CHP ile yapılan işbirliğinde Ordu’nun olmadığını hatırlatan Akşener, “Ordu masada değil ama sonra ne çıkar bilmiyorum. Bizimle müzakereyi sürdüren arkadaşlarımız tam yetkili. O nedenle sadece kritik konularda bir araya geliyoruz. Masaya gelebilir ama şu anda yok” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: ŞU AN BANA GELEN BİR BİLGİ YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Meclis’te bir grup gazetecinin Bakan Şahin’in aday gösterileceği iddiasıyla ilgili soruya, İYİ Parti ile yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirterek yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, “Görüşmeler belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra bana geliyor. Arkadaşlarımız çalışıyor. Şu an bana gelen bir bilgi yok” demekle yetindi.

AKŞENER: ÖZDAĞ, AKP DIŞINDA ADAYLIK İSTEMİYOR

CHP-İYİ Parti işbirliğinde İYİ Parti’ye bırakılan Manisa’da da eski AKP Milletvekili Selçuk Özdağ’ın aday gösterilebileceği iddia edildi. Akşener bu iddialarla ilgili de “Ben Selçuk Özdağ ile hiç yan yana gelmedim. Arkadaşlarımız kendisini arzu ediyor. Zamanında bir görüşme yapıldı fakat benim en son bilgim Özdağ’ın AK Parti dışında herhangi bir yerde adaylık düşünmediği şeklinde. Ama ben ne telefonla görüştüm, ne de yan yana geldim” dedi.

ÖZDAĞ’A TEKLİF GÖTÜRÜLÜR MÜ?

Akşener, “Özdağ’a adaylık teklifi götürür müsünüz” sorusuna “Benimle görüşme talebi olan herkesle görüştüm. Sayın Özdağ’ın talebi olmadı” yanıtını verdi. Özdağ’ın İYİ Parti’nin adaylık teklifine sıcak baktığı iddiasının sorulması üzerine Akşener, “Gerçek saklanamayan bir iştir. Mansur Yavaş konusu olmak üzere her şeyi paylaştım. Geçmişte arkadaşlık, dostluk yapmış arkadaşlarımızla görüştüler karşılıklı olarak. Benim bilgim dahilinde görüşülmesi başka bir şey, ama son bilgim AKP dışında herhangi bir partiden aday olmayacağı yönünde. Belki bugün bir şeyler değişmiştir, bana yansıyan bir şey yok” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir