Erkan Baş’tan AKP’li milletvekillerine kriz sorusu

Erkan Baş’tan AKP’li milletvekillerine kriz sorusu


HDP’den istifa ederek TİP’e katılan İstanbul milletvekili Erkan Baş, TBMM’de yaptığı konuşmada AKP’li milletvekillerine “Meclis koridorlarında gezerken size çay ve kahve getiren emekçi arkadaşlara sorun, kriz var mı yok mu?” sorusunu yöneltti.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hatay milletvekili Barış Atay ile birlikte istifa ederek, Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katılan İstanbul milletvekili Erkan Baş , Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. Hakkındaki Kanun Teklifi’yle ilgili TBMM’de söz aldı.

Baş, konuşmasına TİP’in tarihsel lideri Behice Boran’ı ölüm yıl dönümünde anarak başladı.

“EMEKÇİLERİN SESİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Baş, TİP’in yeniden Meclis’te ilişkin ise “12 Eylül’le partisi kapatılan, vatandaşlıktan çıkarılan Behice Boran’ın taşıdığı sosyalizm bayrağını yükseltmek için buradayız. Behice Boran, işçinin emekçinin hakkını savunduğu için vatandaşlıktan çıkarıldı. Maalesef, patronlar ve patron temsilcileriyle dolu olan Meclisimizde açıkça ilan ediyoruz; bizim yerimiz, ekonomik krizde emekçilerle ilgili tek söz söylemeyip, patronları koruma derdine düşenlerin değil, zamlar ve yoksullukla boğuşan işçilerin-emekçilerin yanıdır. Onların sesi olmak için buradayız.” dedi.

ANKARA GARI KATLİAMI

10 Ekim Ankara Garı katliamına da değinen Baş, “Ülkemizi sadece ABD çıkarları için Suriye’de savaşa sokup, cihatçılara destek vermek için sınırlarımızı elek haline getirenlerin yarattığı bir katliamın yıl dönümünde konuşuyoruz. Yitirdiğimiz canların anısı önünde saygıyla eğiliyorum.” diye konuştu.

“PATRONLARIN ÇIKARI İÇİN HAZIRLANAN YASALARLA EKONOMİK KRİZ AŞILAMAZ”

Baş konuşmasının devamında ekonomik krizin her gün patronların çıkarı için hazırlanan yasa teklifleriyle aşılamayacağını söylerken, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. hakkındaki kanun teklifine bu yüzden karşı çıktığını söyledi.

“AKP’NİN NEYİ KALKINDIRDIĞINI 3. HAVALİMANINDA GÖRDÜK”

16 yıldır iktidarın neyi kalkındırdığının 3. havalimanında görüldüğünü belirten Baş, “Yandaş şirketler kalkınırken, işçi kardeşlerimiz sadece ve sadece haklarını savundukları için bugün cezaevinde. Oysa bu ülkede ekonomiyi düzeltmek istiyorsan, esas mesele emekçinin hakkını savunmaktır” dedi.

“SARAY’A ‘İSTEDİĞİN PATRONA PARA AKTAR’ DENİYOR”

Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İktidarın ülkeyi getirdiği noktada bugün 2 milyon çocuk işçi var. 20 bin işçinin katledildiği bir ülkede yaşıyoruz, ekonomik kriz tartışıyoruz, hiç kimsenin üretenleri düşündüğü yok. Bu ülkenin Meclis’i olacaksak, bu ülkenin üretenlerinin sesi olacağız. Ben bu kanunu okuduğumda tek bir şey görüyorum. Bu ülkenin tapusunun teslim edildiği Saray’a, ‘Al istediğin patrona istediğin gibi para aktar’ deniliyor.

“KRİZİN FATURASINI EMEKÇİLERE ÖDETMEYECEĞİZ”

Görüşülen teklifin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğunu söyleyen Baş, Albayrak’ın teklifte “vergiyi tabana yaymayı” önerdiğini belirtti. Baş konuyla ilgili “Tabanın zaten canı çıktı, sizz bu vergiyi tavandan alın. Bu 16 yılda yılda kim servetine servet kattıysa vergiyi onlardan alın. Krizin faturasını emekçilere ve yoksullara ödetmeyeceğiz” dedi.

AKP’Lİ VEKİLLERE EKONOMİK KRİZ SORUSU

Baş, konuşmasının sonunda AKP’nin kriz inkarına atıfta bulunarak, “Meclis koridorlarında gezerken size çay ve kahve getiren emekçi arkadaşlara sorun, kriz var mı yok mu?” diye sordu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir