EMEP Milletvekili İskender Bayhan Gebze’de grevde olan işçileri ziyaret etti

Example HTML page

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Gebze’de grevlerini sürdüren Colgate-Palmolive ve Corning Kablo işçileriyle buluştu.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, 12 Temmuz’da Colgate-Palmolive’de, 14 Temmuz’da ise Corning Kablo’da greve çıkan Lastik-İş üyesi işçileri ziyaret etti. EMEP GYK Üyesi Tarık Erkan, EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, EMEP Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya ve beraberindeki heyet ile grevdeki işçileri ziyaret eden Bayhan, “Türkiye’nin geleceğini emekten, barıştan, kardeşlikten yana hep birlikte kuracağız. Kimseden umut beklemeyelim. Umudu da, geleceği de beraber inşa edeceğimizi bilelim” dedi.

“İŞÇİLERİN ALIN TERİNDEN KISARAK BÜYÜYORLAR”

Corning Kablo ziyaretinde konuşan Bayhan, “Mücadele eden, bileşen ve hakkını arayan işçiler er ya da geç kazanırlar. Greve çıkmış işçiler mutlaka çok şey öğrenir, greve çıkmış işçiler dünyada, ülkede olanlara bakış açılarını değiştirirler, greve çıkan işçiler yüzlerce yıllık işçi sınıfının mücadele aracını kullanarak yeni bir başlangıç yaparlar” dedi. “Türkiye işçi sınıfının böyle birlik, dayanışma ve mücadele grevlerine çok ihtiyacı var” diyen Bayhan, “Önümüzdeki dönem Türkiye’nin bütün fabrikaları işçilerin alın terinin, emeğinin karşılığını alma mücadelesinin ısındığı yerler olacak. Hem ülkeyi yönetenler, hem bu fabrikanın sermayedarları, kapitalistler kazançlarının çok küçük bir kısmını bile işçilerin emek gücünün karşılığı olarak onlara vermek istemiyorlar. Akılla, bilimle işçilerinin emeğinin alın terinin karşılığını verecek bir yaklaşımla bu ülkenin gerçeklerine bakmıyorlar. Sürekli daha fazla kar, sürekli rekabet ve sürekli büyümek için işçilerin alın terinden kısarak büyüyor ve zenginleşiyorlar. Önümüzdeki dönemde de bu tutumları devam edecek” diye konuştu.

“MÜCADELE İLE PÜSKÜRTEBİLİRİZ”


Yeni bir gelecek için mücadele etmekten başka yol olmadığını belirten Bayhan, “Dünya işçi sınıfı, Türkiye işçi sınıfı uzunca yıllar örgütlü, sendikalı mücadelesiyle emeğinin ve alın terinin yükseltilmesi için çok ciddi mücadeleler verdi, kazanımlar elde etti ama artık onlar çok küçük bir kırıntı halinde geride kalmış durumda. Dolayısıyla yeni bir gelecek inşa edeceksek, bütün işçilerin ve emekçilerin emeğinin karşılığını aldığı bir ülke kuracaksak bunu da yine ancak mücadeleyle yapabiliriz. Ancak kapitalistleri sizin mücadelenizle terbiye edebiliriz. Onların aşırı kar ve sömürü hırsını sizlerin mücadelesi dizginleyebilir. Onların bu ısrarını, bu sınıf tutumlarını, emeği ve alın terini olabildiğince ucuza çalıştırma tutumlarını ancak mücadele ile püskürtebiliriz” dedi.

“KİMSEDEN UMUT BEKLEMEYELİM”

“Biz mecliste işçi sınıfının emeğinin karşılığını alması için ve emekten vazgeçmeyip, onun çıkarlarına dayalı bir ülke kurmak için hep birlikte mücadele edeceğiz” diyen Bayhan, “Sizin talepleriniz, haklarınız için mecliste bütün gücümüzle o kürsülerde işçilerin ve emekçilerin yanında olduğumuzu söyleyeceğiz ve bu ülkeyi yönetenlere sizin talepleriniz ve haklarınızın gereğini yapmaları için çağrılarda bulunacağız. Ama bilin ki sizler mücadele ettiğiniz için biz orada güçlüyüz. Biz orada mücadele ettikçe sizler de burada güçlü olacaksınız. Bu birliğimizi hep birlikte koruyalım. Emek Partisi olarak biz üzerimize düşeni her zaman yapmak için çalışacağız. Sizler de işçi sınıfının neferleri olarak grevlerinizle, dayanışmanızla Türkiye işçi sınıfına örnek olacaksınız. Hep birlikte kazanacağız, Türkiye’nin geleceğini emekten, barıştan, kardeşlikten yana hep birlikte kuracağız. Kimseden umut beklemeyelim, umudu da, geleceği de beraber inşa edeceğimizi bilelim” diye konuştu.

Colgate-Palmolive grevini de ziyaret eden Bayhan, “Greviniz, az da olsa insanca bir yaşam için çözüm arayan, yol arayan, umut arayan bütün işçi kardeşlerimize örnektir. Sizler onların öncüsü durumundasınız. Onun için grevinizin başarısı sadece sizin başarınız olmayacak.

Bu başarı bütün işçi sınıfının başarısı olacak. Hep birlikte bu başarıyı kazanalım, elde edelim. Umudunuz, özgüveniniz daim olsun. greviniz başarıyla sonuçlansın” dedi.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve beraberindeki heyet Corning Kablo ve Colgate-Palmolive işçileriyle grev çadırında sohbet etti. Bayhan, meclis küsrüsünden duyurmak üzere işçilerin taleplerini de dinledi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir