Telefon IP Değiştirme Nasıl Yapılır?

Example HTML page

Telefon IP Değiştirme Nasıl Yapılır?

Özellikle Android cihaz kullanan kişiler IP adresi değiştirme için android telefon IP değiştirme nasıl yapılır araştırmaları yapar. Bu kapsamda IP değiştirme için izlenmesi gereken belirli adımlar bulunur. Ancak öncelikle IP adresi nedir konusuna değinilmesi gerekir ise ağdaki cihaz sayısını tanımlayan sayı dizisi olarak isimlendirilebilir.

IP Adresi

Ağdaki cihazı tanımlayan sayı dizisi olarak isimlendirilen IP adresi internet ve diğer ağlar üzerinde bilgisayarların iletişim kurması için öne çıkar. Bu kapsamda IP adresinin değiştirilmesiyle gözetleme, korsanlık gibi işlemlere son verilebilir. Aynı zamanda değişiklik sonrasında çevrimiçi gizliliğinin korunması, bölgesel içeriğe erişme, engellenen web sitelerinden kaçınma ve internet sorunu giderme gibi avantajlar elde edilebilir. Aynı zamanda IP adresi değiştirmek yasal bir süreçtir. Sadece illegal bir faaliyette bulunulmaması gereklidir.

IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

IP adresi değiştirme avantajlarından yararlanabilmek için dört ana yol bulunur. Bu kapsamda yeni IP adresinden en iyi şekilde yararlanmak için doğru seçim yapılması gereklidir.

Proxy Sunucusuyla IP Adresi Değiştirmek

Proxy sunucusu doğrudan bir web sitesine bağlanmak yerine internet arasında aracı görev görür. Ancak bağlantı şifrelenmez. Daha yeni bir IP adresi yerine gerçek IP adresinin etkili bir şekilde gizlemesini sağlar. Hızlı bir çözüm arayan kişiler için oldukça etkili bir yöntemdir.

VPN ile IP Adresi Değiştirmek

Telefon IP değiştirme nasıl yapılır konusunda sanal özel ağ adı verilen VPN ile belirli ülkelerdeki sunuculara bağlanmak mümkündür. Bu kapsamda farklı bir ülkedeki sunucudaymış gibi tüm verilerin şifrelenmesi sağlanır. Ancak kullanım sırasında kötü amaçlı yazılımlardan kaçınılması gereklidir. Hacker saldırılarından kaçınma, bağlantıları şifreleme, içerik kısıtlamalarını atlama ve her yerden bağlanma imkanı elde edilir. Ancak VPN ile IP adresi değiştirilirken bağlantı hızının etkilenmesi, çerezleri engellememesi ve hizmet kalitesini değerlendirme için herhangi bir standardım bulunmaması gibi dezavantajlar elde edilebilir.

Modem ile IP Değiştirmek

Modem ile IP adresinin değiştirilmesi için IP adresinin bir yere yazılması ve yönlendiricinin en az 5 dakika güç kaynağından ayrılması gereklidir. Daha sonrasında internet servis sağlayıcısının IP adresini sıfırlaması ile yönlendiricinin tekrar prize takılması ve yeniden bağlanma sonucunda farklı bir IP adresi elde edilir. Cihaz için yeni bir IP adresinin elde edilmesinin yanında ücretsiz, kolay ve hızlı bir yöntemdir. Hemen çalışmama ve yönlendirici takılı değilken sınırlı bir şekilde kullanım ne dezavantajları bulunur.

Bilgisayar ile IP Adresini Değiştirmek

Bilgisayar ile IP adresinin değiştirilmesi için yönetici hesabı ile oturum açılması, ayarlar kısmından internet odasına tıklanması gereklidir. Yerel bağlantı altındaki özelliklerde IP ataması için düzenleme sonucunda manuel seçimler ile IP adresi değiştirilebilir. Bu kapsamda telefon IP değiştirme nasıl yapılır sorusunda da yine ayarlara gidilmesi ile IP adresinin yapılandırılması söz konusu olur.

fuarteknoloji.com teknoloji haberlerini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir