Emel Bilenoğluna; ÇDF’den Tam destek…

Example HTML page

“Mademki Çorumluyuz birbirimize karşı sorumluyuz”

Bu sözleri bugün kahvaltı etkinliğinde Çorumlu hemşeriyle bir araya gelen Millet İttifakının CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu kullandı.

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdüren Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, Çırçır Mahallesin de bulunan Çorum Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğine katıldı.

Hemşerilerinin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Emel Bilenoğlu, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Emel Bilenoğlu, “31 martta yapılacak yerel seçimlerden sonra hayata geçireceğimiz ilk projelerden biri, Eyüpsultan’da ki tüm derneklerin yararlanacağı bir Dernekler Yerleşkesini hayata geçirmek olacak.

Denekçiliğin ne kadar zor yürüdüğünü çok yakinen biliyorum. Düzenlemek istediğiniz bir geçe veya etkinlik için derneklerimiz katkı bulmak, bilet satmak için Belediyelere müracaat etmek zorunda kalıyorlar. Bunu yapmadıkları zaman etkinliği düzenleyeceği salon parası ve sunacakları yemek giderlerini derneklerin bulması neredeyse imkansız gibi. Biz derneklerimizin bu ve benzeri sıkıntılarını ortadan kaldırmak için hayata geçireceğimiz yerleşkede bu hizmeti bedava alabilecekleri bir imkan sağlayacağız. Söz konusu yerleşkede her derneğin kendisine ait bir odası, etkinlikler ve toplantılar için salonlar olacak.

Dernekler yerleşkesinde yemekli toplantı veya geceler için kullanılmak üzere mutfağı olacak. Böylece dernekler sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürmek için harcadıkları gideri %60 ile 70 gibi bir azalma olacak. Buradan edilen kazancı da kendi memleketlerinde ihtiyaç sahibi çocuklar için harcama imkanları olacak” ifadelerini kullandı.

Emel Bilenoğlu, diğer seçim projeleri hakkında da konuşmasının devamında  “ biz ayağı yere basan projeler ile meydanlara indik.

Yapılabilir ve Eyüpsultan halkına dokunacak projeler açıkladık. En çok önemsediğimiz geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Ve çok üzülerek görüyorum ki gün geçtikçe çocuklarımız uyuşturucu, kumar gibi yozlaşmanın kurbanı oluyorlar. Bununla topyekun mücadele etmek gerekir. Bunun için en etkili yollardan biri çocuklarımızın hayatına sporu katmak zorundayız.

”Gel gelelim Eyüpsultan’da spor yapılacak alan veya salon yok denilecek kadar az. ”

Bir şekilde bu görevi yapmaya çalışan Spor Kulüplerimizin durumu da pek içler acısı değil. Rami’den Göktürk’e kadar spor kulüplerimizin sahaları ya satıldı ya da satılmak isteniyor. Rami Spor Kulübünün sahası kapatıldı. Parseller ve Karadolap Sporun sahası aynı durumda ellerinden alınmak isteniyor. Eyüp sporun sahası hakkında çok iyi şeyler duymuyoruz. Yapacaklarını iddia ediyorlar lakin bana pekte inandırıcı gelmiyor. Durum böyle olunca spordan uzaklaşan geçlerimiz farklı yollara yöneliyor. Buna hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmeliyiz.

Eyüpsultan’da yıllarca çözülmesini bekleyen fakat çözülmeyen bir diğer konu, Sağlık. Eyüpsultan’da hastane ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Şu an bir tane devlet hastanemiz var o da hastaneden fazla eczane demek daha doğru. Sağlık bakanlığına hastane için uygun yer tahsisi yapacağız.

Vatandaşlardan birinin Emel Bilenoğlu’na sorduğu bir soruda “ efendim Cumhurbaşkanı sizleri hatta partinizi terörle suçlamakta. Gerçi Cumhurbaşkanı yüzde elli dışındakilerin tamamını bu şekilde suçluyor bu konuda ne demek istersiniz” sorusuna Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu” oturduğu yerde esnafı, pazarcıyı, çiftçiyi terörist ilan etmek öncelikle temsil ettiği makama yakışmıyor.

”Beni suçlamasına gelince orada duracak.”

Ben bu memleketin deniz kuvvetlerine 35 yıl hizmet etmiş bir astsubay kızıyım. Çocukluğumuz babasız geçti dersek yeridir. Sürekli görevde olduğundan bizi annemiz büyüttü. Kardeşim bu memleketimizin Bingöl ilinde 18 ay askerlik yaptı. Beni suçlaması için birinin ailesinde askerlik yapan biri olmalı. İşete orada duracak, durmasının bilmeli” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı etkinliğinin ardından dernek başkanı tarafından Emel Bilenoğlu’na hediyeler takdim edildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir