Emel Bilenoğlu; ”Defterdar Mahallesine çıkarma yaptı”

Example HTML page

EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI BİLENOĞLU DEFTERDAR’A ÇIKARMA YAPTI!

Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsultan Belediyesi Başkan Adayı Emel Bilenoğlu, Defterdar sakinleriyle bir araya geldi.

Millet İttifakının CHP’li Eyüpsultan Belediyesi Başkan Adayı Emel Bilenoğlu Defterdar Mahallesine Meclis üyesi adayları ve yanındaki kalabalık heyet ile gitti.

Bilenoğlu, mahalle ziyareti kapsamında esnafları ziyaret etti, vatandaşların kapısını çaldı. Gittiği dükkanlarda ve evlerde vatandaşları dikkatle dinleyen Bilenoğlu, kendi çözüm önerilerini anlattı ve çeşitli hediyeler dağıttı.  Mahalle ziyareti kapsamında tüm mahallelerde olduğu gibi tapu, mülkiyet sorunu gündeme geldi. Bir vatandaşın, ‘’ Ömrüm bu mahallede geçti. Kendimi bildim bileli şu an oturduğum evde oturuyorum. Vergilerimi, faturalarımı düzenli ödüyorum. Bana elektrik hizmeti getiren, su hizmeti getiren bunların karşılığında benden para alan belediye iş tapuya gelince olmaz diyor.

”İmar ve Tapu sorununu Biz Çözeceğiz…”

İmar barışı dediler, gittik para verdik. Yapı kayıt belgesini aldık ama tapumuz hala ortada yok. Tapu olmadıktan sonra benim emeğim, benim param ne olacak şimdi?’’ diyerek sıkıntısını dile getirdi. Bu mağduriyet karşısında Bilenoğlu, ‘’ Biz hak sahiplerini mağdur etmeden, onları ekonomik olarak yormadan herkesin hak ettiği tapusunu vermek istiyoruz. Evet, bu durum belediye olarak bizim görevimiz ama bu yetki tek başımıza bizde değil. Büyükşehir Belediyesinin de bu durumu onaylaması gerekiyor. Ben Belediye Başkanı olduğum an da gerekeni hatta gerekenden fazlasını hemen yapacağım. Bir anne için yuvanın ne demek olduğunu ne derece önemli olduğunu bunları çok iyi biliyorum. 

Yani demem o ki ilçe belediyesi olarak gerekli planlamaları yapar, tapuyu vermek için dosyaları hazırlar ve Büyükşehir Belediyesine bunu götürürüz. Büyükşehir buna onay verirse iş biter, vermezse süreç uzar. Bu nedenle size açık ve net konuşacağım. Eyüpsultan’da bana İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na yetki verin lütfen. Sizler bize yetki verdiğiniz takdirde sizi asla oyalamadan, kandırmadan, mağdur etmeden bu tapu ve mülkiyet sorununu çözeceğiz.

Göreceksiniz bu işi o kadar hızlı ve başarılı yapacağız ki iyi ki bunlara oy vermişiz diyeceksiniz. Ekrem başkanım da ben de her yerde söylüyorum.  Bu tapuları size vermek bizim boynumuzun borcu.’’ dedi.

Ziyaret kapsamında sıkça dile getirilen ulaşım problemine de değinen Bilenoğlu, ‘’ Sizin mahallenizden bu konuda çok şikayet geliyor. Toplu taşıma araçları bu bölgede yetersiz, mecburen yürümek zorunda kalıyoruz diyorlar.

Hiç endişe etmeyin…

Defterdar mahallesinin tapu mülkiyet sorununu da, ulaşım sorununu da biz çözeceğiz. Planlarımız hazır, gece gündüz çalışıyoruz. Eyüpsultan’a söz verdik. Eyüpsultan’da aile olacağız dedik, Eyüpsultan İstanbul’un gülen yüzü olacak dedik. Bunu başaracağız. Eyüpsultan’a da Defterdar mahallemize de en iyi şekilde hizmet edeceğiz.

”Kent konseylerini süratle hayata geçireceğiz.”

Mahalleli kendi yaşadığı yerde mutlaka söz sahibi olacak, sorunları ve çözümleri birlikte konuşacağız. Eyüpsultan’ı hep birlikte yöneteceğiz ve göreceksiniz beş yılın sonunda verdiğimiz tüm sözleri tutmuş olacağız.’’ dedi.

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir