Emeği Pazarı’nın ikincisi Kadıköy İskele Meydanı’nda kuruldu

İstanbul Gönüllüleri Kadın Emeği Projesi (KEP) kapsamında hayata geçirilen Kadın Emeği Pazarı’nın ikincisi Kadıköy İskele Meydanı’nda kuruldu. Kadınlar, el emeği ile ürettikleri ürünleri 19 Mart tarihine kadar pazarda satacak. İlki Beşiktaş’ta kurulan pazarda 500’e yakın kadın dönüşümlü olarak stant açtı. Kadıköy’de ise hedef 450’ye yakın kadının katılımını sağlamak.

Kadınların el emeği göz nuru bu pazarda

BirGün Gazetesinden Yaren Çolak’ın haberine göre; Kadınların el emeği ile ürettikleri ürünleri tüketiciyle buluşturmak amacıyla, Kadıköy İskele Meydanı’na pazar kuruldu. KEP’in yöneticilerinden Akal, “Kadınları tüketicilerle farklı meydanlarda da buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Pandemi sürecinde tüketiciyle bir araya gelmekte zorlanan kadınları meydanlarda buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen İstanbul Gönüllüleri KEP’in yöneticilerinden olan Esra Akal, şöyle konuştu: “Pandemi hepimizin hayatını etkiledi. Etkilenen kesimlerin başında da kadınlarımız geliyor. Evlerinde üretim yapan ve bunla ayakta durmaya çalışan, aile ekonomisine katkı sunan kadınlarımız, pandemi sürecinde tüketiciyle buluşma noktasında sıkıntılar yaşadı. Biz de İstanbul Gönüllüleri olarak KEP projesiyle kadınlara destek olmayı hedefledik. Stantlarımız ücretsiz. Biz kadınları bu meydanlarda buluşturuyoruz. Farklı meydanlarda da buluşturmaya devam edeceğiz.”

Hayat şartları zor

Kızının da desteğiyle pazarda el emeği ile ürettiklerini tüketiciyle buluşturan Nilüfer Köseoğlu, “3 çocuğum var ve ev ekonomisinden ben sorumluyum. Hayat şartları oldukça zor. KEP’e ikinci katılışım” diye konuştu. Köseoğlu, pandemide artan ekonomik sıkıntılar ile bu el işlerine daha da yoğunlaştığını kaydederek şöyle dedi: “Bir şeyler üretmeyi seviyorum. Pandemide sıkıntılar arttı ben de el işlerine daha da yoğunlaştım. KEP’te yaptığım satışlar haricinde sosyal medya hesabım ‘handmade.nilufer’den de tüketiciyle buluşmayı hedefliyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir