Ekvador’da seçimi, sağcı Lasso kazandı

Example HTML page

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da, devlet başkanının belirleneceği ikinci turda seçimleri, sağcı ve liberal Guillermo Lasso kazandı.

HABER ETKİN: DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekvador Ulusal Seçim Konseyi, ülkedeki devlet başkanlığı seçiminin 6 Şubat’taki ilk turunda en fazla oyu alan sağcı aday Guilerme Lasso ile solcu aday Andres Arauz arasında geçen yarışı, Lasso’nun önde bitirdiğini duyurdu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 97.41’nin sayıldığı Ekvador’da, Fırsat Yaratan Siyasi Hareket (CREO) adayı Lasso oyların yüzde 52.52’sini, Umut İçin Birlik (UNES) koalisyonu sosyalist adayı Arauz ise oyların 47.48’ini aldı.

Sosyalist aday Arauz seçimlerin ardından yenilgiyi kabul ederek, “Ekvadorlular, bugünden itibaren tek bir Ekvador olmak için birlik olmalıdır. Yaşasın Ekvador” diye konuştu.

Guilerme Lasso, şu an halihazırda Ekvator’un İngiltere Büyükelçiliği görevini yapıyor ve seçimlerin ardından buradaki görevinden istifa ederek devlet başkanlığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

GUILLERMO LASSO KİMDİR?

Kendini liberal olarak tanıtan Lasso, basın özgürlüğü gibi temel hakların savunulması gerektiğini söylese de son seçimlerde, ülkedeki neo-liberal girişimleri artırma konusunda vaatlerde bulunmuştu.

Lasso ayrıca, kendisini Rafael Correa’nın önderliğindeki Yurttaş Devrimi ile özdeşleşen Venezuela ve Küba’dan devşirilen “21’inci yüzyıl sosyalizminin düşmanı” ilan ediyor.

Ekvator’da devlet başkanı seçilen Lasso, neoliberal politikaları teşvik etmek ve sermaye sınıfını rahatlatmak için, sermaye gelirine uygulanan 9 vergi kalemini kaldırmayı taahhüt etmişti.

ABD ve AB ile ticaretin artırılması yönünde adımlar atacağını belirten sağcı başkan, ‘girişimi kuralsızlaştırarak’ üretimi çeşitlendireceğini ileri sürmüştü.

Lasso, 2017 seçimlerinde ikinci turda az farkla solcu aday Lenin Moreno’ya kaybetmişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir